Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Αδεια κεραμοσκεπης
Οι εργασίες αλλαγής κεραμοσκεπής ή γενικότερα αντικατάσταση στέγης καθορίζονται πλήρως  από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ) ώστε να είναι νόμιμη η όλη διαδικασία. Συγκεκριμένα, για αντικατάσταση στέγης, στις ίδιες διαστάσεις, χωρίς μεταβολή στον όγκο και χωρίς αύξηση στο τελικό ύψος του κτιρίου και της στέγης, σε κτίρια που υφίστανται νομίμως (και δεν έχουν αυθαιρεσίες) απαιτείται Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας (Ε.Ε.Μ.Κ) ή αλλιώς αδεια μικρης κλιμακας . Στην ουσία πρόκειται για μία μίνι άδεια, που εκδίδεται στην πολεοδομία, αρκετά πιο σύντομα από την άδεια δόμησης, και απαιτεί μικρότερη διαδικασία.
Για να εκδοθεί η Άδεια κεραμοσκεπής – σχετική Έγκριση Εργασιών, υποβάλλονται δικαιολογητικά όπως αίτηση του ιδιοκτήτη, εγκρίσεις από αρμόδιες υπηρεσίες και όργανα (Υπ.Πολιτισμού, Δασαρχείο, κ.α), οι οποίες εξαρτώνται κατά περίπτωση και κατά πολεοδομία, εκθεση μηχανικού,σκαριφήματα και αποτυπώσεις, απόσπασμα κτηματογραφικού διαγράμματος, φωτογραφίες του κτίσματος, δήλωση στατικής επάρκειας από τον αρμόδιο μηχανικό και κα.
Επίσης είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το υποκατάστημα ΙΚΑ της περιοχής, στο οποίο θα γίνει άνοιγμα καρτέλας για να περαστούν τα οικοδομοτεχνικά ένσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου