Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

MHN ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ: Δείτε τι μπορεί να κάνει ο χυμός λεμονιού ενάντια στον καρκίνο!!!!

MHN ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ: Δείτε τι μπορεί να κάνει ο χυμός λεμονιού ενάντια στον καρκίνο!!!!
To τελευταίο διάστημα έκανε τον γύρο του διαδικτύου μιά μελέτη του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας της Βαλτιμόρης
, όπου αναφέρεται η αποτελεσματικότητα του χυμού των λεμονιών στην χημειοθεραπεία και στηνκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο χυμός του λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και καταστρέφει 11 είδη καρκινογόνων κύτταρων. 

Η ωφελιμότητα του λεμονιού Το λεμόνι είναι ένα θαυματουργό προϊόν το οποίο καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία. Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και προσπαθούν να παράγουν μια συνθετική ουσία που να τους επιτρέπει να την χρησιμοποιήσουν σε φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το σημαντικό σε αυτό το φυτό, οφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του και παρόλο που του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο όφελος είναι η δράση του πάνω στις κύστεις και τους όγκους. Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Το συμπέρασμα των μελετών ήταν πως καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων του εντέρου, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος.

Τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρουν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων κατά 10.000 φορές περισσότερο από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Το πλέον σημαντικό που έδειξε η έρευνα είναι ότι ο χυμός λεμονιού καταστρέφει μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα χωρίς να επιδρά στα υγιή.

Υπάρχουν ορισμένοι γιατροι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου. Επιπλέον το θεωρούν σαν αντιμικροβιακό παράγοντα ευρέου φάσματος κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων, ρυθμιστή της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Επίσης είναι αντικαταθλιπτικό, καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.

Η μελέτη συμπληρώνει τις ήδη υπάρχουσες. Σε μία από αυτές, γιατροί από το Ισραήλ, είχαν συστήσει στους καρκινοπαθείς ασθενείς τους να πίνουν φρέσκο χυμό λεμονιού τις ημέρες που έκαναν ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Νεγκέβ, ανακάλυψαν ότι ο χυμός από το λεμόνι καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα in vitro (στο εργαστήριο), αφήνοντας τα υγιή ανέπαφα.

H ερευνητική ομάδα με τους Δρ Rivka Ofir και καθ. Yakov Weinstein του τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας στο BGU, έλεγξαν την επίδραση του χυμού του λεμονιού στα καρκινικά κύτταρα και στα φυσιολογικά κύτταρα σε τρυβλίο Πέτρι . Είδαν λοιπόν ότι ο χυμός του λεμονιού κατέστρεψε τα καρκινικά κύτταρα και άφησε αλώβητα τα φυσιολογικά. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Planta Medica.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα. Όμως αυτή η επιτυχία στις έρευνες, τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα βότανα περιέχουν Citral, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί ως προληπτικό μέτρο έναντι ορισμένων καρκινικών κυττάρων. Πολλοί γιατροί στο Ισραήλ, βασιζόμενοι στα ευρήματα του BGU τα οποία δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, άρχισαν να πιστεύουν ότι, παρόλο που η έρευνα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, θα ήταν σκόπιμο για τους ασθενείς τους, οι οποίοι έψαχναν για οποιοδήποτε πιθανό μέσο για την καταπολέμηση της κατάστασή τους, να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις αντικαρκινικές ιδιότητεςτου Citral.

Τα οφέλη του λεμονιού Ο χυμός λεμονιού είναι γνωστό για τις διαιτητικές του ιδιότητες και αποτελεί ένα ισχυρό αποτοξινωτικό που αναζωογονεί την ίδια στιγμή το πεπτικό σύστημα. Διαλύει και απομακρύνει γράσο.

Για την αντιμετώπιση του εκζέματος, μείγμα από τον χυμό ενός ώριμου λεμονιού με παρθένο ελαιόλαδο και μετά κάνουμε επάλειψη στην πληγείσα επιφάνεια, πολλές φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Έχει δοκιμαστεί επίσης, με καλά αποτελέσματα, σε ψωριασικές πλάκες περιορίζοντας την έκταση της βλάβης αλλά και τον κνησμό. Μειώνει τη χοληστερίνη, καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία και τονώνει το ενδοκρινικό σύστημα.

Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό που παρεμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Ένα ζεστό ρόφημα με χυμό λεμονιού και μέλι είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία κατά των κρυολογημάτων, γρίπης, πονόλαιμου και άσθματος. Έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία πολλών ασθενειών όπως αναιμία, λευχαιμία αργή πρόληψη του καρκίνου, κετονουρία, πρωτεϊνουρία, πλευρίτιδα, αιμορραγίες, ραχίτιδα, καθώς και σε διάφορες λοιμώξεις, αφροδίσια, πεπτικό έλκος, εντερίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, ίκτερος, γρίπη, διάφορες καρδιακές παθήσεις, βρογχίτιδες, άσθμα, βήχας, δερματικές παθήσεις, έρπης, ψωρίαση, έκζεμα, νευραλγίες, αιμορροΐδες, αϋπνία, νευρικότητα, ρευματικός πυρετός, αρθρίτιδα, πέτρες στη χολή, ηπατική ανεπάρκεια, πυρετός, κλπ.



Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί επ ‘αόριστον καταδεικνύοντας έτσι την πολλαπλή ωφέλιμη δράση του λεμονιού στην υγεία μας.

Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ”


“ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ”
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΟΣΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΥΣΤΥΧΗ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΥΧΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ... ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ !!!

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΗΣΥΧΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ...
ΟΙ ΔΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΟΧΙ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΑΘΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΖΑΛΙΣΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ...
ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ ΛΙΓΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ...
ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ...
ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ;
 ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ  Η ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟΣ (ΧΡΙΣΤΟΣ) ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΓΟΥΜΕ;
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ, ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ:     
<<ΝΑ ΠΛΕΝΕΣΤΕ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΒΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ...
ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ:
"ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ, ΑΓΙΟΣ ... ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ"ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ:"ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ ΚΑΙ ΥΙΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΑΜΗΝ"ΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΕΤΕ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΕΧΕΤΕ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΚΑΙΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΠΟΥ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ >>
 ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ !!!

+++

Αυτοί είναι οι μεγαλοδοσίλογοι της κατοχής…

Αυτοί είναι οι μεγαλοδοσίλογοι της κατοχής…

Παρουσιάζουμε εδώ τους 163 οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, οι οποίοι κερδοσκόπησαν και πλούτισαν επί Κατοχής. Δεν είναι απαραιτήτως όλοι αυτοί μαυραγορίτες. Είναι όμως όλοι τους εκείνοι που δεν δίστασαν να συναλλαγούν με τις Αρχές Κατοχής, αναλαμβάνοντας προμήθειες ή κατασκευές για λογαριασμό τους.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αφαιρεθεί ούτε ένα όνομα, ο κατάλογος αυτός δεν είναι πλήρης. Τον δημοσιεύουμε λοιπόν μάλλον ενδεικτικά, ώστε να ανιχνεύσουμε κάποια γνωστά ονόματα που απέκτησαν την τεράστια περιουσία τους, ελισσόμενοι επί Κατοχής και εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις.

Την ώρα που άλλοι συνάδελφοί τους πεινούσαν και δυστυχούσαν, που κυριολεκτικά δεν είχαν να θρέψουν την οικογένειά τους, που δεν μπορούσαν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους ή για λόγους αρχής δεν δέχονταν να ασκήσουν το επάγγελμά τους υπό τις συνθήκες αυτές, οι άνθρωποι αυτοί έσπευσαν με περισσή προθυμία να υπηρετήσουν τον κατακτητή ως νεροκουβαλητές.
Εμπορεύθηκαν τη δυστυχία του λαού μας εκείνη την κρίσιμη ώρα. Κατά βάθος δεν είναι οι «έξυπνοι» που κατόρθωσαν να επιπλεύσουν.

Είναι οι άτιμοι και οι ανέντιμοι που σε ώρα εσχάτης δυστυχίας δεν αδιαφόρησαν μόνο για τον διπλανό τους που έψαχνε στα σκουπίδια για μια μπουκιά, αλλά του αφαίρεσαν από το λιπόσαρκο σαρκίο του τις ελάχιστες ρανίδες αίματος που του είχαν απομείνει.

Δεν είναι σχήμα εντυπωσιασμού. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στη χρονική εκείνη φάση καταστροφής και διάλυσης, ο κατακτητής ανέθετε σε κάποιους εκλεκτούς του τις προμήθειες ειδών που χρειαζόταν και τις κατασκευές οχυρωματικών και άλλων έργων που θεωρούσε απαραίτητες. Όταν μιλάμε για προμήθειες ειδών, εννοούμε όλο το φάσμα παραγωγής, διότι ο κατακτητής (επικαλούμενος μάλιστα και το διεθνές δίκαιο) έπρεπε να τραφεί και να ξενισθεί στον κατακτημένο τόπο. Η επιμελητεία των Αρχών Κατοχής θεωρούσε τα τιμολόγια των προμηθευτών (κατά κανόνα υπερτιμολογημένα) και τα υπέγραφε, ώστε να τα προσκομίζει προς εξόφληση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Έτσι συνέβαινε ο πληθωρισμός να διογκούται και το χρήμα να χάνει ακόμη περισσότερο την αξία του.
Κάνουμε μια απλοϊκή περιγραφή της διαδικασίας, η οποία όμως δεν ήταν πάντα έτσι ιδανική.
Είναι γνωστή η περίπτωση μεγαλοβιομηχάνου επίπλων, ο οποίος επέτυχε να διαφθείρει τους συνήθως άτεγκτους σε τέτοια θέματα Γερμανούς αξιωματικούς της επιμελητείας και μοιραζόμενος μαζί τους τα δυσθεόρατα κέρδη που τόσο ακόπως αποκόμιζε, προμήθευε με έπιπλα για την καθημερινή τους διαβίωση τους Γερμανούς. Π.χ. ερχόταν με μετάθεση στην Ελλάδα ένας αξιωματικός και, με μέριμνα της επιμελητείας, επιτασσόταν το δωμάτιο ενός καλού αστικού σπιτιού και του το παραχωρούσαν για να κατοικεί. Οι «μιλημένοι» της επιμελητείας πήγαιναν πριν για να το επιθεωρήσουν και διαπίστωναν ότι χρειαζόταν καινούργιο κρεβάτι, καινούργιο σαλόνι, καινούργιο γραφείο κ.ο.κ. Στη συνέχεια απευθύνονταν στον Έλληνα επιπλοβιομήχανο και έκαναν την παραγγελία τους για άμεση εκτέλεση. Ακολουθούσε η προσκόμιση του τιμολογίου, το οποίο το προωθούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος για είσπραξη και χωρίς καθυστέρηση εκείνη εξοφλούσε τον λογαριασμό του προμηθευτή.
Αλλά τα έπιπλα της κατάστασης δεν παραδίδονταν παρά μόνο στα χαρτιά, αφού άλλωστε τα έπιπλα της ελληνικής οικογενείας που είχε διαταχθεί να παραχωρήσει το επιταγμένο δωμάτιο ήταν σε καλή κατάσταση. Αυτό γινόταν συστηματικά και έτσι συνέρρεε στα ταμεία του Έλληνα προμηθευτή πλούτος και πάλι πλούτος. Αλλά πλούτος αθέμιτος, ούτως ή άλλως. Οι Γερμανοί «συνεταίροι» έπαιρναν τη μίζα τους και όλα κυλούσαν ομαλά, με μόνιμο χαμένο την Τράπεζα της Ελλάδος που όλο και πλήρωνε. Μέχρι που κάποια στιγμή η ειδική υπηρεσία «εσωτερικών υποθέσεων» της γερμανικής επιμελητείας εντόπισε την απάτη.

Τόσο οι Γερμανοί όσο και ο Έλληνας «συνεταίρος» τους συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο στρατοδικείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι ποινές ήταν εξοντωτικές, συνήθως θανατικές, ιδιαίτερα για τους Γερμανούς που ήταν αναμεμιγμένοι. Ειδικά μάλιστα τότε, την εποχή του πολέμου, η χιτλερική Γερμανία είχε εκδώσει έναν ιδιώνυμο νόμο «περί προσβολής της εθνικής τιμής» στο εξωτερικό, δηλ. στις κατεχόμενες χώρες. Όποιος Γερμανός αξιωματικός ή οπλίτης λοιπόν υπέπιπτε σε αδικήματα που διέσυραν τη χώρα του (π.χ. βιασμοί, κλοπές, διαφθορά, απρόκλητες προσωπικές επιθέσεις κλπ.) υφίστατο αυστηρότατες κυρώσεις.


Θα αναρωτηθείτε τη συνέχεια. Ο Έλληνας επιπλοβιομήχανος (πρόκειται περί του Ελ. Σαρίδη) επέζησε. Ύστερα από κάποιων μηνών αγωνία για τη ζωή του, κατάδικος ων πλέον, επέτυχε να μετατραπεί η ποινή του. Για να το κατορθώσει αυτό, πλήρωσε ένα μυθώδες ποσόν σ' έναν άλλον Έλληνα. Σ' έναν γερμανομαθή νεαρό τότε Έλληνα δικηγόρο, ο οποίος ως «εξ απορρήτων» του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού είχε καλλιεργήσει ισχυρές φιλίες με τους εδώ Γερμανούς διπλωμάτες και στρατηγούς. Έχοντας τις κατάλληλες συστάσεις στην τσέπη του, ταξίδεψε στο Βερολίνο και κατόρθωσε να γλυτώσει τον πελάτη του. Όχι όμως και τους Γερμανούς «συνεταίρους» του τελευταίου. Ο Έλληνας προμηθευτής θα είχε μεταπολεμικά να διηγείται τις διώξεις που υπέστη από τους Γερμανούς, χωρίς βέβαια να αναφέρει στους αγνοούντες από τους συνομιλητές του περί τίνος επρόκειτο, ενώ ο νεαρός εκείνος δικηγόρος (ο Ιωάννης Γεωργάκης, αργότερα εξ απορρήτων του μεγαλοεφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση) επέπρωτο αργότερα να γίνει μέλος της Ακαδημίας Αθηνών...

Αν κάπως έτσι αντλούσαν τα αμύθητα κέρδη τους οι προμηθευτές των Αρχών Κατοχής, φαντασθείτε τι γινόταν με τους εργολάβους και τους κατασκευαστές τεχνικών έργων. Ας αναλογισθούμε την πρώτη ημέρα της Κατοχής πόσοι δρόμοι, πόσα γεφύρια, πόσα λιμάνια και πόσες εγκαταστάσεις είχαν καταστραφεί. Αλλά και στη συνέχεια πόσες ανάγκες προέκυπταν για τις Κατοχικές Αρχές να ανεγείρουν φυλάκια, διάφορες εγκαταστάσεις, στρατόπεδα, οικήματα, φυλακές, κτίρια, αποθήκες, να ιδρύουν ή να επεκτείνουν αεροδρόμια και λιμάνια, να κατασκευάζουν οχυρωματικά έργα κ.ο.κ. Έτσι άρχισε η «χρυσή εποχή» των διαπλεκομένων κατασκευαστών. Γνωστοί εργολήπτες και πολιτικοί μηχανικοί έσπευσαν να διασυνδεθούν καταλλήλως με αρμόδιους Γερμανούς και Ιταλούς αξιωματικούς για να παίρνουν τις αναθέσεις. Φυσικά δεν συνεργάστηκαν όλοι, πολλοί δεν θέλησαν ούτε καν να εργασθούν σε τέτοια έργα και προτίμησαν να πεινάσουν σε όλη την κατοχική περίοδο, αρνούμενοι να συμπράξουν στα στρατιωτικά έργα του εχθρού.

Όμως πολλά γνωστά ονόματα συνεργάστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας Έλληνας πολιτικός μηχανικός έφτασε στο σημείο να εφεύρει ένα υποκατάστατο των φορτηγίδων που οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά υλικών στα νησιά. Τα καΐκια και τα άλλα πλοιάρια είχαν λόγω των πολεμικών γεγονότων περιορισθεί αριθμητικά και δεν επαρκούσαν στον κατακτητή για την εξυπηρέτησή τους. Ο ευφάνταστος πολιτικός μηχανικός έδωσε τη λύση, κατασκευάζοντας φορτηγίδες από ...μπετόν αρμέ. Στην αρχή ναυαγούσαν συχνά, αλλά εκείνος ο δαιμόνιος συμπατριώτης μας συνεχώς βελτίωνε το κατασκεύασμά του. Και οι Γερμανοί ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που είχαν εξασφαλίσει μια τέτοια καινοτόμο λύση για τις μεταφορές τους, ώστε έστειλαν αντίγραφα της εφεύρεσης στο Βερολίνο και από εκεί σε άλλες παραθαλάσσιες κατεχόμενες χώρες. Εννοείται ότι ο ίδιος θησαύρισε εξωφρενικά, αφού άλλωστε και εδώ το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωνε.


Οι πολιτικοί μηχανικοί που είχαν αναλάβει την εκτέλεση τεχνικών και οχυρωματικών έργων από τις αρχές της Κατοχής μέχρι την άνοιξη του 1944 κέρδισαν κυριολεκτικά αμύθητα ποσά. Αν πάτε στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας και ρίξετε μια ματιά, αναζητώντας ποιο είναι το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο μαυσωλείο, θα διαπιστώσετε ότι ανήκει σ' έναν τέτοιον οικονομικό δοσίλογο, που θέλησε να διαιωνίσει την κατοχική αίγλη του ίδιου και της οικογένειάς του, εξασφαλίζοντας μάλιστα στα σκοτεινά εκείνα χρόνια την (παράνομη) άδεια του Δήμου Αθηναίων.
Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές, ύστερα από την άνοιξη του 1944, αν όχι νωρίτερα, χωρίς να πάψουν να παίρνουν αναθέσεις και να συνεχίζουν την είσπραξη των αμύθητων κερδών τους, περνούν σε ένα άλλο στάδιο: σκέπτονται και το αύριο. Αρχίζουν να ενισχύουν οικονομικά διάφορες αντιστασιακές οργανώσεις, να χρηματοδοτούν αντιστασιακά έντυπα, στέλνουν κάποιο από τα παιδιά τους στα βουνά ή ακόμα και στο εξωτερικό για να «συμμετάσχουν στον κατά του εχθρού πόλεμο», ή επιτυγχάνουν να διασυνδεθούν με πράκτορες των συμμαχικών υπηρεσιών, στους οποίους παραδίδουν τα τοπογραφικά των έργων που εκτελούν και σωρεία άλλων χρήσιμων πληροφοριών που υποπίπτουν στην αντίληψή τους περί οχυρώσεων, νηοπομπών, ελλιμενισμών κλπ. Πολλές φορές τα χρήσιμα στοιχεία που διοχετεύονται στο Στρατηγείο Μέσης Ανατολής καταλήγουν στον βομβαρδισμό των υπό εκτέλεση έργων. Αυτό δεν είναι άσχημο, διότι έτσι παίρνουν νέα ανάθεση να ξαναρχίσουν από την αρχή, οπότε αυξάνεται ο τζίρος.

Με όλη αυτή τη διαδικασία, πολλοί από τους κατασκευαστές, που παραπέμφθηκαν μεταπολεμικά να δικαστούν για δοσιλογισμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, έφεραν ως μάρτυρες υπεράσπισης Βρετανούς αξιωματικούς ή αξιόπιστους αντιστασιακούς, οι οποίοι φυσικά κατέθεσαν ότι οι κατηγορούμενοι συνέβαλαν στη ...συμμαχική νίκη. Ευνόητο είναι ότι σχεδόν όλοι αθωώθηκαν και οι θησαυροί θησαυροί. Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν των μετόχων μιας τεχνικής εταιρίας, γνωστών ονομάτων της αθηναϊκής κοινωνίας (ο αδελφός του ενός υπήρξε μάλιστα επί πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός), οι οποίοι όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν, αλλά και ...παρασημοφορήθηκαν! Φυσικά στα μεταπολεμικά χρόνια διατήρησαν όλη τους την αίγλη και συνέχισαν οι ίδιοι, και σήμερα οι κληρονόμοι τους, να παίρνουν μεγάλα δημόσια έργα με προϋπολογισμούς που καλύπτονταν από τις αμερικανικές βοήθειες.
Κάπως έτσι έχει γραφεί η ιστορία των οικονομικών δοσιλόγων. Και αν τελικά δεν τα κατάφεραν να γλυτώσουν τις καταδίκες και τις τιμωρίες, επανήλθαν λαύροι και στελέχωσαν τη νεώτερη μεγαλοαστική τάξη.
Καθηγητής Άγγελος Αγγελόπουλος
Μέσα στα ονόματα του καταλόγου που δημοσιεύεται, θα παρατηρήσει κανείς ανθρώπους που μεταπολεμικά συνέχισαν την πληθωρική παρουσία τους στην ελληνική οικονομία, ορισμένοι μάλιστα έγιναν οι στυλοβάτες της μεταπολεμικής ελληνικής οικονομίας. Έως και σήμερα διατήρησαν τον πλούτο αυτόν, τον επαύξησαν και κάποιοι μάλιστα έγιναν τιμητές και με το χρήμα τους απέκτησαν φωτοστέφανα. Κάποιων άλλων τα παιδιά και τα εγγόνια συνεχίζουν να δρέπουν δάφνες στην οικονομική ζωή του τόπου ως μεγαλομεγιστάνες, στηριζόμενοι στον πλούτο που με τέτοιο τρόπο συνελέγη.
Θα εκπλαγεί κανείς διαπιστώνοντας ότι μέσα στον κατάλογο αυτόν δεν λείπουν εβραϊκά ονόματα. Το θέμα όμως δεν μας είναι άγνωστο. Πράγματι Έλληνες Εβραίοι υπήρξαν αρκετοί που συνεργάστηκαν οικονομικά με τον κατακτητή, αλλά και πολιτικά!
Μεταπολεμικά η Ελληνική Πολιτεία, αν και τιμώρησε τους οικονομικούς δοσιλόγους, δεν εξάντλησε την αυστηρότητά της ώστε να τους απομονώσει. Ούτε και η κοινωνία τους απολάκτισε. Αντίθετα, οι αρχές τους αντιμετώπισαν συχνά ευνοϊκά, σεβόμενες προφανώς την ογκώδη οικονομική επιφάνεια που είχαν στο σκότος και σε βάρος του λιμώττοντος λαού αποκτήσει.

Και όταν κάποτε ο οικονομικός δοσιλογισμός ξεχάστηκε, τα ίδια πρόσωπα, δηλ. πολλά απ' αυτά, επανέκαμψαν με ζήλο στην επιχειρηματική δράση. Απαίτησαν προνόμια και τα έλαβαν. Με τα ισχυρά κεφάλαια, κεφάλαια που είχαν αποκτηθεί με κατοχικό «ιδρώτα» και υπό καθεστώς άκρατου αμοραλισμού, επένδυσαν σε μονοπωλιακά ή ολιγοπωλιακά είδη και τα πολλαπλασίασαν. Έγιναν οι Ηρακλείς της ελληνικής οικονομίας. Και σήμερα ακόμη, ύστερα από εξήντα χρόνια και παρά τις ζημίες και απώλειες σε περιόδους κρίσεων, υπάρχουν Έλληνες μεγιστάνες στηριζόμενοι στα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν χάρη στην οικονομική συνεργασία με τον εχθρό.

Θα αποφύγουμε τον πειρασμό να επιμείνουμε σε συγκεκριμένα ονόματα, αν και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί μόνος του να κάνει συσχετισμούς. Θα βρει μεγιστάνες που επί δεκαετίες πρωταγωνίστησαν στην οικονομική ζωή του τόπου. Θα βρει μεγαλοεπιχειρηματίες που προχώρησαν σε ποικίλες άλλες δραστηριότητες και κατέστησαν ταγοί της κοινωνίας μας, καθώς ανυποψίαστη η κοινή γνώμη είχε λησμονήσει την προέλευση των χρημάτων τους. Άλλους που χρηματοδότησαν μεγάλα ονόματα της πολιτικής ή άλλους που αναμίχθηκαν οι ίδιοι στην πολιτική για να γίνουν οι ίδιοι ή οι γόνοι τους υπουργοί και διαπρεπείς προσωπικότητες, χωρίς κανείς να φαντάζεται ότι με την εύνοια του κατακτητή απέκτησαν το παντοδύναμο χρήμα. Ορισμένους μάλιστα που δεν δίστασαν να διαθέσουν ψιχία (αναλογικά) από την περιουσία τους, τέτοιας πραγματικής αξίας όμως ώστε να τους απονεμηθεί μέχρι και ο τίτλος του εθνικού ευεργέτη!

Και άλλοι, και άλλοι.
Εκτός από τους αναφερόμενους οικονομικούς δοσιλόγους, υπάρχουν και άλλες παρεμφερείς κατηγορίες, όπως οι κατοχικοί μεγαλομαυραγορίτες. Διαθέτοντας και καλλιεργώντας πάσης φύσεως διασυνδέσεις με τις Αρχές Κατοχής συγκέντρωσαν στα χέρια τους ποσότητες δυσεύρετων ειδών, κυρίως τροφίμων ευρείας κατανάλωσης, που τις έσπρωχναν στην κατανάλωση με χιλιοπλάσιες τιμές. Το αποτέλεσμα ήταν οι μεν μαυραγορίτες να θησαυρίζουν ανενόχλητοι και φυσικά ανεξέλεγκτοι, ο δε λαός να στερείται τα στοιχειώδη αγαθά που θα μπορούσε να προμηθευθεί, εκτός αν ήταν έτοιμος να διαθέσει ένα ολόκληρο σπίτι για να εξασφαλίσει λίγα μόλις γεύματα. Οι θάνατοι από πείνα οφείλονται σ' αυτό το κλίμα μαυραγοριτισμού που απλώθηκε επί Κατοχής, ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο, τον φοβερό χειμώνα 1941-42.


Οι μαυραγορίτες ήταν στο στόχαστρο των κατοχικών κυβερνήσεων, ακόμη και των ίδιων των κατακτητών, αφού τους εξέθεταν στην κοινή γνώμη ως αδιαφορούντες για την επιβίωση του λαού. Ο στρατηγός Τσολάκογλου, ο κατοχικός πρωθυπουργός, σε πολλές περιπτώσεις παρενέβη θεαματικά για να ελέγξει την κατάσταση αυτή και είναι χαρακτηριστική η παρέμβασή του αυτή με τη χειροδικία του (τουτέστιν με τα χαστούκια του) προς κάποιους συλληφθέντες επ' αυτοφώρω μεγαλομαυραγορίτες τροφίμων. Ανάλογη θεαματική αντιμετώπιση είχαν και άλλοι συνάδελφοί τους, αυτή τη φορά από τους Γερμανούς, οι οποίοι μάλιστα για παραδειγματισμό τους απαγχόνισαν από τους στύλους σε μεγάλους αθηναϊκούς δρόμους.
Το παράδοξο όμως είναι που μεταπολεμικά αυτοί οι μεγαλομαυραγορίτες επέζησαν οικονομικά, αλλά και κοινωνικά, παρά το γεγονός ότι η κατοχική συμπεριφορά τους ήταν πάνω απ' όλα αντικοινωνική και ανθελληνική. Και βεβαίως όσοι δεν επέζησαν βιολογικά, είχαν τους φυσικούς διαδόχους τους για να πάρουν τη σκυτάλη και να συνεχίσουν το μεσουράνημα των επιχειρήσεών τους. Και πάλι το κατοχικό παρελθόν ξεχάστηκε. Και έχουμε χαρακτηριστική περίπτωση τον γόνο ενός τέτοιου μεγαλομαυραγορίτη τροφίμων, διαθέτοντα πάντα το ισχυρότατο ταμείο που με τέτοια διαγωγή είχε σχηματίσει ο πατέρας ή ο παππούς του, να φθάσει - πενήντα χρόνια αργότερα - στη δημοσιότητα, ως αγοραστής της κληρονομητέας έπαυλης Μινέικο του Ψυχικού, την οποία αγόρασε από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι εκείνος που και μόλις πρόσφατα εμφανίσθηκε πάλι στη δημοσιότητα, επειδή ζητεί να του επιστραφούν τα χρήματα που είχε διαθέσει για την αγορά, η οποία ύστερα από ένα περίπλοκο πλέγμα διαδικασιών, ακυρώθηκε. Και, να προσθέσουμε, είναι ο ίδιος που στα τελευταία χρόνια τιμήθηκε με ηγετική θέση στη διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών.


Όλους αυτούς τους οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, που απέκτησαν τέτοιες αμύθητες περιουσίες, ο πανδαμάτωρ χρόνος - όπως ήταν αναμενόμενο - δεν τους λησμόνησε και ελάχιστοι σήμερα ίσως επιζούν. Αλλά και εκείνοι που πέθαναν και εκείνοι που τυχόν ζουν ανάμεσά μας, έχουν επιμελώς αποκρύψει το πραγματικό παρελθόν τους. Θα ήταν έλλειψη στοιχειωδών φυσικών ανακλαστικών, αν γινόταν διαφορετικά.
Αλλά η ιστορία δεν καταγίνεται στην παροχή συγχωροχαρτίων. Έχει διαφορετική αντίληψη και η κρίση της δεν επηρεάζεται από συναισθηματισμούς και υποκειμενισμούς. Η πολιτεία μπορεί με άνεση να αμνηστεύει, όπως και η κοινωνία. Η ιστορία όμως δεν έχει τέτοιο δικαίωμα - και βεβαίως σε κάθε ευκαιρία το αποδεικνύει.

300 ΕΥΡΩ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ «Θα σας βάλουν φόρο στις κότες και τα παράθυρ

300 ΕΥΡΩ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ «Θα σας βάλουν φόρο στις κότες και τα παράθυρα».
“Θα σας βάλουν φόρους στις κότες και στα παράθυρα” είπε ο Πατροκοσμάς 250 χρόνια πριν!
Και δικαιώθηκε μέχρι κεραίας! 

Τα παραθυρα είναι τα σπίτια μας στα οποία πληρώνουμε ενοίκιο.
Όσο για τις κότες, για να τις έχεις πρέπει να έχεις και κοτέτσι, έτσι δεν είναι; Φόρος και στα κοτέτσια, λοιπόν ως αυθαίρετες κατασκευές.
Δεν νομίζουμε όταν η Ελλάδα έμπαινε στην ΕΟΚ, ότι οι κάτοικοι των χωριών γνώριζαν ότι θα υπάρξει τέτοια επέμβαση στον τρόπο ζωής τους.
Φυσικά εννοείται ότι μόλις καταγραφτούν αυθαίρετα, και κοτέτσια, θα φορολογούνται επί μονίμου βάσεως, τα 300 ευρώ είναι το “τυρί”.
Το θέμα είναι ότι αν δικαιώθηκε και σε αυτό ο Πατροκοσμάς τότε θα δικαιωθεί και στα υπόλοιπα, μας περιμένουν και άλλα γεγονότα. 

Την ευκαιρία στους κτηνοτρόφους να νομιμοποιήσουν τους στάβλους και τις… αυθαίρετες εγκαταστάσεις τους που δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35 τ.μ. και βρίσκονται σε δημόσιες υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος. 

Η διαδικασία θα είναι πολύ απλή αφού με ένα παράβολο των 300 ευρώ στο χέρι και τρία έγγραφα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να νομιμοποιήσουν τους αυθαίρετους στάβλους τους, χωρίς την καταβολή προστίμου, ενώ την ίδια στιγμη και να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους.
Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
Αίτηση
Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, με τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου θα αποτυπώνονται από το μηχανικό τα σημεία των σταβλικών εγκαταστάσεων.
Τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου δηλώνεται ότι η επιφάνεια του κτίσματος προσωρινής διαμονής δεν υπερβαίνει τα 35 τ.μ., καθώς και ο τρόπος κατασκευής του και των σταβλικών εγκαταστάσεων.
Παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους 300 ευρώ.

πηγή

Ποια είναι η Ανθυπολοχαγός των Καταδρομών που ”τρέλανε” τους Γερμανούς ;

Ποια είναι η Ανθυπολοχαγός των Καταδρομών που ”τρέλανε” τους Γερμανούς ;
”Τρέλανε” τους Γερμανούς η Ανθυπολοχαγός των Καταδρομών Αθανασία, επικεφαλής της Μονάδος σε εποχούμενο όχημα με το Αετίσιο βλέμμα και την Ολύμπια ομορφιά !

Το «Der Spiegel» και «Bild» φιλοξενούν στα πρωτοσέλιδα τους μεγάλες φωτογραφίες από την Ελληνική παρέλαση,
σχολιάζοντας το γεγονός ότι έπειτα από τρία χρόνια οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις βγήκαν για να παρελάσουν με εθνική υπερηφάνεια στη Θεσσαλονίκη !

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τέσσερις τροφές που «σκοτώνουν» τον εγκέφαλο

Τέσσερις τροφές που «σκοτώνουν» τον εγκέφαλο


Στα ντουλάπια της κουζίνας μας υπάρχουν δεκάδες «έξυπνες» τροφές που μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου μας και να αυξήσουν μέχρι και το IQ μας...

 Και αν οι έρευνες έχουν αποδείξει πως συγκεκριμένες τροφές ειδικά από το «φαρμακείο» της φύσης , όπως το μπρόκολο και τα καρύδια, βοηθούν στην προστασία και την ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου , υπάρχουν και κάποιες που μπορούν ακόμα και να καταστρέψουν το ζωτικό όργανο του ανθρώπινου σώματος.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι τέσσερις τροφές που τον μπλοκάρουν, μειώνουν την απόδοσή του και μας εμποδίζουν να συγκεντρωθούμε.

Οι τέσσερις τροφές που μπλοκάρουν τον εγκέφαλο είναι οι εξής:

Γλυκά

Η κατανάλωση ζάχαρης επί μακρόν οδηγεί σε νευρολογικές διαταραχές και επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη, εμποδίζοντας τη σωστή αφομοίωση των πληροφοριών.


Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί σύγχυση, δεν επιτρέπει την καθαρή σκέψη και την απομνημόνευση των πληροφοριών.


Πρόχειρο φαγητό

Το πρόχειρο φαγητό διαταράσσει την ισορροπία των χημικών ουσιών του εγκεφάλου, προκαλεί στρες και κατάθλιψης, ενώ περιορίζει σημαντικά τη νοητική λειτουργία, τη δυνατότητα μάθησης, την εγρήγορση και τη μνήμη.

Αλάτι

Το αλάτι επηρεάζει τη νοητική λειτουργία και εμποδίζει την καθαρή σκέψη

Τρώμε 'ψέματα γεμάτα καρκίνο'!(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Τρώμε 'ψέματα γεμάτα καρκίνο'! Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ! (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)
Μήπως τρώμε ρύζι με ανθρώπινα γονίδια, σολομό με γονίδια σκορπιού, παγωτό με καρκίνο;
Ξέρετε ότι κάποιοι από εσάς ποτέ στη ζωή σας δεν έχετε φάει αληθινό κρέας, αλλά το κρέας που παίρνει γεύση και χρώμα από τα χημικά;
Γνωρίζετε ότι το DNA σας μεταλλάσσεται μέρα με την ημέρα ακόμη και από τα απλά ανθρακούχα ποτά;
Αν είμαστε ό,τι τρώμε, τότε τί στα αλήθεια είμαστε;
Μήπως είμαστε μερικά κιλά συντηρητικών, γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, καρκίνων και ασθενειών;
Μήπως τελικά είμαστε πειραματόζωα στο μεγαλύτερο βιολογικό πείραμα του κόσμου, στο όνομα του κέρδους;
Δεν υπάρχουν διατροφικά σκάνδαλα. Η διατροφή μας είναι το σκάνδαλο.

Χάρτης της Frontex: Οι 8 πύλες εισόδου των παράνομων μεταναστών στην Ε.Ε.

Οι περισσότεροι από τους μισούς μετανάστες μπήκαν στην Ευρώπη μέσω ακτοπλοϊκών γραμμών προς την Ιταλία. Κύρια πύλη εισόδου, η χώρα μας με 37.220 παράνομους μετανάστες να ακολουθούν πορεία από την ανατολική Μεσόγειο.
Ο χάρτης της εισροής μεταναστών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο από τη στεριά, όσο και από τη θάλασσα, και κυρίως την ανατολική Μεσόγειο, δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Frontex στην έκθεσή της Annual Risk Analysis 2013.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι περισσότεροι από αυτούς διαμένουν στην ΕΕ παράνομα, καθότι αν και έχουν εισέλθει με έγκυρη βίζα, παραμένουν και μετά τη λήξη της. Πύλες εισόδου είναι ξηρά, θάλασσα αλλά και οι διεθνείς αερολιμένες.
Όπως φαίνεται στον χάρτη που δίνει στη δημοσιότητα το "Έθνος" αλλά και σε αντίστοιχο infographic του CNN, οι περισσότεροι από τους μετανάστες εισέρχονται στην Ευρώπη μέσω διεθνών αεροδρομίων.

  Οι αριθμοί αποτυπώνουν το σύνολο των διελεύσεων στην Ευρώπη από όλες τις πιθανές διόδους, καθώς και τις τρεις πρώτες χώρες από τις οποίες προήλθαν οι παράνομοι μετανάστες.

  Μέσω δυτικών Βαλκανίων
Συνολικός αριθμός παράνομων μεταναστών: 6.390 εκ των οποίων 1.670 από το Αφγανιστάν, 949 από Κόσοβο και 860 από το Πακιστάν.
Μέσω δυτικής Μεσογείου
Εισήλθαν 6.400, εκ των οποίων 2020 Αλγερινοί, 1.410 αδιευκρίνιστης εθνικότητας, 500 Μαροκινοί
Μέσω κεντρικής Μεσογείου
Εισήλθαν 10.380, εκ των οποίων 3.390 Σομαλοί, 2.240 Τυνήσιοι, 1.890 από την Ερυθραία
Από τα ανατολικά σύνορα (χερσαία διέλευση)
Εισήλθαν 1.600, εκ των οποίων 330 Γεωργιανοί, 260 Σομαλοί και 200 Αφγανοί
Κυκλική πορεία από Αλβανία και Ελλάδα
Εισήλθαν 5.500, εκ των οποίων 5.400 Αλβανοί, 40 Σκοπιανοί, 30 Κοσοβάροι
Πορεία ανατολικής Μεσογείου
Εισήλθαν 37.220, εκ των οποίων 9.560 Αφγανοί, 7.130 Σύροι και 4.600 από το Μπανγκλαντές
Μέσω Απούλια - Καλαβρίας
Εισήλθαν 4.770, εκ των οποίων 1.710 Αφγανοί, 1.160 Πακιστανοί και 500 από το Μπανγκλαντές
Από την Ανατολική Μεσόγειο η μεγαλύτερη εισροή
Ο θάνατος περισσότερων από 300 Αφρικανών επίδοξων μεταναστών σε ναυάγιο στη Λαμπεντούζα στις αρχές του Οκτωβρίου έφερε στο προσκήνιο την παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη.
Αλλά, αν και η τραγωδία στη Λαμπεντούζα, σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο, δεν ήταν αρκετή για να αποθαρρύνει τους μετανάστες, οι οποίοι συνεχίζουν το επικίνδυνο ταξίδι τους από την Αφρική προς την Ευρώπη διαμέσου της Μεσογείου.
Η Frontex, η συνοριακή υπηρεσία της ΕΕ, αναφέρει ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που διαμένουν παράνομα στην Ευρώπη έχουν φτάσει με αεροπλάνο με έγκυρη ταξιδιωτική βίζα και απλά συνεχίζουν να διαμένουν και μετά τη λήξη της βίζας τους.
Αλλά η Frontex εκτιμά ότι τουλάχιστον 72.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει παρανόμως στην ΕΕ από ξηράς και θάλασσας το 2012, οπότε ο ακριβής αριθμός μπορεί να είναι υψηλότερος.
Σύμφωνα με την έκθεση της Frontex "Annual Risk Analysis 2013", το 51% των μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ευρώπη από ξηράς και θάλασσας ακολουθούν μία πορεία από την ανατολική Μεσόγειο, με αρκετούς να περνούν από την Ελλάδα, προτού συνεχίσουν στα δυτικά Βαλκάνια από τη στεριά ή μέσω ακτοπλοϊκών γραμμών προς την Ιταλία.
Ενώ οι αποκαλύψεις για την παράνομη διέλευση συνόρων παρουσιάζει πτώση στην περιοχή της δυτικής Μεσογείου -μεταξύ Αφρικής και Ισπανίας- οι απόπειρες εισροών μεταναστών μέσω της περιοχής της κεντρικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, παρουσίασαν αύξηση το 2012, σύμφωνα με την έκθεση.
Πολλοί από τους πρόσφυγες αυτούς επιχειρούν να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες προκειμένου να ξεφύγουν από τη βία και τη φτώχεια σε χώρες όπως η Συρία και η Λιβύη.
ΕΕ: Προς αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής
Οι θάνατοι εκατοντάδων παράνομων μεταναστών στις αρχές Οκτωβρίου έχει οδηγήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες σε αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.
Η ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ, εξέδωσε ανακοίνωση νωρίτερα αυτό το μήνα, καλώντας τα ευρωπαϊκά κράτη να δώσουν στη Frontex τις πηγές ώστε να ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα και επιχείρηση διάσωσης στην Μεσόγειο, από την Κύπρο έως την Ισπανία.
Παράλληλα, η ΕΕ τόνισε ότι εγκαθιστά ένα νέο σύστημα επιτήρησης των συνόρων και μία ομάδα κρούσης της Μεσογείου για εντείνει τις προσπάθειές της και το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται να αναθεωρήσει την πολιτική ασύλου.
Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα οι παρατηρητές δεν αναμένουν μείωση των πλοιαρίων με μετανάστες που θα προσπαθήσουν να φτάσουν στις ακτές της νότιας Ευρώπης.
(Με πληροφορίες από το "Έθνος", CNN)

Μαραθώνιος 11χρονης για παιδοχειρουργό Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/health/item/30223-marathonios-11xronis-paidoxeirourgos

Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ξεκινώντας από την Κυπαρισσία, έτρεχαν οι γονείς μιας 11χρονης την Παρασκευή που μας πέρασε, για να αντιμετωπίσουν την οξεία σκωληκοειδίτιδα του παιδιού. Τελικά όμως δεν μπόρεσαν να βρουν παιδοχειρουργό παρά μόνο στο Παίδων στην Αθήνα, όπως καταγγέλλει ο πατέρας.
Από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πήγαν στην Καλαμάτα. Από εκεί, αφού δεν υπήρχε γιατρός, τους έστελναν στην Πάτρα καθώς δεν υπήρχε γιατρός ούτε στην Τρίπολη - μέχρι που αποφάσισαν τελικά οι γονείς να πάνε στην Αθήνα. Ολα αυτά μάλιστα έγιναν ενώ... μετέφεραν το παιδί τους με το ΙΧ αυτοκίνητό τους. Εύλογα πλέον, αφού έληξε η περιπέτειά τους  και όλα πήγαν καλά με την υγεία του παιδιού, αναρωτιούνται αν τελικά αυτό είναι το σύστημα υγείας που θέλουμε να φτιάξουμε.
Ο πατέρας του παιδιού Γιάννης Γεωργακόπουλος από την Κυπαρισσία μας είπε χαρακτηριστικά: 
"Την Παρασκευή το πρωί 25 του μηνός η κόρη μου είχε κάποιους πόνους στην κοιλιά οι οποίοι είχαν ξεκινήσει από το προηγούμενο βράδυ, και την πήγε η μητέρα της στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Εγιναν κάποιες εξετάσεις από παιδίατρο και διέγνωσαν ότι έχει οξεία σκωληκοειδίτιδα. Είπαν στην μητέρα του παιδιού να το πάρει και να πάει Καλαμάτα, και μάλιστα όταν φτάσει εκεί να πάρει τηλέφωνο για να μιλήσει ο γιατρός της Κυπαρισσίας με αυτούς της Καλαμάτας. Φτάνοντας στην Καλαμάτα περίπου στις 3.30 της είπαν πως δεν εφημερεύει παιδίατρος, γι' αυτό να πάει στο παιδί στο Καραμανδάνειο (στην Πάτρα). Ρώτησε εκείνη αν υπάρχει κάποιος στην Τρίπολη και της είπαν πως ούτε εκεί εφημέρευε παιδοχειρουργός. 
Από εκεί και πέρα πήρα το παιδί μαζί με την πρώην σύζυγό μου και πήγα στο "Αττικό" Νοσοκομείο στην Αθήνα. Εκεί οι άνθρωποι με δέχθηκαν και με έδιωξαν κατευθείαν για το Παίδων. Εκεί οι γιατροί με το που είδαν τις εξετάσεις από την Κυπαρισσία έβαλαν το παιδί στο χειρουργείο. Ο γιατρός μού είπε δε ότι είχε οξεία σκωληκοειδίτιδα και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο. 
Αυτό είναι το σύστημα υγείας που θέλουν να φτιάξουν; Δεν ξέρω ποιοι είναι υπεύθυνοι, περιφερειάρχες, τοπικοί άρχοντες ή ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Αν δεν μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί 11 χρονών, τότε ποιον μπορεί να βοηθήσουν;".
Κλείνοντας ο πατέρας επισήμανε ότι από κανένα νοσοκομείο δεν τους μετέφεραν με ασθενοφόρο, οπότε πήγαιναν μόνοι τους με το αυτοκίνητό τους. Επίσης θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους γιατρούς στο "Αττικό" Νοσοκομείο και στο Παίδων για την άμεση αντιμετώπιση του περιστατικού. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/health/item/30223-marathonios-11xronis-paidoxeirourgos

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Δείτε Τι Μπορείτε Να Κάνετε Για Να Βρείτε Αυτούς Που Σας Καλούν Με Απόκρυψη!

Σε πολλούς μπορεί να έχει συμβεί να δέχονται ενοχλητικές κλήσεις επανειλημμένως υπό μορφή «φάρσας» ή πόσο μάλλον απειλητικές , εξυβριστικές και συκοφαντικές είτε από άγνωστο ή απόρρητο αριθμό.

Σ’αυτές τις περιπτώσεις αν δεν ξέρεις τα στοιχεία του, εκείνο που μπορείς να κάνει είναι να μάθεις ποιος νούμερο σε καλεί ως εξής:

Μπορείς να ζητήσεις από την υπηρεσία παροχής επικοινωνίας που είσαι χρήστης να μη δέχεσαι κλήσεις με απόκρυψη (θα τους δείχνει ότι μιλάει όταν σε παίρνουν με απόκρυψη) ή να αιτηθείς στον υπόχρεο πάροχο την εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τον εντοπισμό ενοχλητικών ή κακόβουλων κλήσεων (ΦΕΚ B 1853 – 21.12.2006).

Στην δεύτερη αυτή περίπτωση όποιος σε καλεί με απόκρυψη θα ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα (πριν χτυπήσει καν το δικό σου τηλέφωνο) ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί.

Μόλις μάθεις ποιο νούμερο σε καλεί ,ανοίγει ένας δρόμος για τον εντοπισμό του ατόμου που σε ενοχλεί καταφεύγοντας σε έγκληση του προσώπου που σε απειλεί ή ενοχλεί.

Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές, πολύ δε περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα Δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας (αριθμός κλήσεως, στοιχεία καλούντος – καλουμένου, ώρα κλήσης κ.λπ.) και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδίως της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών(ΑΔΑΕ) .

Μιχαλιτσιάνου Αικατερίνη, Δικηγόρος

Oδός Ακαδημίας 64 ,Αθήνα και

Βαγγέλη Κοροπούλη 10 , Μάνδρα

Τηλ. 210 5550798 – 6948941314
ΑΠΑΡΆΔΕΧΤΟΣ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΔΊΠΛΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΌ ΤΗΣ ΚΟΡΏΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 τρέχουν βοθρολυματα εδώ και μια Βδομάδα δίπλα είναι το δημοτικό σχολειό Κορώνη θεωρούμε απαράδεχτος για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια τον οπλιτών και διάφορο τύπου οχημάτων λόγο λαδιών  βοθρολυμάτων και απορρυπαντικών που δημιουργούν σαπουνάδες άλλα και υγείας αφού γίνετε σαν ποτάμι που τρέχει στο δρόμο προς Παναγία ελειστρια
θεωρείτε παραδεχτή η αδιαφορία τους όσο τον πολιτών που πάνε τα παΐδια τους σχολειό
το προβλημα διοθοθικε μεαλλα με τρεισ τραματιεσ ενασ πολιτησ ενασ γιατροσ και μια με μοτοξικλετα και μαλπν και αλλα κοροιδα

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΘΝΟΣ
«E» 25/10
Μεγαλύτερα ΓράμματαΜικρότερα Γράμματα Μέγεθος γραμμάτων
mail to Email Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση

Ατομικό μενού με ελεύθερη επιλογή από τον κατάλογο

από το μουσικό εστιατόριο Μαγεμένος Αυλός.

ΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ

Ανοίγουν βιβλία όλοι οι αγρότες

Με λογιστικό τρόπο θα προσδιορίζεται από το 2014 το φορολογητέο εισόδημα για περισσότερους από 1.000.000 αγρότες, που πλέον υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων κατά τα πρότυπα των επιτηδευματιών. Ο φόρος θα καταλογίζεται επί των καθαρών εσόδων από το πρώτο ευρώ. Βάση θα αποτελούν τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης καθώς και οι κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις.

Ανοίγουν βιβλία όλοι οι αγρότες
Βιβλία εσόδων-εξόδων θα υποχρεωθούν να τηρούν πάνω από 1.000.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την 1η Ιανουαρίου του 2014, ενώ θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% επί του καθαρού εισοδήματος που θα προκύπτει από την έκπτωση δαπανών και λειτουργικών εξόδων από τα ακαθάριστα έσοδα.
Με το νέο καθεστώς οι γεωργοί θεωρείται ότι αποκτούν κέρδη από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεπώς εξομοιώνονται με τους επιτηδευματίες και πλέον το φορολογητέο εισόδημά τους θα προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο με βάση τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης και τις κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Φορητός οπλισμός στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και στα ...

hellarmforces2010.blogspot.com/2013/07/blog-post_22.html
22 Ιουλ 2013 - ... '90 η Τουρκία απέκτησε τουλάχιστον 303.934 τυφέκια MPi-KM και MPi-KMS από τα αποθέματα του πρώην Ανατολικογερμανικού Στρατού.

Φορητός οπλισμός στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και στα ...

hellarmforces2010.blogspot.com/2013/07/blog-post_15.html
15 Ιουλ 2013 - Η Τουρκία φέρεται να απέκτησε 11 τυφέκια του τύπου το 2001, .... LMT που χρησιμοποιει ο βρετανικος και ο Ν.Ζηλανδικος στρατος ειναι κορυφη ...

ΟΠΛΙΣΜΟΣ-ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΖΙΚΟΥ

www.army.gr/html/GR_Army/sxoles/spz/oplismos.html
Τυφέκιο G3A3 Χρησιμοποιείται ως ... Τυφέκιο G3A4 ... ΤΥΦΕΚΙΟ M16A2E M4 CARBINE ΤΥΦΕΚΙΟ M16A2EΜ4 CARBINE ..... Πολυβόλο FN MAG 7.62 χιλ.

Αναβαθμίζοντας το G3 του Ε.Σ με την προσθήκη του ΗΚ -79 …με ελάχιστο κόστος (video)

6514220-hk-79-mounted-on-a-g3Να γεμίσουμε τον Έβρο και τα νησιά μας με αυτά εδώ και να τα κάνουμε φονικότατα στα χέρια των Ακριτών μας !
 Με την προσθήκη του ”ΗΚ- 79” ο Ελληνικός Στρατός  αποκτά τεράστια ισχύ πυρός σε μαχητές  Πεζικού και με ελάχιστο κόστος !Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με ένα οπλικό σύστημα που δεν προκαλεί ίντριγκα και δεν δημιουργεί “μυθικών” διαστάσεων 

δυνατότητες.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν αφανή πολλαπλασιαστή ισχύος ο οποίος με ελάχιστο κόστος μπορεί να αυξήσει δραματικά την ισχύ πυρός της ομάδας μάχης πεζικού του ΕΣ, η οποία είναι το κύτταρο και η πηγή της δύναμης του με βάση παλαιότερες δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου. 

 Δεδομένου ότι ο ΕΣ δεν έχει προχωρήσει στην απόκτηση νέου τυφεκίου μάχης, κάτι το οποίο στο άμεσο μέλλον δεν πρόκειται να αλλάξει, μια από τις ελαχίστου κόστους προσθήκες θα ήταν η προμήθεια από την ΕΑΣ βομβιδοβόλων HK 79 (απλό στην κατασκευή, τεχνογνωσία υπάρχει) τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν στο στάνταρ τυφέκιο μάχης G3A3/A4 που βρίσκεται κατά εκατοντάδες χιλιάδες στις τάξεις του ΕΣ. 

 Δεδομένου ότι η εταιρεία παράγει και βομβίδες 40mm χαμηλής ταχύτητας, θα μπορούσε σε μια χαμηλού ρυθμού παραγωγή να εξοπλίσει τις Δυνάμεις 1ης Γραμμής αρχικά, χωρίς μεγάλο κόστος και ανεξαρτήτως από την προμήθεια νέου τυφεκίου μάχης. Ο ΕΣ διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες τυφέκια G3 τα οποία σε ένα πολύ μεγάλο μέρος είναι σε άριστη κατάσταση.

 

Νορβηγός Στρατιώτης εφοδιασμένος με G3 A4 με προσαρμοσμένο Hk 79

 

Παλαιότερες επαφές για την απόκτηση 15.000 βομβιδοβόλων ΗΚ -79 το 1994 στην Defendory είχαν φτάσει κοντά σε υπογραφή. To ελληνικό αυτο-εμπάργκο εξοπλισμών σε συνδυασμό με την επιθυμία τότε για απόκτηση νέου τυφεκίου μάχης από τον ΕΣ οδήγησαν στην ακύρωση του προγράμματος.

 2013 και το G3 συνοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του τακτικού στρατού μας. Με βάση διεθνείς εμπειρίες συγκρούσεων και αντίστοιχες συνθέσεις ομάδων μάχης συνήθως χορηγείται ένα βομβιδοβόλο ανα 4 άτομο. Στην περίπτωση του ΕΣ με 8 άτομα ομάδα μάχης θα μπορούσε να υιοθετηθούν 2 βομβιδοβόλα ανά ομάδα μάχης (1 σε κάθε ημιομάδα).

 H απαιτούμενη ποσότητα είναι μεγάλη και φτάνει τις 20-30 χιλιάδες με βάση παλαιότερες πηγές αλλά σε πρώτη φάση μια ικανή ποσότητα (2000-3000) μπορεί να χορηγηθεί στις μονάδες πρώτης γραμμής στον Έβρο και στα Νησιά. 

To βομβιδοβόλο ΗΚ 79 θα αντικαταστήσει έτσι το απαρχαιωμένο αμερικανικό Μ 79 εποχής Βιετνάμ, μέχρι την υιοθέτηση του μελλοντικού τυφεκίου μάχης.

 

 

αριστερά ΗΚ 79 έτοιμο προς γέμισμα

 

δεξιάHK -79 με ανεπτυγμένα τα σκοπευτικά του

 

Το ΗΚ 79 είναι ένα γερμανικής σχεδίασης και κατασκευής βομβιδοβόλο 40 mm το οποίο προσαρμόζεται στο τυφέκιο μάχης G3A3/A4. Είναι παρόμοιο σε λειτουργία και χρήση με το αμερικανικό M203. Tο ΗΚ 79 είναι κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής ποιότητας. Αυτό του προσδίδει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αντοχή σε σκληρές συνθήκες με αντίτιμο μεγαλύτερο βάρος. 

Η τροφοδοσία του HK 79 γίνεται φέρνοντας τον κύλινδρο προς τα κάτω και αποσυνδέοντας το οπίσθιο τμήμα του. Το άνοιγμα γίνεται πιέζοντας έναν μοχλό σε σχήμα Τ, στην αριστερή πλευρά της χειρολαβής. Δέχεται μεγάλη ποικιλία βλημάτων 40mm χαμηλής ταχύτητας. Χαρακτηριστικά HK -79: 

- Τύπος Πυρομαχικών: 40* 46 mm χαμηλής ταχύτητας, APERS,CHEM,Ferret,Flash-Bang, Flechette, HE, HEAT, HEDP (χαρακτηριστικά το αμερικανικό M433 διάρτηση 50mm ατσάλι, ή 400mm Τσιμέντου ή 500mm αμμόσακων), HE Airburst, ILLUM, WP

- Αρχική Ταχύτητα : 74 m/s

- Φονικότητα: ανάλογα τον τύπο πυρομαχικού, το βλήμα DM101 A2 ΗΕ-frag που είναι το προτυποποιημένο πυρομαχικό για χρήση με το Γερμανικό Στρατό έχει φονικότητα τα 5m και προκαλεί σοβαρές ζημιές στα 12m. Μπορεί επίσης να ρυθμίσει ο χειριστής τον πυροσωλήνα για έκρηξη κατά την πρόσκρουση καθώς και με καθυστέρηση 4 ή 8 δευτερολέπτων. Διαθέτει γέμισμα με 700 ατσάλινα σφαιρίδια διαμέτρου 2.25 mm.

- Πλάτος : 68,072 mm

- Ύψος :145,034 mm

- Συνολικό μήκος: 350,012 mm

- Αρχική Ταχύτητα : 74 m/s

- Βάρος: 1.5 kg

- Τα σκοπευτικά είναι προεκτεινόμενα στη βάση του G3 και επιτρέπουν την προσβολή μεμονομένων στόχων μέχρι τα 150 μέτρα και την προσβολή στόχων περιοχής στα 350 μέτρα. Η ύπαρξη του βομβιδοβόλου δεν επηρρεάζει την ευστοχία του τυφεκίου G3.

 

 

Για να δούμε και το φόρτο μάχης του κάθε χειριστή ΗΚ 79 στα πλαίσια μιας ελληνικής ομάδας μάχης πεζικού. Φόρτος Μάχης Bομβιστή (με συνδυασμό τυφεκίου-βομβιδοβόλου): 

- Βάρος Τυφεκίου: 4.25kg

- Βάρος Βομβιδοβόλου HK 79: 1.5 kg

- Βομβίδες 40mm : 12* 0.23kg (ανα βομβίδα)= 2.76 kg

- Πυρομαχικά 7.62: 60 φυσσίγκια 7.62χ51 σε γεμιστήρες =2.22kg

Συνολικό βάρος οπλισμού και πυρομαχικών=10,73 kg

Αναλόγως αποστολής τα απαιτούμενα πυρομαχικά μπορούν να αυξηθούν. 

Θα μπορούσε ακόμη και να μειωθούν τα μεταφερόμενα πυρομαχικά κατά ένα γεμιστήρα 20 φυσσιγγίων αυξάνοντας τις μεταφερόμενες βομβίδες στις 15. Ετσι συνολικά η ομάδα μάχης θα διαθέτει 2 όπλα που το καθένα θα διαθέτει τουλάχιστον 12-15 βομβίδες (στην πράξη στον πόλεμο ο καθένας θα κουβαλάει όσα περισσότερα πυρομαχικά μπορεί). 

Σύνολο 24-30 βομβίδες 40mm HE υψηλής εκρηκτικότητας. Με εμβέλεια 150 μέτρων για πυρά ακριβείας και 350 μέτρα για πυρά εναντίον συγκεντρώσεων δυνάμεων η ομάδα μάχης πεζικού θα μπορεί να εκτοξεύει 2 βλήματα ταυτόχρονα από τις διαφορετικές ημιομάδες προκαλώντας σύγχυση στον αντίπαλο και καταστροφή.

 

Το βεληνεκές του όπλου βρίσκεται ελαφρώς πάνω από τα πρακτικά όρια της σκοπευτικής ικανότητας ενός στρατιώτη με απλά σκοπευτικά που είναι τα 300 m. Λόγω της γρήγορης σκόπευσης με το βομβιδοβόλο είναι δυνατόν το πρώτο χτύπημα (πέραν των κατασταλτικών πυρών των ΜΙΝΙΜΙ ή ΗΚ 11) να το δώσουν οι βομβιστές της ομάδας. Με βολές ιδιαίτερα καταστρεπτικές.

 Μεγάλο πλεονέκτημα είναι η μεγάλη ποικιλία βομβίδων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αυτό μπορεί για παράδειγμα να επιτρέψει την χρήση πυρομαχικών HEDP εναντίον ελαφρά θωρακισμένων στόχων-εποχούμενης εχθρικής δύναμης και σε δεύτερο στάδιο την προσβολή με πυρομαχικά ΗΕ-Air Βurst κατά των εναπομείναντων καλλυμένων στόχων.

 Ένα επίσης σημαντικό πλεονέκτημα είναι η παροχή “έμμεσων” πυρών ακόμη και κατά στόχων που βρίσκονται εκτός οπτικού πεδίου. Ενας επίσης ωφέλιμος τομέας των βομβιδοβόλων είναι η μάχη σε κατοικημένη περιοχή. 

Σημαντικό στοιχείο είναι η ταχεία σκόπευση και εξαπόλυση υψηλής καταστρεπτικότητας πυρών εναντίον στόχων σε παράθυρα, στέγες κτιρίων και εναντίον στόχων υπό κάλυψη μέσα σε κτίρια ή σε τεχνητά οχυρωματικά έργα. 

Ένας καλός συνδυασμός είναι η μεταφορά βομβίδων ΗΕ και HEDP με τις δεύτερες να χρησιμοποιούνται εναντίον οχυρωμένων θέσεων.

 

O Ελληνικός Στρατός παλαιότερα το 1994 είχε ενδιαφερθεί για την παραγωγή 15000 βομβιδοβόλων ΗΚ 79 από την τότε ΕΒΟ. Στην τότε Defendory κιόλας είχαν γίνει οι ανάλογες επαφές για τον εξοπλισμό των μονάδων της πρώτης γραμμής.

 Τελική συμφωνία μετέπειτα δεν υπογράφει αν και η ΕΒΟ διαθέτει την τεχνογνωσία καθώς το βομβιδοβόλο είναι απλό στην κατασκευή και συναρμολόγηση. Την περίοδο 1993-96 οικονομικά προβλήματα οδήγησαν σε αυτο-εμπάργκο εξοπλισμών στέλνοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως και πολλά ακόμη στις καλένδες…. 

Για την ιστορία η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα παράγει ήδη βομβίδες 40×46 mm High Explosive Fragmentation Ammunition HE-FRAG/LV. Η υλοποίηση ενός μαζικού προγράμματος για τις τάξεις του ΕΣ θα επέτρεπε και την βιωσιμότητα της εταιρείας. Τα ίδια πυρομαχικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πλειάδα προσαρμοσμένων εκτοξευτών όπως το M203, το M302 ,το ΗΚ 79 κ.α.

 Υπάρχουν και εξειδικευμένα βομβιδοβόλα αναχορηγίας 6 βομβίδων έτοιμων για βολή και σε μεγαλύτερες εμβέλειες. Στο μέλλον εφόσον τα οικονομικά δεδομένα βελτιωθούν, ο βομβιστής θα μπορούσε να είναι 1 άτομο (ή και 2 ανάλογα την αποστολή) ανα ομάδα αλλά εφοδιασμένος με ένα τέτοιο όπλο M-32 Multiple-Shot Grenade Launcher καθώς και ένα πιστόλι ή ελαφρύ υποπολυβόλο για την αυτοάμυνά του.πηγη  

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013


Θα θέλαμε Άμεση απάντηση


 ΑΠΌ ΤΟ 1980 ΈΩΣ ΤΏΡΑ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΊΑ ΚΑΛΑΜΆΤΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΎΕΙ ΤΟΝ ΙΩΆΝΝΗ ΒΕΡΕΣΈ
                 ΤΑ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΈΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΏΝΗ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ
      για τουσ λογοσ αυτοσ στελνομε επιστολη διαματιριασ

 1 στην υπόθεση κουκί  για δρόμο 3 μέτρα λέγοντας ότι υπάρχει δρόμος
και τώρα είναι κατάκλειστο το κτήμα εάν υπήρχε ο δρόμος ο πρώην Δήμος Κορωνης Μεσσηνίας θα έχτιζε μαντρότοιχο  δεν τηρήθηκε η δικαστική απόφαση   που είναι ο δρόμος που υποστηρίζει            η πολεοδομία Καλαμάτας Μονό στα χαρτιά
2 για να βγάλει άδεια 1998 γκρέμισε ένα αχούρι και μια τουαλέτα Ιωάννης βερεσές

 3 το  1999 εξαφανίστηκε άδεια για μάντρες και σκέπη του Ιωάννη βερεσέ
με αποτέλεσμα να βγάλει σεισμόπληκτη άδεια και να πέσει και η σκέπη του σπιτιού του
               
4  υπ αριθμ 3/2004 ειρηνοδικείο Πάμισου Μεσσήνης

υπ αριθμ 179/2005  πολυμελές πρωτοδικείο Καλαμάτας
του απόρριψε τα δικαστήρια έως σήμερα η πολεοδομία Καλαμάτας λέει ότι ο Νικόλαος βερεσές
έχει κερδίσει ενώ  έχει κανί άπατη σε άλλο ακίνητο και θεωρούμε και αυθαίρετο το σπίτι που έχει
εξαιτίας της πολεοδομία Καλαμάτας ο Νικόλαος βερεσές
Α το 2009  έκανε καταγγελία στην πυροσβεστική Καλαμάτας
Β 2010 έφερε υγειονομικό για κάτι κότες και Μέτα πέταξε τα παραθυρόφυλλα του σπιτιού του
στο κτήμα του Ιωάννη βερεσέ
Γ το 2012 έφερε ο Νικόλαος βερεσές πάλι το υγειονομικό
επειδής η πολεοδομία Καλαμάτας κοροϊδεύει και κάνει νόμιμο το Νικόλαο βερεσέ
και παραποιεί της δικαστικές απόφασης


χωρείς άδεια και για μαντρότοιχο η τοίχο αντιστήριξης 4 40 ύψος και τώρα από της 8 30 και μηνά 25 10 2012  ρίχνει μπετό στα σύνορα με Ιωάννη βερεσέ
1 Λέει ότι η πολεοδομία του έδωσε άδεια 2 50 μετρά ύψος  1 10 κάτω από το έδαφος ενώ είναι 4 40  ύψος
2 με καταγγελία που Κάναμε περισσή για λογαριασμό του Γεώργιου βερεσέ από το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείου που έχει νοικιάσει το κτήμα του Ιωάννη βερεσέ με ενοικιαστήριο που περισσή μετά μπάζα από χώματα και πέτρες που έριξε η Αντωνία Αγυροπουλου τα μπάζα η κυρία Αντωνια Αγυροπουλου τα πήρε από το κτήμα του Ιωάννη βερεσέ και με μικρή κλήματος άδεια που της είχε δώσει η πολεοδομία 1 μέτρου δεν πήραμε καμία απάντηση από την πολεοδομία
3 τα σιδερά που έχει βάλει στο 4 40 μετρά τοίχο που φτιάχνει δεν έχει μπει ούτε πόντο μέσα από τα σύνορα του Ιωάννη βερεσέ οπούς ορίζει ο νομοθετικός νομός
 4 τα νερά της Μαντράς που έχτισε πέφτουν στο κτήμα του Ιωάννη βερεσέ λογο οτι εχει αφηση κενα στον μαντροτοιχο που εχτησε με αποτελεσμα να κιδινεβη το κτημα με ελιεσ και διπλανο κτημα να πλημηριση
5 απο το σκαριφιμα που εδωσαν τησ οικοδομικησ αδειασ εχουν κανει παρανομια γιατι λενε
κτημα που συνορεβη με κτημα κατερινασ φωτινακη ενο υπαρχει σπιτι στα συνορα με κατερινασ φωτινακη

 Θα θέλαμε Άμεση απάντηση