FRIGO ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ:
Χωρίζουμε τα αυγά. Τεμαχίζουμε και λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Πρώτα τα στερεά, το αλεύρι, την άχνη και το αμύγδαλο. Προσθέτουμε το ασπράδι και μετά το λιωμένο βούτυρο. Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη. Απλώνουμε σε τρεις λαδόκολλες. Προτιμότερο είναι να τοποθετήσουμε τις λαδόκολλες μέσα σε ταψιά των ίδιων διαστάσεων. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 15-17 λεπτά περίπου. Να βγουν λευκά και μαλακά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜEΝΗ ΜΟΥΣ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85ºC, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε την κουβερτούρα. Ρίχνουμε την κρέμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35οC. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα στην κρέμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Στο ένα φύλλο της βάσης απλώνουμε τη μισή ποσότητα μους. Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο της βάσης και την υπόλοιπη μους και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
Χωρίζουμε τα αυγά. Τεμαχίζουμε και λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Πρώτα τα στερεά, το αλεύρι, την άχνη και το αμύγδαλο. Προσθέτουμε το ασπράδι και μετά το λιωμένο βούτυρο. Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία ίσα μέρη. Απλώνουμε σε τρεις λαδόκολλες. Προτιμότερο είναι να τοποθετήσουμε τις λαδόκολλες μέσα σε ταψιά των ίδιων διαστάσεων. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 15-17 λεπτά περίπου. Να βγουν λευκά και μαλακά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜEΝΗ ΜΟΥΣ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και πριν αρχίσει να βράζει, δηλ. στους 84-85ºC, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε την κουβερτούρα. Ρίχνουμε την κρέμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε έως ότου η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 35οC. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα στην κρέμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Στο ένα φύλλο της βάσης απλώνουμε τη μισή ποσότητα μους. Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο της βάσης και την υπόλοιπη μους και τελειώνουμε με το τρίτο φύλλο. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ:
- 180 γρ. αλεύρι
- 540 γρ. ζάχαρη άχνη
- 235 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- 270 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 9 ασπράδια αυγού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΈΝΗ ΜΟΥΣ:
- 250 γρ. γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 6 κρόκοι αυγού
- 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο λιωμένη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας προαιρετικά
- 180 γρ. αλεύρι
- 540 γρ. ζάχαρη άχνη
- 235 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- 270 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 9 ασπράδια αυγού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΈΝΗ ΜΟΥΣ:
- 250 γρ. γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 6 κρόκοι αυγού
- 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο λιωμένη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας προαιρετικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου