Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας με κλιμάκιο ΣΚΟΣ

02/08/2013
aleuras17Συ­νάν­τη­ση με κλι­μά­κιο της Συ­νε­ται­ρι­στι­κής Κο­ριν­θια­κής Στα­φί­δας (Σ.Κ.Ο.Σ) εί­χε χθες ο Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Π.Ε. Μεσ­ση­νί­ας Πα­να­γι­ώ­της Α­λευ­ράς στο γρα­φεί­ο του. Το κλι­μά­κιο α­πο­τε­λού­σαν ο δι­ευ­θύ­νων σύμ­βου­λος και πρό­ε­δρος της Πα­ναι­γι­ά­λει­ου Έ­νω­σης Συ­νε­ται­ρι­σμών Α­θα­νά­σιος Σω­τη­ρό­που­λος, ο δι­ευ­θυν­τής της Δ. Σταυ­ρό­που­λος και α­πό την Ε­ΑΣ Μεσ­ση­νί­ας πα­ρα­βρέ­θη­κε ο Πρό­ε­δρος Κώ­στας Κα­τσού­λης και ο Γε­ώρ­γιος Λα­ζό­για­ννης.
Στη συ­νάν­τη­ση συ­ζη­τή­θη­κε η δι­α­μόρ­φω­ση του κα­θε­στώ­τος ε­νί­σχυ­σης της στα­φί­δας στο πλαί­σιο της νέ­ας Κοι­νής Α­γρο­τι­κής Πο­λι­τι­κής, κα­θώς η πο­ρεί­α της φε­τι­νής ε­σο­δεί­ας.
Ο κ. Α­λευ­ράς α­νέ­φε­ρε για το θέ­μα τα ε­ξής: «Με την α­να­θε­ώ­ρη­ση της νέ­ας ΚΑΠ γί­νε­ται πε­ρι­φε­ρει­ο­ποί­η­ση των ε­πι­δο­τή­σε­ων. Η κο­ριν­θια­κή στα­φί­δα εί­ναι έ­να προ­ϊ­όν που τυγ­χά­νει υ­ψη­λών χρη­μα­τι­κών ε­νι­σχύ­σε­ων. Αρ­κεί να α­να­φέ­ρω ό­τι τα δι­και­ώ­μα­τα για τη στα­φί­δα εί­ναι 330 ευ­ρώ το στρέμ­μα. Με τη νέ­α ΚΑΠ θα πά­ει στα 38 ευ­ρώ το στρέμ­μα. Αυ­τό θε­ω­ρού­με ό­τι εί­ναι πο­λύ χα­μη­λό για έ­να προ­ϊ­όν που έ­χει κα­θα­ρά ε­ξα­γω­γι­κό χα­ρα­κτή­ρα, που εί­ναι μια πο­λυ­ε­τής καλ­λι­έρ­γεια και κυ­ρί­ως έ­χει φι­λο­πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή δι­ά­στα­ση, κα­θώς καλ­λι­ερ­γεί­ται σε πλα­γι­ές που υ­πάρ­χουν δι­α­βρώ­σεις. Χρει­ά­ζε­ται λοι­πόν ει­δι­κή μέ­ρι­μνα για τον φά­κε­λο που θα φτια­χτεί α­πό το υ­πουρ­γεί­ο, ώ­στε η στα­φί­δα να δι­α­σφα­λί­σει τις ε­νι­σχύ­σεις που εί­χε μέ­χρι τώ­ρα.
Εί­μαι σί­γου­ρος ό­τι θα πεί­σου­με το υ­πουρ­γεί­ο η κο­ριν­θια­κή στα­φί­δα να εν­τα­χθεί σε ει­δι­κό κα­θε­στώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου