Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ρομποτική ψυχαγωγία
Γνωστή για τα drones της (αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα), η γαλλική εταιρεία Parrot έκανε δυναμική εμφάνιση στην έκθεση με ένα δίτροχο ρομποτικό έντομο και ένα drone-μινιατούρα.

Το Jumping Sumo, όπως ονομάζεται το ρομπο-έντομο, διαθέτει δύο τροχούς με ανεξάρτητη κίνηση μεταξύ τους, οι οποίοι του επιτρέπουν να εκτελεί στροφές 90 μοιρών. Ωστόσο, το μεγάλο προσόν της ρομποτικής «ακρίδας» εντοπίζεται στην ικανότητά της να πραγματοποιεί άλματα στον αέρα ύψους 80 εκ. επιτρέποντάς της έτσι να υπερπηδά αντικείμενα και εμπόδια. Ο έλεγχος του ρομποτικού εντόμου πραγματοποιείται από ταμπλέτα ή smartphone μέσω Wi-Fi ενώ η ενσωματωμένη κάμερα που διαθέτει επιτρέπει στον χρήστη του να τραβάει διασκεδαστικά βίντεο εξερεύνησης. Με κάθε φόρτιση το παιχνιδιάρικο γκάτζετ έχει διάρκεια ζωής περίπου 20 λεπτών.

Το MiniDrone, από την άλλη, αποτελεί σύμφωνα με την εταιρεία τη λιλιπούτεια εκδοχή του φημισμένου μοντέλου της AR Drone 2. Στην ίδια λογική, το μίνι drone διαθέτει τέσσερις οριζόντιους έλικες, ενώ είναι εξοπλισμένο με γυροσκόπιο, αισθητήρες ύψους και ταχύτητας, ώστε να είναι σε θέση να ίπταται πάνω από ένα συγκεκριμένο σημείο ή να πραγματοποιεί σύντομες πτήσεις συνολικής διάρκειας οκτώ λεπτών. Tέλος, το MiniDrone - ο έλεγχος του οποίου πραγματοποιείται επίσης μέσω ταμπλέτας ή smartphone - μπορεί να «κουμπωθεί» επάνω σε δύο τροχούς που του επιτρέπουν να ρολάρει στο δάπεδο, στους τοίχους ή ακόμη και στο... ταβάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου