Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

άγριος τσακωμός σε  εφορία Καλαμάτας και εασ Καλαμάτας για την επιστροφή του αγροτικού ΦΠΑ
εχτές 25 Φεβρουάριου 2014 έγινε άγριους τσακωμός από αγρότη της Μεσσηνίας  στην εφορία Καλαμάτας και Μέτα στην εασ Καλαμάτας  για την επιστροφή αγροτικού ΦΠΑ παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με υπαλλήλου της εφορίας Καλαμάτας και της εασ Καλαμάτας  με αποτέλεσμα να πάρει τα χρήματα από την εφορία για την επιστροφή ΦΠΑ
 θεωρούμε κοροϊδία όσο τα ψέματα της εασ Μεσσηνίας που του έβαλαν τραπεζικής ηλεκτρονικής πληρωμή και Μέτα του ξανά πήραν τα χρήματα της επιστροφής του ΦΠΑ όσο και της εφορίας για την επιστροφή ΦΠΑ  για όλα όσα του έλεγαν
 τελικά για να πάρει κάποιος επιστροφή αγροτικού ΦΠΑ πρέπει να κάνει φασαρία
άγριος τσακωμός σε  εφορία Καλαμάτας και εασ Καλαμάτας για την επιστροφή του αγροτικού ΦΠΑ
εχτές 25 Φεβρουάριου 2014 έγινε άγριους τσακωμός από αγρότη της Μεσσηνίας  στην εφορία Καλαμάτας και Μέτα στην εασ Καλαμάτας  για την επιστροφή αγροτικού ΦΠΑ παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με υπαλλήλου της εφορίας Καλαμάτας και της εασ Καλαμάτας  με αποτέλεσμα να πάρει τα χρήματα από την εφορία για την επιστροφή ΦΠΑ
 θεωρούμε κοροϊδία όσο τα ψέματα της εασ Μεσσηνίας που του έβαλαν τραπεζικής ηλεκτρονικής πληρωμή και Μέτα του ξανά πήραν τα χρήματα της επιστροφής του ΦΠΑ όσο και της εφορίας για την επιστροφή ΦΠΑ  για όλα όσα του έλεγαν
 τελικά για να πάρει κάποιος επιστροφή αγροτικού ΦΠΑ πρέπει να κάνει φασαρία


Εμφάνιση άρθρων βάσει ετικέτας: ΕΑΣ Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

www.eleftheriaonline.gr/index.php?...ΕΑΣ%20Μεσσηνίας...
Σε εξέλιξη οι εκλογές του νέου συνεταιρισμού της ΕΑΣ Μεσσηνίας .... «Η εξασφάλιση της ποιότητας, η ονομασία προέλευσης, η τυποποίηση και η ... Η σταδιακή άνοδος της τιμής της σταφίδας τα τελευταία χρόνια και η διάθεσή της στην αγορά

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΑΦΙΔΑ-Βασ. Κοζομπόλης: Πάνω απ’ όλα το εισόδημα των σταφιδοπαραγωγών

Βασ. Κοζομπόλης: Πάνω απ’ όλα το εισόδημα των σταφιδοπαραγωγών
«Πάνω από όλα βάζουμε το εισόδημα των σταφιδοπαραγωγών», δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης.
Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κοζομπόλης υποστηρίζει ότι η στήριξη της τιμής της σταφίδας ήταν μονόδρομος κι αφήνει να εννοηθεί ότι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής η επεξεργασία του προϊόντος θα γίνει στην Αχαΐα. Παράλληλα επιτίθεται στους Μεσσήνιους εξαγωγείς,
λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν προσφέρουν συμφέρουσες τιμές για τη σταφίδα.
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του προέδρου της ΕΑΣ Μεσσηνίας:
«Απαντώντας σε σχόλιο της έγκριτης εφημερίδας σας στο φύλλο της Δευτέρας 19-12-2011 (σελίδα 40) θέλω να επισημάνω τα εξής:
Η ΕΑΣ Μεσσηνίας προσπαθούσε πολλά χρόνια πριν να βρει δυνατότητες συνεργασίας με Μεσσήνιους και μη επιχειρηματίες - εξαγωγείς κορινθιακής σταφίδας, όταν η τιμή είχε κατρακυλήσει στα 0,45 ευρώ/κιλό. Εδώ και χρόνια προσπαθούσαμε να τους επισημάνουμε τον κίνδυνο να χαθεί μια παραδοσιακή καλλιέργεια της σταφίδας στη Μεσσηνία, με την συνεχή πτώση των τιμών στους παραγωγούς.
Τους επισημαίναμε ότι οι παραγωγοί, μη αντέχοντας στις πιέσεις των εμπόρων, σε μια συνεχή συρρίκνωση του εισοδήματος τους, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια της σταφίδας. Στη συνέχεια ήρθε και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. που αποδέσμευσε την επιδότηση από την παραγωγή και έτσι επιτάχυνε σε πολύ λίγο χρόνο τη μείωση της παραγωγής στο 1/3 της τελευταίας 30ετίας.
Οταν τους λέγαμε ότι πρέπει να βάλουν πλάτη για να σωθεί η σταφιδοκαλλιέργεια στη Μεσσηνία η απάντηση των εξαγωγέων ήταν ότι θα τους παρακαλάμε για να μας πάρουν τη σταφίδα.
Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και οι απειλές τους για απορρόφηση ή όχι της παραγωγής έγινε μπούμερανγκ εις βάρος τους. Σήμερα λοιπόν κανείς δε θέλει να θυμάται την ιστορία και το πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Σήμερα βρήκαμε άλλα λόγια να λέμε, ότι δήθεν θα χαθούν κάποιες χιλιάδες εργατοώρες στη Μεσσηνία για την επεξεργασία - τυποποίηση της σταφίδας, αλλά θα γίνουν κάπου αλλού στη χώρα μας.
Εξακολουθούμε λοιπόν ακόμα και τώρα κάποιοι να κρύβουμε τα συμφέροντα των Μεσσήνιων σταφιδοπαραγωγών πίσω από τα μικροσυμφέροντα των μικρομεροκάματων και όχι πίσω από τα μεγάλα συμφέροντα των ιδίων των εξαγωγέων - τυποποιητών που βούλιαξαν το μεγαλύτερο ίσως εισόδημα της Μεσσηνίας τα τελευταία 60 χρόνια.
Για εμάς καλές είναι και κάποιες εργατοώρες για τους εργαζόμενους της Μεσσηνίας, αλλά πάνω απ’ όλα βάζουμε το εισόδημα των σταφιδοπαραγωγών.
Η απόφαση όλων των Ενώσεων που είναι μέλη της ΣΚΟΣ ΑΣΕ, να στηρίξουν το προϊόν σταφίδα βάζοντας ελάχιστες τιμές κάθε χρόνο, (ξεκινώντας από τo 1 ευρώ/κιλό πριν 3 χρόνια, έως 1,21 ευρώ/κιλό σήμερα) ήταν μονόδρομος. Ηταν μια απόφαση που θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ πριν, ως οφείλαμε στα μέλη μας σταφιδοπαραγωγούς στα πλαίσια της συνεταιριστικής ιδέας. Προσκαλούμε λοιπόν το σύνολο των σταφιδοπαραγωγών της Μεσσηνίας να έλθουν μαζί μας ώστε να δυναμώσει και η φωνή μας.
Τέλος, γιατί οι εξαγωγείς τυποποιητές, αφού θέλουν σταφίδα οπωσδήποτε, δεν ανακοινώνουν τιμές καλύτερες από αυτές της ΣΚΟΣ;
Οσο αυτό δεν γίνεται, ας μην αφήνουν και αιχμές κατά της ΕΑΣ Μεσσηνίας».
http://www.paseges.gr

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΕΑΣ καλεί παραγωγούς για ολοκληρωμένη
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΣΤΑΦΙΔΑ
ΕΑΣ καλεί παραγωγούς για ολοκληρωμένη
Του Κώστα Κοντοθανάση
Σε συμμετοχή στο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης για ελαιόλαδο, βρώσιμη Καλαμάτας και σταφίδα καλεί η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών τους συνεταιρισμούς και εν γένει τους παραγωγούς. Το πρόγραμμα αυτό, με πολλαπλά οφέλη για τους παραγωγούς, το περιβάλλον και τα προϊόντα, θα έχει χαμηλό κόστος επειδή η ΕΑΣ Μεσσηνίας διαθέτει ήδη το μηχανισμό των γεωπόνων.
Προκειμένου, μάλιστα, να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους παραγωγούς, η Ένωση θα κάνει ενημερώσεις περιφερειακά στη Μεσσηνία, όπου παρουσιαστεί ενδιαφέρον.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης, μιλώντας στο «Θ», κάλεσε τους παραγωγούς «να συμμετέχουν από τη νέα περίοδο. Προβλέπεται να έχουμε συναντήσεις μαζί τους μέσα στο Σεπτέμβριο. Καλούμε τα μέλη μας κατ’ αρχάς, τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς να λειτουργήσουν σαν πυρήνες ούτως ώστε να πείσουν όσον το δυνατόν περισσότερους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Με το σκεπτικό ότι θα επεκταθεί και το ΠΟΠ Καλαμάτα στο λάδι όλου του νομού, η ολοκληρωμένη διαχείριση θα δώσει στο προϊόν παραπέρα βαρύτητα και θα το ενδυναμώσει. Το ΠΟΠ θα συνοδεύεται από μία επιπλέον σφραγίδα πιστοποιημένου ελαιολάδου».

Όχι μόνο για
το ποιοτικό
Ρωτήσαμε τον πρόεδρο αν υπάρχει ενδιαφέρον από παραγωγούς. Η απάντησή του: «Δυστυχώς το ενδιαφέρον υπήρχε μόνο στο οικονομικό κομμάτι που είχε να κάνει με το ποιοτικό παρακράτημα και δε βλέπουμε σε βάθος χρόνου την προοπτική του ελαιολάδου. Εκείνο θα πρέπει να μας βασανίσει για να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση και όχι τα περιστασιακά 33 ευρώ το στρέμμα από το ποιοτικό».

Μηχανισμός υπάρχει
Σύμφωνα με τον κ. Κοζομπόλη, «ο μηχανισμός θα ενεργοποιηθεί με τους γεωπόνους στα κατά τόπους καταστήματα. Ενδεχομένως να συμπληρωθεί και με εξωτερικούς συνεργάτες όπου χρειαστεί και με την εταιρεία συμβούλων, που θα αναλάβει την υποστήριξη της όλης διαδικασίας, θα προχωρήσουμε και για τα τρία προϊόντα, ελαιόλαδο, ελιά Καλαμάτας και σταφίδα».

Χωρίς εμπορικό
ενδιαφέρον ως τώρα
Στην ερώτησή μας αν βλέπει εμπορική προοπτική για τα προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης και ιδιαίτερα για το ελαιόλαδο, ο πρόεδρος της Ένωσης είπε μια …πικρή αλήθεια: «Κανένας έμπορος και κανένας τυποποιητής δε μας έχει ζητήσει προϊόν που θα προέρχεται από ολοκληρωμένη διαχείριση. Όμως όταν θα έχουμε το εργαλείο του ΠΟΠ θα το ενδυναμώσουμε με την ολοκληρωμένη, δηλαδή συνδυασμό ΠΟΠ και πιστοποιημένης καλλιέργειας. Θεωρώ ότι επιβάλλεται το ΠΟΠ στο λάδι να συνδυασθεί με την ολοκληρωμένη».

Λύρης: Τι σημαίνει
Ο γεωπόνος Κώστας Λύρης είναι υπεύθυνος του προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης της Ένωσης και μας εξήγησε πως «η ολοκληρωμένη διαχείριση είναι συνδυασμός καλών γεωργικών πρακτικών, προστασίας του περιβάλλοντος και προστασίας της υγείας του ίδιου του παραγωγού.

Γεωπόνος για
κάθε βήμα
Ολοκληρωμένη διαχείριση σημαίνει ότι παρακολουθεί γεωπόνος την καλλιέργεια από την αρχή μέχρι το τέλος δίνοντας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας αυτό που πρέπει να πάρει το φυτό. Δε θεωρούμε τα λιπάσματα και τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα άσχημα, απλώς τα δίνουμε στο μέτρο και σύμφωνα με τις προδιαγραφές τις οποίες ανακοινώνει ο κατασκευαστής και ο διανομέας τους. Για να δώσουμε οποιοδήποτε λίπασμα ή φυτοπροστατευτικό θα πρέπει να έχει προηγηθεί ανάλυση εδάφους και να έχουμε βάλει ειδικές παγίδες ώστε να τεκμηριώσουμε ότι θα πρέπει τη συγκεκριμένη στιγμή να δώσουμε το φυτοπροστατευτικό προϊόν. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουμε συγκομιδή ελαιοκάρπου εάν δεν έχει παρέλθει ο απαραίτητος χρόνος από την ώρα της επέμβασης με φυτοπροστατευτικό προϊόν. Όλα αυτά, μαζί με τους κανόνες που διέπουν τη συλλογή και απομάκρυνση σάκων λιπασμάτων, μπουκαλιών από φυτοφάρμακα κ.λπ.

Οφέλη
Όσον αφορά στο προϊόν, έχουμε δει ότι λαμβάνουμε προϊόν άριστο από πλευράς οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, ενώ έχουμε και μηδενικά υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Εφαρμόζοντας σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, εφαρμόζουμε την πολλαπλή συμμόρφωση που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση της επιδότησης για τον παραγωγό αλλά και της επιπλέον ενίσχυσης από το ποιοτικό παρακράτημα στον ελαιοκομικό τομέα. Προσοχή να μην πέσουμε όμως στην παγίδα ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση χρησιμεύει μόνο για να πάρουμε την επιδότηση».

Χαμηλό κόστος
Στις Ομάδες Παραγωγών τις οποίες θα φτιάξει η ΕΑΣ Μεσσηνίας, το κόστος θα καλυφθεί εν μέρει από πόρους της Ένωσης. Η ΕΑΣ διαθέτει τους γεωπόνους οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε επαφή με τους παραγωγούς.
Εκτιμάται ότι η συμμετοχή του παραγωγού θα είναι 50 ευρώ ως πάγιο τέλος συν 3 ευρώ το στρέμμα για την ελιά τη βρώσιμη, την ελαιοποιήσιμη και τη σταφίδα».

 

Συγκεντρώνει φάκελο για ΠΟΠ η κορινθιακή σταφίδα

 08/10/2013 - 12:02 μμ
Κάλεσμα προς όλους για τη στήριξη του φακέλου απευθύνουν φορείς της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία της περιφέρειας Πελοποννήσου για την εφαρμογή πιστοποίησης Π.Ο.Π. της Κορινθιακής Σταφίδας (19.08.13), που παράγεται στην Κορινθία, βρήκε συμπαραστάτες μέσω γραπτών ανακοινώσεων τους, σε πολιτικά κόμματα, ευρωβουλευτές και αγροτικούς φορείς αλλά και στους καθημερινούς βιοπαλαιστές αγρότες και πολίτες.

Για το σκοπό αυτό στο περιφερειακό συμβούλιο της 14ης Οκτωβρίου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της Αναγνώρισης Π.Ο.Π. της μαύρης ξηρής Κορινθιακής Σταφίδας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Καλούμε όλους ενωτικά να στηρίξουν την ήδη, δια των προαναφερθέντων υπογραφών, θέληση παρατάξεων και μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εφαρμογή πιστοποίησης με ΠΟΠ της Κορινθιακής Σταφίδας, που παράγεται στην Κορινθία και παράλληλα να αναφερθούν/εξεταστούν όλες οι πρόσφατες δημοσιογραφικές και μη, αναφορές και καταγγελίες για την μη εφαρμογή της έως σήμερα. Να πάψουν οριστικά και αμετάκλητα τα λάθη, οι παραλήψεις και οι ολιγωρίες, να μας ταλαιπωρούν και να λάβει χώρα, άμεσα η πιστοποίηση της.

Για το σκοπό αυτό, δημόσια ζητάμε:

 να παρευρεθούν ο κος Υπουργός ή ανώτερος πολιτικός/υπηρεσιακός, εκπρόσωπος/παράγοντας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκπρόσωπος Διεύθυνσης Γεωργίας Π.Ε. Κορινθίας, εκπρόσωποι των Ε.Α.Σ. Κορινθίας, εκπρόσωπος της Σ.ΚΟ.Σ. Α.Σ.Ε., Βουλευτές της Π.Ε. Κορινθίας ή/και έτερων Π.Ε. της Πελοποννήσου, εκπρόσωποι του Α' Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Π.Ε. Κορινθίας όπου λαμβάνει χώρα η εν θέματι καλλιέργεια, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, δημοσιογράφοι - ιδιαίτερα εκείνοι/ες με γνώσεις επί του θέματος.

Η ενωτική συμβολή όλων θα δείξει ότι υπάρχει ελπίδα για αυτό τον τόπο, μακριά από μικροκομματικά, παραταξιακά και τοπικιστικά οφέλη.

Η επιβίωση της χώρας και των Πολιτών της, περνά μέσα από την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και αδικιών των τοπικών κοινωνιών.

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, παλεύοντας για ένα διαφορετικό παρόν και μέλλον, αφήνοντας πίσω το κακό και διχαστικό παρελθόν.

Λάμπρος Μπούκλης, Περιφ.Σύμβουλος, Γραμμ.Περιφ.Συμβουλίου Πελοποννήσου
Εκλεγμένο Μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (www.enpe.gr), κινητό 6944/764651

Ειδική Σταφιδική Ένωση στη Μεσσηνία πριν 94 χρόνια | Εφημερίδα ...

www.tharrosnews.gr/.../ειδική-σταφιδική-ένωση-στη-μεσσηνία-πριν-94-χ...
25 Ιουν 2013 - Ειδική σταφιδική ένωση από τους συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας πριν από 94 χρόνια! ... Όσο για τα εφόδια (ψαλίδια, δίχτυα, πανιά), στα οποία είχαν σημαντική ... μπορούμε να κάνουμε πρόγραμμα για εφόδια στους παραγωγούς. ... «Τα εργαλεία που έχουν οι αγρότες είναι οι συνεταιρισμοί και οι αγροτικοί ...


Ειδική Σταφιδική Ένωση στη Μεσσηνία πριν 94 χρόνια

Τελευταία Ενημέρωση: 25/06/2013 19:59

Της Μαρίας Νίκα

«Οι συνεταιρισμοί της Μεσσηνίας θα ιδρύσουν εφέτως ειδικήν σταφιδικήν ένωσιν. Πρώτοι μέχρι σήμερον συνησπίσθησαν εις έναν σταφιδικόν συνεταιρισμόν οι Συνεταιρισμοί Αβραμιού. Κατ’ αυτάς δε γίνονται τοιούτοι συνεταιρισμοί με το αυτό σύστημα εις Στρέφι, Τζιτζόρι, Λοΐ, Μπάστα, Γλιάτα και άλλας κοινότητας…».

Το παραπάνω απόσπασμα τράβηξε την προσοχή μας την περασμένη Πέμπτη, διαβάζοντας τη στήλη «Σαν σήμερα, πριν από 94 χρόνια», στη δεύτερη σελίδα του «Θ». Ειδική σταφιδική ένωση από τους συνεταιρισμούς της Μεσσηνίας πριν από 94 χρόνια! Οι συνειρμοί με το σήμερα για ένα ιστορικό προϊόν της περιοχής ήταν αναπόφευκτοι.
Αυτή τη στιγμή σε συνεταιριστικό επίπεδο, με το προϊόν ασχολείται μόνο η ΕΑΣ, η οποία, όμως, έχει επίσης το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές. Πρόσφατα, μάλιστα, η άδεια της Ομάδας Παραγωγών Σταφίδας, που ανήκε στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, ανακλήθηκε με το αιτιολογικό ότι δεν τηρούνταν τα απαιτούμενα κριτήρια για τη λειτουργία της, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια»…

Κώστας Κατσούλης
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πια η ομάδα παραγωγών σταφίδας δεν αποτελεί πρόβλημα για τον πρόεδρο της ΕΑΣ, Κώστα Κατσούλη. «Δεν υπάρχει πρόβλημα για τους παραγωγούς, η ΕΑΣ, ο συνεταιρισμός, στηρίζει το προϊόν». Όσο για τα εφόδια (ψαλίδια, δίχτυα, πανιά), στα οποία είχαν σημαντική έκπτωση οι σταφιδοπαραγωγοί μέσω της ομάδας τους, ο κ. Κατσούλης παρατηρεί: «Και μέσα από το συνεταιρισμό μπορούμε να κάνουμε πρόγραμμα για εφόδια στους παραγωγούς. Όσον αφορά στη συγκέντρωση του προϊόντος, θα το συγκεντρώσουμε και φέτος όπως κάθε χρόνο, χωρίς κανένα πρόβλημα και θα είναι και πιο ουσιαστική η παρέμβαση που θα κάνει ο συνεταιρισμός. Επίσης, πρέπει να παίρνουμε κι εμείς μέρος στη συσκευασία της σταφίδας. Εν τω μεταξύ, δεν είναι μόνο η τιμή, στην οποία πρέπει να παρεμβαίνουμε, αλλά και η παραγωγή και η ποιότητα, να παράγεις όσο μπορείς περισσότερο και καλύτερο προϊόν».

Σταύρος Δημόπουλος
«Τώρα με τη σταφίδα ασχολείται η ΕΑΣ, η οποία μας καλύπτει» σημειώνει ο παραγωγός Σταύρος Δημόπουλος, ο οποίος ήταν πρόεδρος στη διαχειριστική της ομάδας παραγωγών σταφίδας που υπήρχε στην ΕΑΣ. «Για να γίνει καινούργια ομάδα μέσα στην ΕΑΣ δεν το βλέπω, με τον καινούργιο νόμο που έχει ψηφιστεί το βλέπω λίγο δύσκολο. Με την ομάδα παραγωγών είχαμε κάποια εφόδια, τώρα για να τα κάνεις αυτά πρέπει να μπεις σε επιχειρησιακό πρόγραμμα».

Πάνος Παγάνης
«Σίγουρα είναι άσχημο που, όπως έχω ακούσει, έγινε άρση της αναγνώρισης της ομάδας παραγωγών της ΕΑΣ Μεσσηνίας. Όσοι ήταν στην Ομάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, έπαιρναν εφόδια μισοτιμής, ψαλίδια, δίχτυα, πανιά. Αυτό είναι ένα θέμα, με τα προβλήματα που υπάρχουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Όσο για το ζήτημα της συγκέντρωσης και της τιμής, δεν είναι μεσσηνιακό, αλλά της ΣΚΟΣ, με έδρα την Πάτρα, που καθορίζει τις τιμές και έχουμε θετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια» μας λέει ο σταφιδοπαραγωγός Πάνος Παγάνης.

Θανάσης Κατσάς
«Η σταφίδα ήταν από παλιά δυναμικό προϊόν, αλλά το είχαν απαξιώσει όταν αποσυνδέθηκε από την παραγωγή. Αφού, πράγματι, η σταφίδα είναι ελλειμματικό προϊόν, πρέπει να γίνει απ’ την αρχή αναδιάρθρωση καλλιεργειών, να δοθούν κίνητρα στους παραγωγούς και για κάποια χρόνια να παίρνουν κάποια χρήματα ως επιδότηση. Τα νέα μέτρα, η φορολογία, ο ΕΛΓΑ που υποχρεωτικά, παράγεις δεν παράγεις, πρέπει να πληρώσεις, όλα αυτά τα μέτρα που έχουν πάρει κατά των αγροτών, σχεδόν καλύπτουν την επιδότηση» αναφέρει ο σταφιδοπαραγωγός Θανάσης Κατσάς και καταλήγει: «Τα εργαλεία που έχουν οι αγρότες είναι οι συνεταιρισμοί και οι αγροτικοί σύλλογοι, που και τα δύο είναι σε νάρκη. Δυστυχώς. Είναι απαξιωμένο και το συνεταιριστικό κίνημα και το συνδικαλιστικό».  
- See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-94-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1#sthash.zx22ID3A.dpuf

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

καταγγείλω για την επιστροφή  αγροτικού ΦΠΑ
Με λένε Γεώργιο βερεσέ του Ιωάννη και της Αικατερίνης  να καταγγείλουμε ότι την παρασκευή 7 Φεβρουαρίου  2014 η ένωση  θούριας  Καλαμάτας  Μεσσηνίας  μας είπε το αριθμό τραπεζικής ηλεκτρονικής πληρωμής που είναι 621904308790003510100851521 ότι είχαν κατάθεση το ποσό 345 ευρώ που αντιστοιχούσε στην επιστροφή στο δικό μου ΦΠΑ
Πηγαίνοντας στην  τράπεζα Πειραιώς Μεσσήνης Μεσσηνίας  είδαμε ότι υπήρχαν τα χρήματα στην ηλεκτρονική πληρωμή της τράπεζας
Όταν την τέταρτη 12 Φεβρουάριο 2014 πήγαμε στην τράπεζα Πειραιώς Κορώνη Μεσσηνίας
Το πόσον τον χρημάτων 345 ευρώ είχαν αφαιρεθεί από την  ένωση Μεσσήνη της Μεσσηνίας
Όταν επικοινωνήσαμε με την εφορία Καλαμάτας Μεσσηνίας το γραφείο του ΦΠΑ  μας είπαν ότι έχουν απόδοση το ΦΠΑ μας στην ένωση Μεσσήνης Μεσσηνίας
Και καταγγέλλω την παράνομη παρακράτηση ΦΠΑ μου από την ένωση Μεσσήνης Μεσσηνίας
  Μέτα από συνεχόμενα τηλεφωνήματα μου είπαν ότι θα μου το δώσουν Μέτα από 2 μήνες το ΦΠΑ εγώ το θεωρό κοροϊδία όσο για την στάση του αγροτικού συνεταιρισμού Μεσσηνίας όσο και για την συμπεριφορά τους προς έμενα
θα θέλαμε ενημέρωση σε ποιον ανήκει ο τραπεζικός λογαριασμός
621904308790003510100851521 και για ποιο λόγο ο αγροτικός συνεταιρισμός ξανά πήρε τα χρήματα
καταγγείλω για την επιστροφή  αγροτικού ΦΠΑ
Με λένε Γεώργιο βερεσέ του Ιωάννη και της Αικατερίνης  να καταγγείλουμε ότι την παρασκευή 7 Φεβρουαρίου  2014 η ένωση  θούριας  Καλαμάτας  Μεσσηνίας  μας είπε το αριθμό τραπεζικής ηλεκτρονικής πληρωμής που είναι 621904308790003510100851521 ότι είχαν κατάθεση το ποσό 345 ευρώ που αντιστοιχούσε στην επιστροφή στο δικό μου ΦΠΑ
Πηγαίνοντας στην  τράπεζα Πειραιώς Μεσσήνης Μεσσηνίας  είδαμε ότι υπήρχαν τα χρήματα στην ηλεκτρονική πληρωμή της τράπεζας
Όταν την τέταρτη 12 Φεβρουάριο 2014 πήγαμε στην τράπεζα Πειραιώς Κορώνη Μεσσηνίας
Το πόσον τον χρημάτων 345 ευρώ είχαν αφαιρεθεί από την  ένωση Μεσσήνη της Μεσσηνίας
Όταν επικοινωνήσαμε με την εφορία Καλαμάτας Μεσσηνίας το γραφείο του ΦΠΑ  μας είπαν ότι έχουν απόδοση το ΦΠΑ μας στην ένωση Μεσσήνης Μεσσηνίας
Και καταγγέλλω την παράνομη παρακράτηση ΦΠΑ μου από την ένωση Μεσσήνης Μεσσηνίας
Καθώς  ότι έδωσα καρπό σταφίδα αρχές Σεπτεμβρίου και με εξόφλησαν σε 3 δόσεις με τελευταία δόση πληρωμής 20 1 2014 χωρείς να μου αποδώσουν τους τόκος από τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από την ένωση Μεσσήνης τόσο καιρό Μέτα από συνεχόμενα τηλεφωνήματα μου είπαν ότι θα μου το δώσουν Μέτα από 2 μήνες το ΦΠΑ εγώ το θεωρό κοροϊδία όσο για την στάση του αγροτικού συνεταιρισμού Μεσσηνίας όσο και για την συμπεριφορά τους προς έμενα
 
 


Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Νέος Τοπικός Σύμβουλος στην σσήνη

από το συνδυασμό άστρο στην κόρων Μεσσήνηα

και τα ονόματα άφατε μαλακής ποταπές και σεισμός είναι 

ορκίστηκε από το δήμαρχο 

 

 

και από τον αντινομάρχης από την τραπαλον

και φάγανε μανό



Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Playdum giving command points like crazy .. 12.2 boss = 5cp / epic boss = 10cp
Now i will buy havok and spiral to finish the spec ops
 επιστολή διαμαρτυρίας για τον αγροτικό συνεταιρισμό Μεσσηνίας και την κοροϊδία με το ΦΠΑ
Με λένε Γεώργιο βερεσέ του Ιωάννη και της Αικατερίνης  να καταγγείλουμε ότι την παρασκευή 7 Φεβρουαρίου  2014 η ένωση  θούριας  Καλαμάτας  Μεσσηνίας  μας είπε το αριθμό τραπεζικής ηλεκτρονικής πληρωμής που είναι 621904308790003510100851521 ότι είχαν κατάθεση το ποσό 345 ευρώ που αντιστοιχούσε στην επιστροφή στο δικό μου ΦΠΑ
Πηγαίνοντας στην  τράπεζα Πειραιώς Μεσσήνης Μεσσηνίας  είδαμε ότι υπήρχαν τα χρήματα στην ηλεκτρονική πληρωμή της τράπεζας
Όταν την τέταρτη 12 Φεβρουάριο 2014 πήγαμε στην τράπεζα Πειραιώς Κορώνη Μεσσηνίας
Το πόσον τον χρημάτων 345 ευρώ είχαν αφαιρεθεί από την  ένωση Μεσσήνη της Μεσσηνίας
Όταν επικοινωνήσαμε με την εφορία Καλαμάτας Μεσσηνίας το γραφείο του ΦΠΑ  μας είπαν ότι έχουν απόδοση το ΦΠΑ μας στην ένωση Μεσσήνης Μεσσηνίας
Και καταγγέλλω την παράνομη παρακράτηση ΦΠΑ μου από την ένωση Μεσσήνης Μεσσηνίας
Καθώς  ότι έδωσα καρπό σταφίδα αρχές Σεπτεμβρίου και με εξόφλησαν σε 3 δόσεις με τελευταία δόση πληρωμής 20 1 2014 χωρείς να μου αποδώσουν τους τόκος από τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από την ένωση Μεσσήνης τόσο καιρό και παρακαλώ για της δίκες σας ενέργειες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

τι θεωρείται έγκλημα κατ' εξακολούθηση

    Ο χαρακτηρισμός ενός εγκλήματος, ως "κατ' εξακολούθηση" έχει ορισμένες σημαντικές συνέπειες, τις οποίες θα δούμε παρακάτω.
   Ο ορισμός δίνεται απευθείας στο Νόμο, αν και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει ο όρος : είναι η εκ μέρους του δράστη τέλεση ενός (ίδιου) εγκλήματος, με περισσότερες της μίας πράξης και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα π.χ κάποιος εκδίδει 10 ακάλυπτες επιταγές ή ασελγεί σε ανήλικο κατά διαστήματα ή υπεξαιρεί κάθε μήνα ένα ποσόν από το ταμείο ή διαπράττει συνεχώς απάτες σε βάρος του ίδιου προσώπου ή λέει ψέμματα συνεχώς σε ένορκες καταθέσεις για την ίδια υπόθεση ή είναι υπάλληλος και δωροδωκείται συνεχώς κ.ο.κ.
    Η σημαντικότερη συνέπεια του χαρακτηρισμού ενός εγκλήματος ως "κατ' εξακολούθηση", είναι ότι ο δράστης δεν τιμωρείται με διαφορετική ποινή, για καθεμία επιμέρους πράξη, αλλά με μία και μόνον ποινή, η οποία όμως λογικά θα είναι αυξημένη, δηλαδή προς το ανώτερο προβλεπόμενο όριο.
     Εισάγεται δηλαδή εξαίρεση, από την επιμέτρηση της ποινής, που έχουμε δει, σε περίπτωση συρροής εγκλημάτων (αφού και εδώ υπάρχει συρροή), όπου λαμβάνεται μία ποινή ως βάση και επαυξάνεται με τις επιμέρους ποινές. Εκεί βέβαια μιλάμε συνήθως για διαφορετικά εγκλήματα και όχι ίδια (π.χ ανθρωποκτονία και οπλοχρησία, εξύβριση και απειλή, δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, σωματική βλάβη και φθορά κ.ο.κ).
     Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι η κάθε επιμέρους πράξη, διατηρεί την αυτοτέλειά της και έτσι κρίνεται αυτοτελώς π.χ ως προς το θέμα της παραγραφής, που είναι και το σημαντικότερο. Έτσι, μπορεί κάποιος να εξακολουθεί για πολλά χρόνια το ίδιο αδίκημα, αλλά μέχρι να αποκαλυφθεί και να διωχθεί, οι ..μισές πράξεις να έχουν υποπέσει σε παραγραφή, οπότε δε λαμβάνονται υπόψιν από το Δικαστήριο.
     Σε πολλά -οικονομικής φύσεως- εγκλήματα, μάλιστα, όπου ο χαρακτήρας της πράξης ως πλημμελήματος ή κακουργήματος, εξαρτάται από το συνολικό όφελος του δράστη, μέχρι το 1999, κάθε πράξη θεωρούνταν αυτοτελής και δεν μπορούσαν να προστεθούν τα επιμέρους ποσά και να διωχθεί ο κατηγορούμενος, με βάση το σύνολο (από την πρόσθεση των επιμέρους ποσών).
    Αυτό όμως άλλαξε το 1999 και πλέον ορίζεται ρητά, ότι λαμβάνεται υπόψη η συνολική ζημία του θύματος ή αντίστοιχα, το όφελος του δράστη, από τις μερικότερες πράξεις, που μπορεί να απέχουν μεταξύ τους μήνες ή και χρόνια, αρκεί να μιλάμε για τον ίδιο δράστη και το ίδιο έγκλημα.
      Έτσι π.χ με βάση τα ισχύοντα σήμερα, για να θεωρηθεί μία υπεξαίρεση, που γίνεται κατ' εξακολούθηση, από ταμία, ως κακούργημα, θα πρέπει το άθροισμα των επιμέρους ποσών, που έχει κατά καιρούς αφαιρέσει, να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ !
      Βέβαια, αν η πράξη χαρακτηριστεί ως κατ' επάγγελμα ή κατά συνήθεια τελούμενη, σε ορισμένα αδικήματα, όπως η απάτη, αρκεί το  συνολικό όφελος, από τις επιμέρους απάτες, να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, για να χαρακτηριστεί το (κατ' εξακολούθηση αυτό) έγκλημα, ως κακούργημα.
      Τις έννοιες "κατ' επάγγελμα" και "κατά συνήθεια", νομίζω ότι τις έχω αναφέρει και αλλού : κατ' επάγγελμα τέλεση έχουμε, όταν από την επανειλημμένη τέλεση ενός αδικήματος ή από την υποδομή, που έχει αναπτύξει ο δράστης, προκύπτει ο σκοπός του να πορίζεται εισόδημα από αυτό π.χ συλλαμβάνεται ένας με πλαστό νόμισμα και σε έρευνα στο σπίτι του, ανακαλύπτονται μηχανήματα παραχάραξης, τελευταίας τεχνολογίας. Στην περίπτωση της "υποδομής" δηλαδή, δεν απαιτείται, κατ' ανάγκη, επανειλημμένη τέλεση του αδικήματος, αρκεί να συλληφθεί και μία φορά.
      Κατά συνήθεια τελείται ένα έγκλημα, όταν από την επαναλαμβανόμενη τέλεσή του, γίνεται φανερό ότι ο δράστης έχει "εθιστεί" τροπον τινά σε αυτό, έχει γίνει πλέον στοιχείο της προσωπικότητάς του και έχει -σταθερή- "ροπή" προς το συγκεκριμένο αδίκημα.
      Κατ' επάγγελμα συνήθως δρουν οι απατεώνες (ειδικά αν κάποιος δεν ασκεί άλλο, "κανονικό" επάγγελμα), ενώ κατά συνήθεια π.χ οι κλέφτες (κλεπτομανείς). 
χρόνια πάλα άγιε Χαράλαμπε και δεύτερη χρόνια που δεν θα σε γιορτάσουμε στην Κορώνη Μεσσηνία να είναι καλά αυτή που δεν σε βοήθησαν και που κοιμούνται ακόμα όρθιοι

και ας ελπίσουμε ότι θα σε φτιάξουν ξανά άλλα τη θα λένε στης επόμενες γενιές ότι Τουρκία και Γερμανοί σε έκαψαν

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αναζήτηση τηλεφώνου (search) | neolaia.gr

www.neolaia.gr/about/anazitisi-tilefonou/
Αναζήτηση τηλεφώνου (search) @ neolaia.gr Θες να βρεις σε ποιον ανήκει κάποιο σταθερό τηλέφωνο; Πρόσθεσε τον αριθμό που θες και πάτα "αναζή.

Τηλεφωνικός κατάλογος κινητών - σε ποιόν ανήκει το κινητό;

katalogoskiniton.com/
Σε ποιόν ανήκει το κινητό; Αντίστροφη αναζήτηση κινητού στον τηλεφωνικός κατάλογος κινητής τηλεφωνίας. Όλα τα νούμερα.

RayShield Generator, Radian Cannon, and the Cosmic Cardinal. ta kalitera opla gia pvp


Cosmic Cardinal Cosmic Cardinal

Radian Cannon Radian Cannon

Rayshield Generator Rayshield Generator

Neurotrope Neurotrope

as elpisoume na paroume merika apo auta


Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

 Σάββατο 1 2 2014 βρέθηκε κομμένο δεντρό  στο υποθετικό σπίτι μπάγκος

Μιχαλάκης Τρουά Τρουά ημερα 5 2 2014 μπόγος και ώρα 8 30 πμ περιοχή Κορώνη πήρε σκάλα από το σπίτι του
και πήγε και κλάδευε την κληματαριά του υποθετικού σπιτιού
από εδώ και πείρα αναφορές Τρουά Τρουά στο ίδρυμα και με τα στο blog giorgosber maria vergi 2