Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Επαναστατική μέθοδος συγκομιδής ελαιοκάρπου


Έναν νέο, αρκετά γρήγορο και αποδοτικό τρόπο συγκομιδής του ελαιοκάρπου, που στηρίζεται στη λειτουργία ειδικού μηχανήματος το οποίο υποστηρίζεται από τρακτέρ, παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρίας “Μπεναρντινούτσι”, σε ελαιώνες του νησιού.
Πρόκειται για μηχάνημα που συνδέεται με την κίνηση που δίνει το τρακτέρ όπως και σε άλλα αγροτικά μηχανήματα (καταστροφείς, χορτοκοπτικών κ.α.) και το οποίο λειτουργεί με υδραυλική κίνηση, ενώ ελέγχεται με τηλεχειριστήριο από το έδαφος, που καθορίζει και τη δύναμη που κάθε φορά χρησιμοποιείται. Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Τζουζέπε που εκπροσώπησε την εταιρία το “μπράτσο” του εξαρτήματος φτάνει σε μήκος ως και τα 6,5 με 7 μέτρα και στην κορυφή του υπάρχει μια “δαγκάνα” που έχει τη δυνατότητα να αγκαλιάζει τα ελαιόδεντρα είτε από τη ρίζα, αν είναι μικρά, είτε από άλλα βασικά σημεία. Εν συνεχεία η “δαγκάνα” με τη δύναμη που λαμβάνει από το μηχάνημα, δονεί το δέντρο με αποτέλεσμα ο καρπός να πέφτει γρήγορα στο έδαφος.
Σε επίδειξη που έγινε την Πέμπτη, σε ελαιώνα στο Γαϊτάνι, μέσα σε σχεδόν δέκα λεπτά είχαν τιναχθεί οι ελιές από τέσσερα δέντρα, ενώ όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για αρκετά διαδεδομένο τρόπο συλλογής του ελαιοκάρπου όχι μόνο την Ιταλία, αλλά σε πολλές περιοχές του πλανήτη.
Με την ίδια μέθοδο στην Ιταλία, πραγματοποιείται η συγκομιδή και άλλων αγροτικών προϊόντων κυρίως φρούτων και για κάθε περίπτωση υπάρχει και ειδικό εξάρτημα ή ανάλογο μηχάνημα, που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Ουσιαστικά, η χρήση του μηχανήματος μειώνει τα εργατικά χέρια στη συγκομιδή του ελαιοκάρπου, αλλά και το χρόνο που απαιτείται γι” αυτή την εργασία, αφού σε ελάχιστα σημεία του δέντρου, κυρίως σε αυτά που κόβονται, παραμένουν ελιές. Αν και δεν έγινε αναφορά στο πόσο στοιχίζει το συγκεκριμένο μηχάνημα, ήδη η εταιρία των αδελφών Τσουκαλά στη Λούμπα, ανέλαβε την αντιπροσωπία.
Ελλ

Ευκολότερη συγκομιδή από την ΑΓΚΡΙΠΑΝ

 06/10/2010 - 10:08 πμ
Μια νέα συνεργασία για την ευκολότερη συγκομιδή ελιών, και όχι μόνο, ξεκινά η εταιρεία ΑΓΚΡΙΠΑΝ - Παντελεημονίτης με την ισπανική Agromelca, πρωτοπόρο στην κατασκευή μηχανημάτων δόνησης.
Πρόκειται για τα δύο νέα μοντέλα της Agromelca, το VMOO και το VM01XT10, που έχουν ήδη διοχετευτεί στην ισπανική αγορά με επιτυχία, και υπόσχονται δραστική μείωση στο κόστος παραγωγής, αλλά και αλλαγή στον τρόπο καλλιέργειας. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η συγκομιδή της ελιάς, όπως και της φυστικιάς, της αμυγδαλιάς ή της καρυδιάς, είναι αρκετά δύσκολη, απαιτεί πολλά χέρια και προσοχή για να «κατέβουν» οι ελιές με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Έτσι, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, στις Λιβανάτες της Φθιώτιδας έλαβε χώρα παρουσίαση των δύο νέων μηχανημάτων που προτείνονται στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς, και η Agrenda ήταν φυσικά εκεί. Και τα δύο μηχανήματα προσαρμόζονται στο τρακτέρ και είναι σχεδιασμένα για συγκομιδή καρπού είτε με ομπρέλα είτε χωρίς.
Το μοντέλο WM00 ενδείκνυται για πιο «απλά» και μικρά δέντρα, καθώς η λαβή δεν κάνει κινήσεις πέραν του αριστερά δεξιά για το πιάσιμο στον κορμό και η κίνηση είναι σταθερή.
Από την άλλη, το πιο εξελιγμένο WM01XT10 προσφέρεται για όλους τους τύπους δένδρων, από πολύ μικρά μέχρι πολύ μεγάλα.

Προοδευτική δόνηση
Η μεγάλη καινοτομία που προτείνει η Agromelca με το WM01XT10 είναι η δυνατότητα προοδευτικής δόνησης από το χειριστή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η δόνηση είναι ανεξάρτητη και αυξανόμενη, καθώς ο χειριστής είναι αυτός που αποφασίζει με τηλεχειριστήριο, τόσο την ένταση, όσο και τη διάρκειά της.
Επιπλέον, όπως τόνισε στην παρουσίαση ο γενικός διευθυντής της ΑΓΚΡΙΠΑΝ, Δημήτρης Περλεπές, καμία δόνηση δε μεταφέρεται στο δέντρο με τρόπο που μπορεί να το τραυματίσει ή να το βλάψει. Αυτό διασφαλίζεται από τα ειδικά πιασήματα, τα οποία είναι καλλυμένα με τσόχες βρεγμένες με νερό από την εξωτερική πλευρά (που πιάνει την ελιά) και με γράσσο από την εσωτερική.
Όσον αφορά την δυνατότητα χρήσης ομπρέλας για τη συγκομιδή, πρέπει να επισημανθεί ότι είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, συνεπώς είναι πιο ελαφριά, μπορεί να φτάσει τα 10 μέτρα η διάμετρός της και μπορεί να βγει πανεύκολα μέσα σε 5 λεπτά.

Αλλαγές στον τρόπο καλλιέργειας
Με τη χρησιμοποίησή τους στη συγκομιδή της ελιάς, τα νέα μηχανήματα της Agromelca προτείνουν και ριζικές αλλαγές, προς το καλύτερο, στον τρόπο καλλιέργειας και φροντίδας των δέντρων. Το βασικότερο είναι ότι στο εξής το κλάδεμα των ελιών θα προσαρμοστεί στο μηχάνημα, κάτι που σημαίνει ότι οι λεγόμενες «ποδιές» θα κλαδεύονται, προκειμένου να επιτευχθεί μέγιστη ορατότητα και η καλύτερη δυνατή εφαρμογή του δονητή, ενώ μπορεί να αφεθεί να ξαναφουντώσει στην κορυφή.

Οικονομία και ταχύτητα
Ο κ. Περλεπές υπογράμμισε ότι τα νέα μηχανήματα που προτείνονται μπορούν να ρίξουν το κόστος παραγωγής μέχρι και 30%, ενώ οι Ισπανοί εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας θεωρούν ότι τα νέα μοντέλα μπορούν να συγκομίσουν μέχρι και 400 δένδρα σε μία μέρα. Η εντυπωσιακή μείωση του χρόνου συγκομιδής μπορεί να αξιοποιηθεί έτσι, ώστε αυτή να γίνεται δύο φορές για κάθε δένδρο και να εξασφαλίζεται η ποιότητα των καρπών.
Στο πρώτο «πέρασμα» του μηχανήματος θα συγκομίζονται οι πρώιμοι καρποί, που διαφορετικά θα έπεφταν στο χώμα και θα σάπιζαν, και στο δεύτερο, μερικές εβδομάδες αργότερα, θα συγκομίζεται ο κύριος όγκος της παραγωγής.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι στην «ανταγωνίστρια» και πρώτη φέτος σε ποσότητα παραγωγής ελαιολάδου Ισπανία, τέτοιου είδους μηχανήματα δόνησης χρησιμοποιούνται εδώ και 30 χρόνια στη συγκομιδή της ελιάς. Με τα νέα μοντέλα που εξασφάλισε για την ελληνική αγορά η ΑΓΚΡΙΠΑΝ, οι Έλληνες γεωργοί μπορύν να βρουν ένα νέο σύμμαχο για γρήγορη, οικονομική και ποιοτική συγκομιδή, τόσο των ελιών, όσο και άλλων καρπών όπως φιστίκια, καρύδια και καρύδια.


Sitevi 2011, all'insegna della ripresa

Uno sguardo a 360 gradi sul mondo delle attrezzature, degli equipaggiamenti e dei servizi delle filiere vitivinicola e ortofrutticola. Montpellier (Francia), 29 novembre - 1 dicembre 2011

sitevi-2011-medaglia-oro-gregoire.jpgMacchina per la raccolta delle olive di Gregorie, 
medaglia d'oro al Palmares dell'Innovazione

Un appuntamento imprescindibile per tutti i professionisti del vino e dell'ortofrutta: è così che il Sitevi si propone a poco più di due mesi dall'apertura.
Giunto alla venticinquesima edizione, il Salone internazionale delle attrezzature, degli equipaggiamenti e dei servizi delle filiere vitivinicola ed ortofrutticola si terrà dal 29 novembre al primo dicembre 2011 a Montpellier, in Francia.
Martine Dégremont, direttrice del Salone, commenta: "Schiarita per la filiera vitivinicola, progetti per quella ortofrutticola, sono riuniti tutti gli ingredienti perché questa edizione sia l'appuntamento di tutti i professionisti del settore".
E i numeri sembrano darle ragioni: il Salone è infatti già al completo e si colloca al crocevia di tutte le viticolture (viticoltura tradizionale, integrata e biologica, biodinamica, confezionamento di vino sfuso, in bottiglia, export…) e di tutta la filiera oleicola, con un'offerta ancora più completa e specifica (attrezzature polivalenti, equipaggiamenti, prodotti, servizi, consulenza, ecc...).
L'oleicoltura, settore in sinergia con l'offerta del salone, ma anche totalmente complementare, sarà ampiamente rappresentata: vivai, piantagioni, potatura e protezione, raccolta, conservazione, confezionamento. Infine, il salone sarà l'illustrazione in termini diattrezzature e servizi di tutti i settori (viticoltura, vinificazione/enologia, arboricoltura, orticoltura) con uno sviluppo più accentuato quest'anno delle offerte irrigazione / energie rinnovabili / imballaggio / marketing / logistica, movimentazione… Offerte in linea con le tendenze del mercato per rispondere alle aspettative dei professionisti, sempre alla ricerca di soluzioni concrete ed efficaci per adattare la loro produzione ai nuovi scenari commerciali.
Ci saranno dunque leader mondiali dei settori coinvolti, con nuovi nomi e comback molto attesi, tra cui il ritorno di Case IH: "Possediamo un'offerta completa di trattori speciali, adatti a tutte le problematiche viticole e arboricole - spiega Pierre-Laurent Feriti, responsabile comunicazione Case - Il Sitevi sarà inoltre l'occasione per lanciare le ultime novità della serie Quantum V, N e F, soprattutto il modello 105 CH".
Il Sitevi 2011 offrirà agli operatori anche l'occasione per fare il punto sulla situazione socio-economica e scoprire le ultime innovazioni. Ripresa, sovvenzioni statali per dinamizzare i mercati, Pac 2013 con la definizione di nuovi meccanismi di gestione dei mercati agricoli, sono solo alcuni degli argomenti affrontati nel ricco programma che comprende 23 conferenze e 18 workshop pratici, di cui quattro dedicati all'ortofrutticoltura e 14 alla filiera vitivinicola.
"Abbiamo voluto un salone ricco di contenuti e novità. Workshop, conferenze e animazioni costelleranno queste tre giornate e forniranno risposte concrete ai nostri visitatori - spiega Dégremont - Naturalmente, l'innovazione occuperà un posto di spicco con il Palmares dell'Innovazione. Il Sitevi 2011 sarà più che mai la vetrina più completa delle attrezzature di domani".
Per questa edizione 2011 sono almeno 21 i prodotti che sono stati premiati nell'ambito del Palmares con 3 medaglie d'oro, 8 medaglie d'argento e 10 nomination. Altro fatto saliente di questa edizione 2011 sarà un fortissimo sviluppo delle innovazioni dedicate all'ortofrutticoltura, in particolare l'oleicoltura. Emergono altre tendenze, come la riduzione dei tempi di lavoro e una migliore precisione nella loro esecuzione e il rispetto dei vincoli ambientali.
Tra le novità, la prima edizione degli Incontri internazionali, per fare il punto sulle evoluzioni dei confezionamenti e degli imballaggi nelle filiere vitivinicola ed ortofrutticola, una conferenza sulle donne in agricoltura e la stagionalità del lavoro, incontri settoriali e job-dating,
Come di consueto, il Sitevi fornirà agli operatori tutti gli strumenti per cogliere nuove opportunità e partire alla conquista di nuovi mercati. In programma: gli appuntamenti d'affari, organizzati da Ubifrance, con la Cina, l'India, il Cile, l'Ungheria, l'Ucraina, la Romania, la Turchia.
Non mancheranno poi due visite presso aziende agricole per illustrare le filiere vitivinicola e ortofrutticola e gettare uno sguardo complementare ai primi Incontri internazionali che si svolgeranno la mattina. Si terranno martedì 29 e mercoledì 30, nel pomeriggio.
Su un'area all'esterno, saranno organizzate presentazioni dinamichedestinate a valorizzare le attrezzature. New Holland presenterà in particolare le sue ultime novità 'in movimento'.
Infine, la Sitevi Web TV si occuperà prima del Salone di riportare testimonianze di agricoltori, costruttori, interviste con esperti e chiavi di lettura. Durante il salone uno studio TV verrà allestito nel cuore del salone (padiglione 11), con un programma che prevede numerose animazioni, dibattiti e conferenze.
Una delle 10 nomination al Palmares dell'Innovazione: appendici flessibili targate Gregoire
  • Bosco S.r.l. - costruzione macchine agricole

    La Bosco è nata negli anni 60 come impresa famigliare rivolta alla costruzione dimacchine agricole per la zootecnia.
    Fiere - ‎Innovazione - ‎Registrazione - ‎News
  • raccolta olive - Bosco Srl - costruzione macchine agricole

    www.bosco-v.it/raccolta.php?LANG=1
    Μετάφραση αυτής της σελίδας
    La raccolta delle olive è l'operazione più dispendiosa fra quelle dell' intero ciclo colturale ed è questo il motivo fondamentale che rende necessario ...
  • Olivspeed Ombrello Manuale by Bosco Macchine Agricole per

    www.youtube.com/watch?v=IQ4IMtDFqrg
    25 Μαρ 2013 - Μεταφορτώθηκε από bosco531
    Novità! Ombrello manuale Olivspeed per raccolta frutti pendenti ( olive,noci, ciliegie ecc ). L'ombrello ...
  • OlivSpeed & OlivSpeed Plus - YouTube

    www.youtube.com/watch?v=oIUD9hl_lGU
    18 Ιουλ 2013 - Μεταφορτώθηκε από Alessandro Negretti
    BOSCO Macchine Agricole tel. 0382 822715 mob. 345 7595822 bosco@bosco-v.it www.bosco-v.it ...
  • Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

    Η μάσκα ΡΒΧ πολέμου του μέλλοντος

    Η ζέστη, η αίσθηση ασφυξίας, η έντονη εφίδρωση, η πίεση στο πρόσωπο και πολλές άλλες άβολες αισθήσεις συνοδεύουν όσους φορούν στολή ΡΒΧΠ πολέμου. Πώς θα ήταν, όμως, μια μάσκα που δεν προκαλεί τα παραπάνω προβλήματα;
    Οι επιστήμονες του Edgewood Chemical Biological Center (τμήμα της RDECOM του Αμερικανικού Στρατού), ξεκίνησαν από πέρυσι να σχεδιάζουν τις μάσκες του μέλλοντος. Το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Η μάσκα διαθέτει ανεμιστήρα, ενσωματωμένο στο σύστημα φιλτραρίσματος, ο οποίος χρησιμοποιεί ελάχιστη ενέργεια, είναι ελαφρύς και με μικρό όγκο.
    Ο αναπνευστήρας διαθέτει ένα σωλήνα που φέρνει καθαρό αέρα και μπαταρία, τα οποία φέρονται στη ζώνη ή στην πλάτη του στρατιώτη. Ο μίνι ανεμιστήρας παίρνει αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και τον περνάει μέσα από το φίλτρο. Στη συνέχεια τον ωθεί στην περιοχή της μύτης του χρήστη όταν αυτός εισπνέει. Αντιθέτως, όταν εκπνέει, η βαλβίδα αέρα κλείνει, ο αέρας κυκλοφορεί στην περιοχή του υπόλοιπου προσώπου και των ματιών, δημιουργώντας υπερπίεση που δεν επιτρέπει στα εξωτερικά σωματίδια να εισέλθουν μέσα.
    Σε δοκιμές που έγιναν αποδείχθηκε ότι, η μάσκα επιτρέπει την καλύτερη κίνηση ακόμα κι όταν ο χρήστης εκτελεί δύσκολες κινήσεις, όπως τρέξιμο, σκόπευση όπλου, έρπειν κτλ. Οι μηχανικοί του κέντρου θα συνεχίσουν την ανάπτυξή της, ώστε να παρουσιάσουν μια πιο ολοκληρωμένη λύση. Πιο συγκεκριμένα, η μάσκα θα αποτελεί τμήμα του κράνους νέας γενιάς και θα διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα τηλεπικοινωνιών.



    Κορώνη Μεσσηνίας
    ΞΕΒΡΌΜΙΣΕ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΆΡΑ ΒΡΟΜΆΕΙ



    ΑΛΛΙΏΣ ΘΑ ΜΕ ΒΛΈΠΕΙΣ ΈΤΣΙ

    Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

  • Ψηφιακή Τελειότητα (Pixel Perfect) - Pathfinder TV

    tv.pathfinder.gr › TV › Disney Channel
    Πριν από 10 ώρες - Κατηγορία : Ταινίες Διάρκεια : 100' Ξένη ταινία. Οικογενειακή αμερικάνικης παραγωγής 2004. 'Eνας έφηβος, ο Ρόσκο, δημιουργεί μια ροκ ...
  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ - iShow.gr

    www.ishow.gr/production.asp?guid=51B19B8B-80F0-48A6-9870...
    Τα όνειρα της νεαρής Σαμάνθα και του συγκροτήματός της για επιτυχία στο μουσικό στερέωμα φαντάζουν ανεκπλήρωτα. Ολα αλλάζουν όμως, χάρη στην άμεση ...
  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ - Video - iShow.gr

    www.ishow.gr/production_Videos.asp?guid=51B19B8B-80F0-48A6...
    Δείτε σχετικά video clips (βίντεο κλίπ) για την ταινία.
  • Hellas Coin

    grcoin.gr/
    ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ. Γνωρίστε Το Hellas Coin. Το Πρώτο Ελληνικό Ψηφιακό Νόμισμα ... Το Hellas Coin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα. Αλλάζουμε και ...
  • Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

           ΤΗ ΣΥΒΑΙΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ περιοχη κουρταλη κορωνη μεσσηνιασ του δημου πυλου νεστοροσ




    μελενε βερεσε γεωργιο κατοικοσ κορωνησ ολλα τα γεγονοτα εγιναν στην περιοχη κουρταλη κορωνη μεσσηνιασ του δημου πυλου νεστοροσ
    ενασ χρονοσ περασε απο το φριχτο θανατο τησ κατσικασ δευτέρα 11 νοεβριου  2013.
    στηλαμε μηνυμα στουσ παρακατο

    • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τουσ εστηλα μηνυμα μου απαντησαν  στησ 12 νοεμβριου 2013  στησ  Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 αλλα ολο εστελνα μηνυματα ΠΡΟΣ: Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής 
                                            Τμήμα Κτηνιατρικής αλλα καμια απαντηση 

    • Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καμια απαντηση απο τησ 18 οκτοβριου 2014 του εστηλα ενα ηλεκτρονικο μηνυμα ακομα περιμενο απαντηση
    •  μου απαντησαν στησ 19-6-2014 Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ετειλαν μηνυμα, στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας αλλα καμια απαντηση
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ δεν μας απάντησε κανένας
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ καμία απάντηση
    το  Αγροτικό Κτηνιατρείο Πύλου μασ κοροιδεβε
     ο Δήμος Πύλο Νέστορος και η αστυνομία Κορώνη Μεσσηνίας δεν είναι
    αμορδιεσ υπιρεσιεσ ετσι μασ απαντησαν

    χασαμε στην ιδια περιοχη
    τον Απρίλιο σε χώρο εκπαίδευση σκύλον στην ΥΑΜΕΙΑΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στης 10-4 2012 και πέθανε στις 20-4-2011 
     δύστυχος την Τρίτη  15-06-2012 πέθανε ξανά σκυλί ράτσας  μπιγκλ 6 μηνών
     και στης  22 Δεκεμβρίου 2013 χάθηκε μια σκύλα  αφού πέρασε 1 μηνάς και δεν βρέθηκε πουθενά

     έκτες πήραν τηλέφωνο το αστυνομικό τμήμα Κορώνης  γιανά ρωτήσουν εάν χρειάζεται για μήνυση για αγνώστων δράσουν να δώσουν παράβολο για εξαφάνιση ζώο και τους είπαν ότι βγήκε νέος νομός και ότι θα πρέπει να έχουν τσεπάκι γιανά υποβάλουν μήνυση θεωρούμε σωστό ο νομός αλλά απαράδεκτο να μην υπάρχει κτηνίατρος στην περιοχή ώστε να λύνονται τέτοια σοβαρά προβλήματα


     σξαιτιασ του  το ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΕΛΕΓΧΟΥ μεσσηνιασ 
     
     στην Μεσσηνία 9 Απριλίου 2013 ειχαν δικασι μετα απο καταγγελια του νικολαο βερεσε
    την Κατερίνας βερεσέ  κατοικο κορωνησ μεσσηνιασ του δημου πυλο νεστοροσ με 67 της εκατό αναπηρία  από το μονομελές δικαστήριο της Καλαμάτας  με 8 μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 80 ευρώ ειχε άσκησε έφεση για της κατηγόριες
    από το ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΕΛΕΓΧΟΥ μεσσηνιασ
    στησ 3 νοεμβριου δευτερα 2014 εγινε η εφεση αθωωθικε αλλα πληροσε 450 ευρο για το δικαστιριο
    την ρωτισαν αμα ειχε να τα δωσει και με ποιο δικαιομα την ταλαιπορισαν με μια κατταγελια του αερα 
    αλλα  γνωρίζουν ότι στην περιοχη κουρταλη 
    με τα από την αυτοψία τους στην Κορώνη Μεσσηνίας  στης 31/05/2012   η οικογένεια βερεσέ έχασε σκύλο κυνηγετικό στης 15-06-2012