Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ta skilia pou exasa tha ta plirosete xrisafi

Αγροτουρισμός στην Μεσσηνία

25/11/2010

Το ενδιαφέρον για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού έχει διαρκώς αυξητικές τάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα παρακολουθεί ασθμαίνοντας τις εξελίξεις. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, φορείς και ιδιώτες επιχειρούν δυναμικό άνοιγμα προς την κατεύθυνση του αγροτουρισμού, ενός τομέα δραστηριοποίησης που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάκαμψη της πολύπαθης αγροτικής οικονομίας. Οι πρώτες σοβαρές πρωτοβουλίες και επιχειρήσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στη Μεσσηνία, με όλο και περισσότερους νέους και… υποψιασμένους επενδυτές να στηρίζουν τον κλάδο, ο οποίος παρεμπιπτόντως γίνεται πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες.
Η περιοχή παρέμβασης εντοπίζεται στη δυτική και νοτιοδυτική πλευρά της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα περιλαμβάνει 14 Δήμους και 91 δημοτικά διαμερίσματα.
Η συνολική χρηματοδότηση από το πρόγραμμα είναι 11 εκατ. ευρώ, η δημόσια δαπάνη φτάνει τα 7,2 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό είναι η συμμετοχή των δικαιούχων.
Ειδικότερα, οι περιοχές της Μεσσηνίας που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι οι Δήμοι Αίπειας, Άριος, Αρφαρών (Πλατύ, Πήδημα), Γαργαλιάνων (από το δ.δ. Γαργαλιάνων μόνο η εκτός σχεδίου πόλης περιοχή), Θουρίας (Άνθεια, Αιθαία, Θουρία, Μικρομάνη), Καλαμάτας (Αντικάλαμος, Ασπρόχωμα, Σπερχογεία), Κορώνης, Κυπαρισσίας (Αρμενιοί, Ράχες, Σπηλιά, Φαρακλάδα, καθώς η εκτός σχεδίου πόλης περιοχή του δ.δ. Κυπαρισσίας), Μεθώνης, Μεσσήνης (από το δ.δ. Μεσσήνης μόνο η εκτός σχεδίου πόλης περιοχή), Νέστορος, Πεταλιδίου (Αχλαδοχώρι, Δάρας, Καρποφόρα, Πεταλίδι), Πύλου και Φιλιατρών (από το δ.δ. Φιλιατρών μόνο η εκτός σχεδίου πόλης περιοχή).
Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται στην έδρα της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.ΟΤΑ (Ο.Τ.Δ.) είτε ιδιοχείρως, είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή ή ταχυμεταφορά με απόδειξη παραλαβής. Ισχύουσες είναι μόνο οι προτάσεις που θα παραληφθούν από την Ο.Τ.Δ. μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής επενδυτικών προτάσεων.
Σε περίπτωση υποβολής με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά θα πρέπει ο φάκελος της πρότασης να περιέλθει ομοίως μέχρι την προαναφερθείσα ημέρα και ώρα με αποκλειστική ευθύνη των ενδιαφερομένων. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο κάποια πρόταση υποβληθεί ή περιέλθει στο πρωτόκολλο της Ο.Τ.Δ. μετά την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής δεν γίνεται δεκτή ως ουδέποτε υποβληθείσα και επιστρέφεται σε αυτούς που την υπέβαλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου