Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

διαβάσαμε την δικογραφία της 9 Απριλίου 2013 για την υπόθεση  31 5 2012
ΕΊΣΑΣΤΕ ΠΛΈΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΊΑ ΆΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΊΡΑ ΣΑΣ
βρε ηλίθιοι ποιοι νομίζετε πως είστε Θεοί για τι σφραγίσαμε την τύχη σας
ότι πάθατε είναι λυγώ ότι θα πάθετε θα είναι χειρότερο
για τι σας αξίζουν τα χειρότερα η κότες σας πείραξαν οι 2 φωνή σε κατοικίδια ζώα
με βάση γεγονότα και πρόσωπα θα τιμωρήσουμε ανάλογα θες σεισμό αρρώστιες και καταστροφές
για τι μια από της 7 θα υποφέρει

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

xa xa maria vergi εάν δεν βρήκες ακόμα και τάρα το digimon world 3 mirage tower map
σου δεινό μια ακόμα ευκαιρία εάν δεν το βρεις τότες χρ θα τελείωση



  1. How to get to Mirage Tower - YouTube

    www.youtube.com/watch?v=o75K2a2eS5s
    19 Δεκ 2007 - Μεταφορτώθηκε από DonVitek
    Digimon World 3 Quick Rokie EXP" and under comments click "see all .... Digimon World 3 Walkthrough P45 ...
  2. Lets play digimon world 2003 part 40x Quickest path to mirage tower ...

    www.youtube.com/watch?v=K8RhlpQr8fk
    30 Οκτ 2009 - Μεταφορτώθηκε από arvilino
    This video basically shows how you can get to the Mirage tower easily. ... como pasar el desierto mobius ...
  3. Digimon World 3 Walkthrough P45 To Mirage Tower Part 1 - YouTube

    www.youtube.com/watch?v=HPizH8g9FIE
    24 Μαϊ 2008 - Μεταφορτώθηκε από ShadowMokujin
    Digimon World 3 Walkthrough P45 To Mirage Tower Part 1. ShadowMokujin·1,516 videos ...
  4. Digimon World 3 Walkthrough P45 To Mirage Tower Part 1 - Video ...

    www.dailymotion.com/.../xl4azo_digimon-world-3-...
    16 Σεπ 2011
    Digimon World 3 Walkthrough P45 To Mirage Tower Part 1. GregX26 By GregX26. Follow 16. 24 views. Add ...
ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
1. Ατυχήματα στο δρόμο
Μπορεί να τύχει να δείτε το ατύχημα ή ο σκύλος σας να επιστρέψει στο σπίτι τραυματισμένος. Τι πρέπει να κάνετε; Εμποδίστε την κάθε κίνηση του σκύλου και βγάλτε τον αμέσως από το δρόμο (βλέπετε σημειώσεις παρακάτω για τη μεταφορά τραυματισμένου σκύλου ώστε να μη σας δαγκώσει). Προσέχετε ιδιαίτερα τα τραυματισμένα άκρα. Βάλτε μια κομπρέσα με κρύο νερό, χρησιμοποιώντας βρεγμένο βαμβάκι όπου υπάρχει αίμα, και προπαντός κρατήστε το σκύλο σε μέρος ζεστό και άνετο. Τηλεφωνήστε αμέσως στον κτηνίατρό σας για περισσότερε οδηγίες.
2. Πληγές στα πόδια
Ξαφνικό μάτωμα στα πόδια, είτε ο σκύλος κουτσαίνει είτε όχι. Τέτοια τραύματα μπορούν να προκληθούν στη θάλασσα ή σε οικοδομές. Παρόμοια συμπτώματα παρατηρούνται και από σπασμένο νύχι. Αν τρέχει πολύ αίμα, τυλίξτε το πόδι με βαμβάκι και στη συνέχεια με επίδεσμο προσέχοντας η πίεση να είναι ίδια παντού. Μη λυγίζετε ποτέ σπασμένο νύχι. Πηγαίνετε το σκύλο σας αμέσως στο κτηνίατρο. Ποτέ μη χρησιμοποιείται ελαστικό επίδεσμο ή άλλο υλικό που να σφίγγει πολύ.
3. Τραυματισμός στο μάτι
 Το μάτι φαίνεται ερεθισμένο ή είναι κλειστό. Ψάξτε να δείτε αν έχει μπει κάτι μέσα στο μάτι του σκύλου. Αφαιρέστε το οποιοδήποτε ξένο σώμα πλένοντας το μάτι με χλιαρό νερό. Κρατήστε το σκύλο σε ημίφως μέχρι να τον πάτε στο κτηνίατρο. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει αμέσως, βάλτε μια σταγόνα παραφινέλαιο ή ελαιόλαδο στο μάτι και μην αφήνετε το σκύλο να το τρίβει με το πόδι του ή επάνω σε αντικείμενο.
4. Οξεία διάρροια
Ακαθαρσίες ρευστές που μπορεί να περιέχουν και αίμα, συχνά συνοδεύονται από εμετό και αδυναμία στα πίσω πόδια. Μη δίνετε καθόλου τροφή και κρατήστε το σκύλο σε μέρος ζεστό. Βρέχετε το στόμα και τα ούλα με χλιαρό διάλυμα: μια κουταλιά της σούπας γλυκόζη ή ζάχαρη σε ½ λίτρο νερού. Αν ο σκύλος είναι εξασθενημένος, πηγαίνετέ τον αμέσως στον κτηνίατρο. Αν εξακολουθεί να είναι ζωηρός, κοιτάξτε μήπως συνέλθει χωρίς την επέμβαση κτηνιάτρου, αν χειροτερέψει πηγαίνετέ τον για να του χορηγηθεί θεραπεία με φάρμακα.
5. Τσιμπήματα και δαγκώματα φιδιού
Ξαφνικός οξύς πόνος και ερεθισμός που συχνά συνοδεύεται από πρήξιμο. Αν το τσίμπημα είναι κοντά στο λαιμό, μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια. Κρατήστε το σκύλο σε μέρος δροσερό και αποφεύγετε τις πολλές κινήσεις. Βρέχετε το πρήξιμο με κρύο νερό. Πηγαίνετέ τον αμέσως στον κτηνίατρο, αν το πρήξιμο εξακολουθεί για περισσότερο από μια ώρα και αν είναι στο λαιμό ή στο πρόσωπο. Κρατήστε τη γλώσσα του προς τα μπρος, ώστε να μην εμποδίζετε η αναπνοή.
6. Σπασμοί
Ξαφνικοί σπασμοί που συχνά συνοδεύονται από τρεμούλιασμα της μασέλας και πολλά σάλια. Ο σκύλος μπορεί να πέσει στο πλευρό του και μπορεί να παρατηρηθούν έντονοι μυϊκοί σπασμοί στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Αφαιρέστε αμέσως το περιλαίμιο αν σφίγγει και βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος δεν μπορεί να χτυπήσει πουθενά. Βεβαιωθείτε επίσης ότι μπορεί να αναπνεύσει κανονικά, κρατώντας ίσιο το κεφάλι του και το λαιμό του αν χρειάζεται. Κρατείστε τον σε μέρος σκοτεινό και ήσυχο μέχρι να τον δει ο κτηνίατρος και αποφύγετε όλους τους ξαφνικούς και έντονους θορύβους, π.χ. κουδούνια, πόρτες κτλ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σπασμοί περνούν αρκετά γρήγορα. Συμβουλευτείτε πάντως τον κτηνίατρό σας το συντομότερο.
7. Πόνος στα αυτιά
Ο σκύλος συνήθως ξύνει τα αυτιά του κα μπορεί να γέρνει το κεφάλι του από τη μια πλευρά και να το τινάζει. Αν παρουσιαστούν ξαφνικά τα συμπτώματα, μπορεί να έχει μπει κάποιος σπόρος ή κάποιο χόρτο μέσα στο αυτί. Συμβουλευτείτε αμέσως τον κτηνίατρο και μη βάλετε τίποτε μέσα στο αυτί του σκύλου. Σε λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις, ή αν δεν μπορείτε να πάτε στον κτηνίατρο αμέσως, βάλτε μέσα στο αυτί λίγο παραφινέλαιο ή ελαιόλαδο.
8. Δηλητηρίαση
Συμπτώματα έντονης αδιαθεσίας, κατάπτωση ή και μυϊκοί σπασμοί. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες, π.χ. ποντικοφάρμακο, διάφορα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε κήπους, διάφορα απορρυπαντικά ή άλλα υγρά τα οποία κρατάτε αφύλακτα από το σκύλο σας, φόλα αν ο γείτονάς σας δεν είναι και ο πιο φανατικός ζωόφιλος κτλ. Αν δείτε το σκύλο να καταπίνει κάποιο συγκεκριμένο δηλητήριο, προκαλέστε αμέσως τον εμετό αναγκάζοντάς τον να καταπιεί ένα κουταλάκι του καφέ αλάτι μέσα σε ένα ποτήρι νερό και γάλα αν το δηλητήριο είναι οξύ. Μην επαναλάβετε ποτέ πάνω από μια φορά. Πηγαίνετε αμέσως το σκύλο στο γιατρό, παίρνοντας μαζί αν είναι δυνατόν και το δηλητήριο.
9. Πνίξιμο ή ασφυξία
Ο σκύλος θα προσπαθήσει να κάνει εμετό ή μπορεί να ξύνει με μανία το στόμα του. Προσπαθήστε να ανοίξετε το στόμα του σκύλου και να βγάλετε το αντικείμενο που τον πνίγει. Συχνά αυτό μπορεί να είναι ένα κομμάτι κόκαλο ή ξύλο που μπορεί να έχει καρφωθεί στον ουρανίσκο. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται γενική αναισθησία για να αφαιρεθεί σωστά. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.
10. Κατά λάθος ζευγάρωμα
Αν η σκύλα σας ζευγαρώσει κατά λάθος, δεν είναι κατά κανόνα κάτι το πολύ σοβαρό ή επείγον, μπορείτε όμως να αποφύγετε την εγκυμοσύνη. Ο κτηνίατρός σας κάνει μια ένεση μέσα σε 48 ώρες, αλλά κατά προτίμηση μέσα σε 24, και έτσι διακόπτεται η εγκυμοσύνη της σκύλας σας.
11. Κατάρρευση
Ο σκύλος σωριάζεται χάμω και μένει ξαπλωμένος μπρούμυτα ή στο πλευρό του , αρνούμενος να σηκωθεί. Συχνά παρατηρείται δύσπνοια. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας αμέσως. Μεταφέρετε το σκύλο πάνω σε ένα στρώμα ή μια κουβέρτα και φροντίστε να είναι ζεστός. Βρέχετε το στόμα με διάλυμα γλυκόζης ή ζάχαρης και νερού, αλλά μην τον αναγκάσετε να καταπιεί. Μην τον αφήνετε ξαπλωμένο στο ένα πλευρό πάνω από 20 λεπτά.
12. Καρδιακή προσβολή
Συνήθως ο ιδιοκτήτης του σκύλου γνωρίζει αν υπάρχει καρδιακή ανεπάρκεια από τις επισκέψεις του στον κτηνίατρο. Καρδιακές προσβολές συνήθως συμβαίνουν σε περιόδους με πολλή ζέστη, μετά από έντονη εξάσκηση, ιδίως στα ηλικιωμένα σκυλιά. Ξαπλώστε το σκύλο στο πλευρό του με το κεφάλι και το λαιμό τεντωμένα. Ανοίξτε παράθυρα και πόρτες ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερος καθαρός αέρας. Αν η γλώσσα του σκύλου γίνει μπλε ή αν σταματήσει η αναπνοή του, τρίψτε δυνατά το στήθος του. Καλέστε αμέσως τον κτηνίατρο. 
 ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ
Δεν είναι πάντοτε δυνατό να έρθει στο σπίτι σας ο κτηνίατρος. Κατά κανόνα είναι καλύτερα να πάτε το σκύλο σας στην κτηνιατρική κλινική, όπου υπάρχουν τα απαιτούμενα εργαλεία και μηχανήματα για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Αν υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί αναισθητικό ο σκύλος σας, π.χ. για ράμματα, ακτινογραφία για σπασμένο πόδι κτλ. μην του δώσετε τίποτα να φάει ή να πιει.
Για να μεταφέρετε ένα τραυματισμένο σκύλο στον κτηνίατρο απλώστε μια κουβέρτα πίσω από την πλάτη του και τραβήξτε τον απαλά σηκώνοντάς τον συγχρόνως, τραβώντας το σώμα πρώτα και αφήνοντας τα πόδια να συρθούν πάνω στην κουβέρτα. Έτσι σε περίπτωση κατάγματος αποφεύγουμε κάθε περαιτέρω τραυματισμό. Αν ο σκύλος προσπαθεί να σας δαγκώσει, δέστε τη μουσούδα του μαλακά αλλά γερά με επίδεσμο (ή οτιδήποτε άλλο, π.χ. γραβάτα, ζώνη, λουρί). Κάντε μια θηλιά, τραβήξτε την πάνω από τη μύτη, ώστε να σφίξει, εν συνέχεια σταυρώστε τις άκρες κάτω από το λαιμό και τέλος δέστε πίσω από τα αυτιά.
Δυο άτομα μπορούν να σηκώσουν την κουβέρτα από τις άκρες, μετατρέποντάς την έτσι σε μαλακό φορείο, ώστε να μεταφερθεί ο σκύλος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Σκοπός των οδηγιών αυτών είναι να σας βοηθήσουν να δώσετε τις πρώτες βοήθειες στο σκύλο σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σημαντικό είναι βέβαια να μάθετε που και πότε μπορείτε να βρείτε τον κτηνίατρό σας, προτού τύχει μια τέτοια περίπτωση, καθώς και κάποια εναλλακτική λύση σε περίπτωση που ο κτηνίατρός σας λείπει. Να είσαστε δηλαδή προετοιμασμένοι. Τέλος μην ξεχνάτε ότι οι σημειώσεις αυτές είναι συμπληρωματικές και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τις οδηγίες και τις γνώσεις του κτηνιάτρου.
 Πηγή: Περιοδικό Ζωή και Ζώα

Φροντίδα μωρου ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ

Η φροντίδα των νεογέννητων κουταβιών
Eef Ter Mors (Εκτροφείο: Vigilat's)

Ένα σχετικά υψηλό ποσοστό των νεογέννητων κουταβιών, πεθαίνει μέσα στις πρώτες 3 εβδομάδες της ζωής τους(17-24%), τις περισσότερες από αυτές (60%) πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της γέννας ή μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Η πιοκοινή αιτία είναι η ανεπαρκής οξυγόνωση του αίματος (υποξαιμία), π.χ. μέσω του πρόωρου διαχωρισμού από τονπλακούντα ή ενός σχισμένου ομφάλιου λώρου), αν και ως ένα βαθμό, τα κουτάβια μπορούν να αντισταθούν στηνανεπαρκή οξυγόνωση αρκετά καλά.Αμέσως μετά από τη γέννηση (10 έως 40 λεπτά περίπου) η θερμοκρασία του σώματος πέφτει κατακόρυφα, μιαδιαδικασία που φαίνεται να είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός, δεδομένου ότι επιβραδύνει το μεταβολισμό τουνεογέννητου με αυτόν τον τρόπο, μειώνοντας το ποσό οξυγόνου που απαιτείται. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό ναεξασφαλίσουμε ότι η αναπνευστική οδός είναι ελεύθερη.(Σημείωση: η εμπειρία έχει δείξει ότι τα υποξικά κουτάβια έχουν υψηλότερη πιθανότητα να επιβιώσουν στιςχαμηλότερες θερμοκρασίες του δωματίου).Εάν πεθάνει η μητέρα κατά τη διάρκεια ή μετά από τη γέννα ή εάν δεν μπορεί να περιποιηθεί τα κουτάβια η ίδια γιακάποιο λόγο, είναι καλύτερο να βρεθεί μία άλλη μητέρα (θετή μητέρα), παρά να εκτραφούν με το χέρι.Σε περίπτωση μαστίτιδας, ποιομήτρας ή ανεπαρκούς γαλακτοπαραγωγής είναι απαραίτητο να αναλάβουμε εμείς τηδουλειά της μάνας. Η γρήγορη αντίδραση είναι σημαντική, δεδομένου ότι η έλλειψη οποιασδήποτε ουσίας είναικρισιμότερη για ένα κουτάβι παρά για ένα μεγαλωμένο σκυλί.Ένα χαμηλού βάρους κουτάβι κατά τη γέννηση (25% κάτω από τον μέσο όρο), συχνά συνοδεύεται με ένα υψηλότεροποσοστό θανάτου. Μία ανεπάρκεια που πραγματοποιήθηκε στη μήτρα, οδηγεί συχνά σε κουτάβια, με ένα σχετικάμικρό συκώτι. (Οι προγεννητικές αιτίες, π.χ. ανεπαρκής ανάπτυξη, γενικά σε μεγάλες γέννες, ανεπαρκής πρωτεΐνη για τησκύλα. Οι μεταγεννητικές αιτίες μπορούν να είναι, ανεπαρκή τροφή, περιβάλλον πάρα πολύ κρύο, υγρό ή με ρεύματα).Τα αποθέματα της γλυκόζης στους μύες (γλυκογόνο), είναι συχνά πάρα πολύ χαμηλά και κατά συνέπεια μέσα σε μερικέςώρες, τα κουτάβια θα υποστούν ένα κλονισμό ινσουλίνης. Το συμπληρωματικό τάισμα είναι τώρα επείγον και απαιτείται,δεδομένου ότι ένα έγκαιρο ξεκίνημα μπορεί να αποτρέψει πολλά προβλήματα.

ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
Οι καρδιακοί παλμοί της καρδιάς ενός κουταβιού κατά τη γέννησή του, είναι 200 χτύποι ανά λεπτό, η αναπνευστικήσυχνότητα είναι μεταξύ 15 έως 35 ανά λεπτό. Το κουτάβι δεν είναι ακόμα σε θέση να διατηρήσει τη σωματική τουθερμοκρασία, δεδομένου ότι τα απαραίτητα ανακλαστικά του δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα. Στις πιο κρύες θερμοκρασίεςτου σώματος η αύξηση του μεταβολισμού είναι ελάχιστη.Σύντομα μετά τη γέννηση, η θερμοκρασία του κουταβιού μπορεί να πέσει πολύ χαμηλά στους 27 βαθμούς Κελσίου (80,6 F)και έπειτα κάτω από κανονικές συνθήκες, αθξάνεται βαθμιαία στους 35,5 βαθμούς Κελσίου (95,9 F). Μετά από 1 ή 2εβδομάδες η θερμοκρασία ανέρχεται στους 37,5 βαθμούς Κελσίου (99,5 F) και στην ηλικία των 4 εβδομάδων,η θερμοκρασία του σώματος είναι ανεξάρτητη από το περιβάλλον.Η υποθερμία αναγκάζει την καρδιά και την αναπνευστική συχνότητα να μειωθούν και το κουτάβι μπορεί να οδηγηθεί πολύγρήγορα στην αφυδάτωση. Στις πρώτες-πρώτες ημέρες μετά από τη γέννηση, πρέπει να του τρίβουμε το στομάχι και τηγεννητική περιοχή με ένα υγρό ύφασμα (στη θερμοκρασία του σώματος) και κατ' αυτό τον τρόπο θα υποκινήσουμεεμείς την σωστή αναπνοή του.Τα πρόωρα κουτάβια μπορούν να αναγνωριστούν από την έλλειψη τριχώματος γύρω από το στόμα και τα πόδια.
ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΑΪΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ;
Μπορώ να σας δώσω μερικές συμβουλές εδώ, αλλά εξαρτάται κατά πολύ από την εμειρία του εκτροφέακαι του ενστίκτου του.Ένα υγιές κουτάβι κερδίζει συνεχώς βάρος από τη γέννησή του και μετά. Το νεογέννητο μωρό (στους ανθρώπους),μπορεί να χάσει λίγο βαρος τις πρώτες ημέρες της γέννησής του, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τα κουτάβια.Τα νεογέννητα κουτάβια μπορούν να χάσουν λίγο βάρος, αλλά αυτό δεν πρέπει να συμβεί στα μεγαλύτερα κουτάβια. Τακουτάβια πρέπει να ζυγίζονται αμέσως μετά από τη γέννησή τους και ξανά πάλι μετά από 12 ώρες, που τότε δεν θαπρέπει να παρουσιάζουν απώλεια βάρους.Πρέπει, 24 ώρες μετά τη γέννησή τους, να υπάρξει μία αύξηση 10% του βάρους τους. Η κατάσταση είναι απειλητική γιατη ζωή του, όταν ένα κουτάβι χάσει περισσότερο από το 10% του βάρους του σώματός του. Το συμπληρωματικό τάισμαείναι πλέον απολύτως απαραίτητο.Κατά μέσο όρο, ένα κουτάβι πρέπει να έχει διπλασιάσει το βάρος της γέννησής του κατά την 8η-10η μέρα. Σε 17 ημέρεςμετά τη γέννησή του, το βάρος του πρέπει να έχει τριπλασιαστεί και μέχρι την 24η μέρα να έχει τετραπλασιαστεί.
ΤΟ ΤΑΪΣΜΑ ΤΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ
Ενέργεια
Τα κουτάβια ταΐζονται σύμφωνα με έναν ιδιαίτερο τύπο, βασισμένο στο βάρος τους και στην αύξηση του βάρους τους.Για τη φυλή μας, το μέσο βάρος γέννησης είναι 330 γραμμάρια.Το γάλα για κουτάβια που κυκλοφορεί στο εμπόριο και που εγώ χρησιμοποιώ, έχει ενεργειακή αξία 4,2 μονάδες ανάχιλιοστό του λίτρου. Όταν χρησιμοποιείτε ένα άλλο γάλα ο τύπος μπορεί να αλλάξει.Το κουτάβι πρέπει να κερδίζει 10% ανά ημέρα (ο ακόλουθος υπολογισμός είναι βασισμένος στο προαναφερθέν μέσοβάρος γέννησης των 330 γραμμαρίων, 10% του οποίου μας δίνει 33 γραμμάρια). Για κάθε γραμμάριο βάρους σώματοςαπαιτούνται 16 μονάδες ενέργειας. Ανά μία ημέρα 528 μονάδες ενέργειας (33 γραμμάρια Χ 16 μονάδες ενέργειας).Όταν το γάλα του εμπορίου παρέχει 4,2 μονάδες ενέργειας ανά χιλιοστό του λίτρου, τότε το κουτάβι χρειάζεται126 χιλιοστά του λίτρου (528 : 4,2) ανά ημέρα (24 ώρες).Για 8 φορές τη μέρα τάισμα, κάθε κουτάβι χρειάζεται 17 χιλιοστά του λίτρου ανά γεύμα. Θα μπορούσατε φυσικά να δώσετε9 γεύματα καθημερινά (τη νύχτα κάθε 4 ώρες, την ημέρα κάθε 2 ώρες), που αυτό σημαίνει 14 χιλιοστά του λίτρουανά γεύμα. Οι θρεπτικές απαιτήσεις του κουταβιού αυξάνονται αναλογικά με την αύξηση του βάρους του. Τα γεύματαρυθμίζονται αναλόγως, μετά από τον καθημερινό έλεγχο του βάρους του.
Νερό
Για ένα κουτάβι απαιτούνται 150 με 180 χιλιοστά του λίτρου νερό ανά χιλιόγραμμο του βάρους του. Ένα κουτάβι πουζυγίζει 330 γραμμάρια, απαιτεί 50 με 60 χιλιοστά του λίτρου νερό ανά ημέρα. Η συγκεκριμένη επάρκεια παροχής νερού,επιτρέπεται κατά το τάισμα σύμφωνα με τον ανωτέρω σχεδιασμό.
Ζεστασιά
Σε κανονική γέννα, μια σταθερή θερμοκρασία από 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου για τις πρώτες 3 εβδομάδες, είναι ησυνιστώμενη. Τα ορφανά κουτάβια αφ' ετέρου χρειάζονται μία θερμοκρασία από 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου κατά τηδιάρκεια της πρώτης εβδομάδας και 27 βαθμούς Κελσίου για τις επόμενες 2 εβδομάδες. Έκτοτε η θερμοκρασία μπορεί ναμειωθεί στους 21 με 22 βεθμούς Κελσίου.Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε κρίσιμη, εάν η θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει πέρα των παραπάνω οδηγιών. Έναςπαράγοντας για να πάρουμε μία απόφαση εδώ, είναι η συμπεριφορά των κουταβιών. Εάν τα κουτάβια κοιμούνται ήρεμακαι κυκλοφορούν ομαλά μέσα στη γεννήστρα, τότε έχουμε μία καλή ένδειξη ότι το περιβάλλον τους είναι το καλύτερο.
Τάισμα με σταγονόμετρο ή σωληνάκι;
Κατά το τάισμα με σταγονόμετρο (ή με κουτάλι) ο κίνδυνος το κουτάβι να καταπιεί λάθος είναι μεγάλος και ενδεχομένωςμε συνέπεια την ασφυξία. Επομένως προτιμώ το τάισμα με σωληνάκι. Για να αποφύγουμε πιθανό τραυματισμό, πρέπει ναχρησιμοποιήσουμε ένα πολύ μαλακό και εύκαμπτο σωληνάκι. Πρέπει πρώτα να "μετρήσουμε" το κουτάβι: Βάζουμε τοσωληνάκι δίπλα στο κουτάβι, από το ρύγχος έως το τελευταίο πλευρό και το σημαδεύουμε. Βάζουμε προσεκτικά τοσωληνάκι στο στόμα του κουταβιού, επιτρέποντάς του να καταπιεί το υγρό. Πρέπει να έχουμε ελέγξει και να είμαστεβέβαιοι, ότι το σωληνάκι δεν έχει τοποθετηθεί λάθος στην τραχεία. Σ' αυτή την περίπτωση ο αέρας γίνεται αισθητόςβγαίνοντας από το σωληνάκι. Όταν το σωληνάκι τοποθετείται σωστά, το γάλα παρέχεται στα κουτάβια αργά για 1-1,5 έως2 λεπτά. Η πιθανότητα να πάει στην τραχεία είναι ακραία χαμηλή. Σε περίπτωση όμως που συμβεί κάτι τέτοιο, τοκουτάβι αρχίζει αμέσως να βήχει.Το γάλα δίδεται πάντα σε θερμοκρασία σώματος και χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί δεν πρέπει να ληφθείκαθόλου αέρας στο στομάχι του κουταβιού.
 http://www.bobtailclub.gr/p_000089.htm

Οίστρος

www.gpeppas.gr/ktiniatrika/istros.html - Προσωρινά αποθηκευμένη
Τις τρεις πρώτες εβδομάδες τα νεογέννητα κουτάβια τρέφονται και περιποιούνται αποκλειστικά από τη μητέρα τους. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να φροντίζει να είναι ...
Περισσότερα αποτελέσματα για νεογεννητα κουταβια

Η ασθένεια αυτή προκαλεί το 90% των θανάτων των ανεμβολίαστων κουταβιών και αποτελεί ένδειξη ότι δεν δόθηκε προτεραιότητα στην ανοσοποίηση, όσων πωλούνται στα pet shops.

Στο Dubai ο ιος έχει προκαλέσει πολλές αρρώστιες στα κουτάβια, με 80-90% βαθμό θνησιμότητας, ειδικά για όσα είναι κάτω των 12 εβδομάδων.

Ο ιος δεν θεραπεύεται (μόνο τα συμπτώματα αντιμετωπίζονται) και μπορεί να μεταδοθεί πολύ γρήγορα μεταξύ ζώων που μοιράζονται τα ίδια μολυσμένα κλουβιά.

Τα κρούσματα σημειώνονται ειδικά στα κουτάβια που αγοράζονται από pet shops και φαίνεται να πεθαίνουν 1 εβδομάδα μετά την αγορά! Το μεγάλο πρόβλημα με τον παρβοϊο είναι ότι εξαπλώνεται μέσα σε μια νύχτα.

Εκπρόσωποι της οργάνωσης K9 στο Dubai λένε ότι για όλα φταίει η απληστία των ανθρώπων. Θέλουν να πουλήσουν κουτάβια και πολλές φορές παραλείπουν τα εμβόλια. Ακόμα και αν δηλώνουν ότι τα κάνουν, με ψεύτικες σφραγίδες κτηνιάτρων, τα κουτάβια δεν είναι εμβολιασμένα αφού μετά την αγορά...πεθαίνουν! Ειδικά στο Dubai, στην αγορά Sharjah, κανένα από τα κουτάβια δεν έχει εμβόλιο ή microchip.
Πολλά από τα κουτάβια προς πώληση ήταν μικρότερα από 2 μηνών ενώ για να εισαχθούν ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να είναι από 4 μηνών και πάνω ώστε να είναι και εμβολιασμένα!!! Πώς να το προλάβετε:

Ο εμβολιασμός είναι η κύρια πρόληψη. Εισαγόμενα κουτάβια από Τσεχία, Πολωνία ή Ταϋλάνδη αλλά και κάθε αδέσποτο κουταβάκι με άγνωστο ιστορικό θα πρέπει να εμβολιάζεται εφόσον είναι στην κατάλληλη ηλικία (2 μηνών).
Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται σε ηλικία μεταξύ 6 και 8 εβδομάδων αλλά και να επαναληφθεί στην ηλικία των 12 εβδομάδων και τέλος στην ηλικία των 16 εβδομάδων.

Αν αγοράσατε ζώο από pet shop ζητήστε γραπτή δήλωση με διάρκεια 10 ημερών ότι έχει εμβολιαστεί για Παρβοϊό και ότι εγγυούνται ότι δεν θα πεθάνει. Αν το ζώο έχει τον ιό, τα συμπτώματα φαίνονται μόνο μετά από 10 ημέρες. Αν το ζώο τελικά πεθάνει, θα έχετε αποδείξεις στα χέρια σας ότι δεν τηρούνται τα εμβόλια που ψευφώς αναφέρονται μερικές φορές στα βιβλιάρια και τα διαβατήρια των ζώων.

ΠΑΡΒΟΙΟΣ - PARVOVIRUS:

Αποτελεί ασθένεια των σκύλων (τύπος 2, CPV-2) και είναι υψηλά μεταδοτική.
Προκαλείται από ιό που επιτίθεται στο γαστρικό σύστημα των κουταβιών, των σκύλων και των αλεπούδων, λύκων, κογιότ.

Ανακαλύφθηκε το 1978 και υπάρχει παγκοσμίως. Μπορεί επίσης να βλάψει την καρδιά σε πολύ νεαρά ή αγέννητα κουτάβια. Μεταδίδεται από σκύλο σε σκύλο, μέσω επαφής ή επαφής με τα κόπρανα τους ή με περιβάλλον όπου έμεναν (πχ κλουβί).

Όλα τα σκυλιά κινδυνεύουν αλλά ειδικά τα κουτάβια μικρότερα των 4 μηνών και οι ανεμβολίαστοι σκύλοι είναι στην πιο κρίσιμη κατάσταση.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Οι “πειρατές” ξοδεύουν 300% περισσότερα στην αγορά νόμιμου περιεχομένου από τους μη-πειρατές




Η βρετανική αρχή τηλεπικοινωνιών Ofcom προέβη σε μερικές σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με την πειρατεία. Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές ήταν το 20% των μεγαλύτερων “πειρατών” της χώρας (που ευθύνονταν για το 88% της συνολικής πειρατείας) ξόδευαν 300% περισσότερα χρήματα στην απόκτηση νόμιμου περιεχομένου από τους μη-πειρατές.
Αρχικά οι ερευνητές χώρισαν τους “πειρατές” στις εξής κατηγορίες:

  • Αυτούς που κατεβάζουν για να παίρνουν μια ιδέα του τι πρόκειται να αγοράσουν: 9% των συνολικών πειρατών, 24% του συνολικού περιεχομένου που κατεβαίνει πειρατικά, 2% των συνολικών ψηφιακών καταναλωτών.
  • Αυτούς που προτιμούν τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές: 9% των συνολικών πειρατών, 22% του συνολικού περιεχομένου που κατεβαίνει πειρατικά και 2% των συνολικών ψηφιακών καταναλωτών. Η συγκεκριμένη ομάδα φοβάται περισσότερο τις συνέπεις του νόμου και είναι πιο δεκτική στις προειδοποιήσεις που αποστέλουν οι πάροχοι.
  • Αυτούς που κατεβάζουν επειδή είναι δωρεάν: 42% των συνολικών πειρατών, 35% του συνολικού περιεχομένου που κατεβαίνει πειρατικά και 10% των συνολικών ψηφιακών καταναλωτών.
  • Αυτούς που κατεβάζουν πειρατικά χωρίς να γνωρίζουν ή να μπορούν να δικαιολογήσουν το γιατί: 39% των συνολικών πειρατών, 20% του συνολικού περιεχομένου που κατεβαίνει πειρατικά και 9% αυτού που αποκτάται νόμιμα.
ofcom5  Οι “πειρατές” ξοδεύουν 300% περισσότερα στην αγορά νόμιμου περιεχομένου από τους μη πειρατές
Συγκεκριμένα η “ελίτ” των πειρατών (το 20% των χειρότερων πειρατών) βρέθηκε να έχει ξοδέψει κατά μέσο όρο £168 κατά το διάστημα των τελευταίων έξι μηνών στην απόκτηση ψηφιακού περιεχομένου, το 80% περίπου £105 και οι μη πειρατές μόλις £54.
ofcom3
Όσον αφορά στις υπηρεσίες που οι πειρατές προτιμούν  για την πρόσβαση σε περιεχόμενο, πρώτα έρχονται τα YouTube και BBC iPlayer ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το 29% των μεγαλύτερων πειρατών δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το PirateBay παρά το αποκλεισμό του στη

''EΠΙΔΗΜΙΑ'' ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΜΕ ΦΟΛΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ...

Καθημερινά είναι τα περιστατικά θανάτωσης σκύλων στην Ηλεία με την «δημοφιλέστερη» των μεθόδων… την φόλα! Τελευταία περιστατικά που προκαλούν την οργή των φιλόζωων είναι αυτά που καταγράφηκαν στην περιοχή Λέτρινα του Κατακόλου...
με θύματα δυο κουταβάκια .
 Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στον Πύργο και πιο συγκεκριμένα σε αυλή σπιτιού όπου οι δράστες πέταξαν φόλα που περιείχε την ουσία σαλιγκαρίνη! Θύμα η Έβενυ, μια αξιολάτρευτη σκύλα που είχε περισυλλεγεί αδέσποτη από τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου και είχε υιοθετηθεί… την γλύτωσε ως αδέσποτο και τελικά της ήταν γραφτό να το βρει ως δεσποζόμενο! Απίστευτα πράγματα που φανερώνουν το μίσος ορισμένων ανθρώπων όχι μόνο κατά των ζώων αλλά και κατά των ιδιοκτητών τους αφού πολλές φορές θέλοντας να «χτυπήσουν» αυτούς δεν διστάζουν να σκοτώσουν τα ζώα που προστατεύουν!
Και δυστυχώς ο νόμος της σιωπής καλά κρατεί μιας και αυτοί που γνωρίζουν τους δράστες δεν τολμούν να μιλήσουν…
Και τα παραπάνω είναι περιστατικά που έγιναν γνωστά γιατί είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα που δεν βλέπουν το φως (της όποιας) δημοσιότητας…
από το χτεσινό μετοπών της Τζούλιο και της πάτησα εναντίον υγειονομικό Καλαμάτας





...



χα χα

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Καταδικάστηκε επειδή έσερνε τον σκύλο πίσω από το τρέιλερ του!

Written By Filiatra-NET on Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013 | 19:45

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου έγινε η σύλληψη του άνδρα, ο οποίος το απόγευμα της Πρωτομαγιάς εντοπίστηκε από μια γυναίκα να έχει δεμένο τον σκύλο του πίσω από το τρέιλερ που έσερνε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε στην πόλη των Φιλιατρών.

Η γυναίκα, η οποία τον είδε, τον προειδοποίησε πως θα τον καταγγείλει αν δεν ανεβάσει το ζώο στην καρότσα. Εκείνος δικαιολογήθηκε λέγοντας πως αν τον ανέβαζε επάνω στη καρότσα, το σκυλί θα πηδούσε κάτω. Η αυτόπτης μάρτυρας επέμεινε αλλά ο οδηγός αδιαφόρησε και συνέχισε τον δρόμο του.

Έτσι και εκείνη τράβηξε φωτογραφίες το όχημα με το τρέιλερ και τον δεμένο σκύλο πίσω από αυτό, και με αυτές ανά χείρας - αφού ο αριθμός κυκλοφορίας του Ι.Χ. ήταν εμφανής - πήγε στο Α.Τ. Φιλιατρών έκανε την καταγγελία, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και τη Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας, μέλος της οποίας έσπευσε στο τμήμα.

Η σύλληψη του δράστη έγινε μετά από μερικές ώρες. Κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όλο το βράδυ, το επόμενο πρωί πήγε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί και στην συνέχεια δικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας τον καταδίκασε με 4 μήνες φυλάκιση (ποινή εξαγοράσιμη) με 1 χρόνο αναστολή και 207 ευρώ έξοδα δικαστηρίου.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι μικρή επειδή το ζώο – σύμφωνα με τη γνωμάτευση κτηνιάτρου – πάνω του δεν είχε σημάδια κακοποίησης. Το σκυλί παραμένει στην οικογένεια στην οποία ανήκει. Ο ιδιοκτήτης του παραδέχτηκε πως πράγματι το ζώο του υπέφερε εκείνη τη στιγμή αλλά δήλωσε πως δεν θα ξανακάνει κάτι αντίστοιχο.

Η γυναίκα, που τον κατήγγειλε, η οποία επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της τονίζει: 
«Ευελπιστούμε πως ο άνθρωπος αυτός πήρε το μάθημά του και θα είναι πιο προσεκτικός με τα ζώα του καθώς έχει άλλα 3 σκυλάκια, που έμαθα από την γειτονιά του πως τα έχει καλά γενικά».

Λόγια πλούσια σε ψυχή από την φίλη που έκανε την καταγγελία!!!!
"Το θετικό είναι πως η δικαιοσύνη είναι με το μέρος μας!!!! 

Το συναίσθημα όταν τελείωσε η δίκη και ήρθαν και οι 5 που ήταν στα έδρανα (δικαστές, εισαγγελέας, γραμματέας) και μου είπαν μπράβο και ότι έπραξα πολύ σωστά, με τον άνθρωπο κατηγορούμενο να παραδέχεται την ενοχή του να μου δίνει το χέρι του και να μου λέει «καλά έκανες! 

Πράγματι το σκυλί μου υπέφερε εκείνη τη στιγμή και εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σου αν το έβλεπα»....
αξία ανεκτίμητη!

Δεν είναι κακός ο άνθρωπος (Βουλγαρικής καταγωγής, νέο παιδί) - έλλειψη παιδείας είχε απλώς και έχει μάθει να μεταχειρίζεται διαφορετικά τα ζώα - τώρα όμως κατάλαβε! είμαι σίγουρη γι' αυτό!!!!!!"

Η φωτογραφία που βλέπετε καθώς και η μαρτυρία της γυναίκας δημοσιεύτηκε στο facebook

Η Κορώνη γιορτάζει την Παναγία Ελεήστρια

Την Παναγία Ελεήστρια γιορτάζει η Κορώνη την Παρασκευή, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής. Στην αρχιερατική θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της Κορώνης. Με την ολοκλήρωση της λιτανείας θα τελεστεί επιμνημόσυνο τρισάγιο μπροστά από τις προτομές του εθνομάρτυρα επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του μακαριστού μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη. Αύριο, παραμονή της γιορτής, στον πανηγυρίζοντα ναό της Ελεήστριας και ώρα 7 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός, ενώ στις 10 το βράδυ θα ξεκινήσει αγρυπνία. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/ekklisia/item/25724-koroni-giortazei-panagia-eleistria

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013



έστειλα μήνυμα στης 4 Μάρτιο 2013 και α απάντηση δεν πείρα

θα ήθελα άμεσα να με ενημέρωση η υπηρεσία σας ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ τη καταγγελίες έχουν κάνει ο Μιχάλης βερεσές και Νικόλαος βερεσές και όποιος αλός στην υπηρεσία σας για σκυλιά  στην οικογένεια του Ιωάννη βερεσέ  του Παναγιώτη και της Ειρήνης η Αικατερίνη βερεσέ

δύστυχος έχω χάσει 2 κυνηγόσκυλα σκυλιά αρσενικά  το ένα το 2011 και το άλλο  το 2012

στην περιοχή Κορώνη Μεσσηνία του δήμου πυλού Νέστορος

θεωρό απαράδεκτο να μην υπάρχει κτηνίατρος σε υποτιθέμενη τουριστική περιοχή
δύστυχος  εάν χαθεί κανένα άλλο ζώο δεν ξέρω και εγώ που θα φτάσω
αυτά ξέρουν να τα γράφουν και να δικάζουν άτομο με αναπηρία που δεν έχει ακίνητο στο όνομα του

στης 31/05/2012 με πρόσθετη παράβαση την και αριθμ 15 υπ αριθμ  Υ1Β/2000/1995 υγειονομική διάταξη επομένως για παράβαση  των διατάξεων των αριθμόν 26 & 1α 27 & 1,51 57 79 του ποινικού κώδικα και αριθμ 15 τησ υπ  αριθμ  Υ1Β/2000/95 υγειονομικής διατάξεως σε σύνδ.  με αρθρ 58 & 4 του Ν4075/2012 και 43 & 12   Ν 4075/2011
παράβαση του άρθρου 15  της  υγειονομικής  διάταξης  Υ1Β  2000/95  [ ΦΕΚ 343/95   Τ Β ] και της υπ αριθμ  οικ 5458/6 -12-2005 νομαρχιακής απόφασης

αυτά τα είχαμε στήλη σε άλλος

ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΊΧΑΜΕ ΣΤΕΊΛΕΙ  2011 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΣΚΥΛΗ  ΜΟΥ ΚΑΜΊΑ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΑΠΌ ΚΑΝΈΝΑΝ
από το Δασαρχείο Καλαμάτας στην περιοχή Χαροκοπιού - Χρυσοκελαριάς - Υάμειας..
λοιπόν τώρα θα σας αναφέρω περιληπτικά τα παρακάτω γεγονότα
στη 10 Απρίλιο είχαμε πα ει τον σκύλο μας για εκπαίδευση στον χώρο εκγύμνασης σκύλον
στης 13 Απριλίου το σκυλί μας δεν έτρωγε και έκανε εμετό και του κινάμε
ΕΜΕΤΙΚΟ: Filtalon (Φιλταλόν), και ΑΤΡΟΠΙΝΗ: Atropine Sufate ,
και αφού δεν βλέπαμε κάποια καλυτέρευση πήραμε το κτηνίατρο τηλέφωνο
στης 14 Απρίλιο ο κτηνίατρο μας έδωσε και άλλα φάρμακα αφού εξέτασε τον σκύλο μας
μας είπε ότι έχει δηλητήρια στη
στης 17 Απριλίου έπινε νερό και έβγαζε αίμα από το στόμα του όταν έπινε νερό έως στης 20 του μηνός που πέθανε το γεγονός το καταγγείλαμε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα Κορώνης
για τι από το 1984 έως σήμερα έχουμε χάση 7 σκυλιά
το κακό είναι ότι σήμερα το δασαρχείο Καλαμάτας μας είπε επειδή
η γονείς άκουσαν πάρα πολλά πράγματα από άτομα της περιοχής
άλλα και από τον κυνηγετικό σύλλογο χαροκοπιού
και κατάγγειλαν το κυνηγετικό σύλλογο χαροκοπιού ότι μπορεί να ρίχνει φόλες
να αποσύρομαι την καταγγελία και να δηλώσομε ψέματα ότι δεν δηλητηριάστηκε από φόλα άλλα από κάποια άλλη αίτια
επίσης μας είπαν ότι δεν μπορούμε να αποσύρουμε αλλιώς την καταγγελία πράγμα
και ότι θα βρούμε τον Μπελά μας απαράδεχτος για αυτήν την υπηρεσία του δασαρχείου Καλαμάτας
δύστυχος εάν δεν βρούμε λύση σε αυτό το θέμα μας και αφού ο χώρος εκγύμναση σκύλον
είναι ευθύνη του δασαρχείο Καλαμάτας θα αναγκαστούμε να στραφούμε εναντίον σε κάθε υπεύθυνο
που κατά την δίκια μας γνώμη ευθύνεται για τον θάνατο του σκύλο μας
με εκτίμηση οικογένεια βερεσέ
το 2012  ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΥΛΗ ΜΑΣ κανένα διαφέρον
 ΘΑ ΘΈΛΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΊΛΟΥΜΕ ΤΟ ΘΆΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΚΎΛΟ
 να αναφέρουμε το γεγονός για λογαριασμό της  οικογένειας βερεσέ
το σκυλί του Ιωάννη βερεσέ  δηλητηριάστηκε περισσή τον Απρίλιο σε χώρο εκπαίδευση σκύλον στην ΥΑΜΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ στης 10-4 2012 και πέθανε στις 20-4-2011
 δύστυχος την Τρίτη  15-06-2012 πέθανε ξανά σκυλί ράτσας  μπιγκλ 6 μηνών της οικογένειας του Ιωάννη βερεσέ του Παναγιώτη και της Ειρήνης κάτοικου Κορώνης Μεσσηνίας του Δήμου Πύλου Νέστορος
δυστηχοσ



Διεύθυνση Δημόσιας Υγειας
 
 
Διευθυντής Σπέντζουρα Αικατερίνη
Διεύθυνση Διοικητήριο, Ισόγειο, Καλαμάτα 24100
Τηλέφωνο 2721361354, 2721361352
FAX 2721095837
e-mail ygia@na-messinias.gr
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
Προϊστάμενος -
Διεύθυνση Διοικητήριο, Ισόγειο, Καλαμάτα 24100
Τηλέφωνο 2721361380
FAX 2721095837
e-mail ygia@na-messinias.gr
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ της ΥΓΕΙΑΣ
Προϊστάμενος -
Διεύθυνση Διοικητήριο, Ισόγειο, Καλαμάτα 24100
Τηλέφωνο 2721361380
FAX 2721095837
e-mail ygia@na-messinias.gr
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Προϊστάμενος -
Διεύθυνση Διοικητήριο, Ισόγειο, Καλαμάτα 24100
Τηλέφωνο 2721361379, 2721095839
FAX 2721095837
e-mail ygia@na-messinias.gr
ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Προϊστάμενος Σταματέλου Μαρίνα
Διεύθυνση Διοικητήριο, Ισόγειο, Καλαμάτα 24100
Τηλέφωνο 2721361355, 2721095840
FAX 2721095837
e-mail ygia@na-messinias.gr
ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
Προϊστάμενος -
Διεύθυνση Διοικητήριο, Ισόγειο, Καλαμάτα 24100
Τηλέφωνο 2721361373
FAX 2721095837
e-mail ygia@na-messinias.gr
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Ο.Γ.Α.
Προϊστάμενος -
Διεύθυνση Διοικητήριο, Ισόγειο, Καλαμάτα 24100
Τηλέφωνο 2721361356
FAX 2721095837
e-mail ygia@na-messinias.gr