Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Δακοκτόνοι Ηλείας: Και λειψό και με καθυστέρηση το πρόγραμμα δακοκτονίας

  • 10/07/2013 - 09:00
Dakoktonoi

Κατηγορία

Πηγή

ilialive.gr
Σε καθυστερήσεις στην έναρξη του προγράμματος της δακοκτονίας που θα έχουν ολέθριες  επιπτώσεις στην παραγωγή και την ποιότητα το ελαιολάδου στην Ηλεία,
αλλά και το σοβαρό πλήγμα που θα δεχθούν ελαιοπαραγωγοί και αμπελουργοί στο νομό μας, από την τρομακτική μείωση των επιδοτήσεων στους δυο βασικούς αυτούς τομείς με την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αναφέρθηκε χθες, ο κ Μιχάλης Πλαστουργός,

Με βολές κατά του περιφερειάρχη  Απόστολου  Κατσιφάρα  και ειδικότερα κατά του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Αγγελόπουλου, ξεκίνησαν χθες τη συνέντευξή τους οι εκπρόσωποι των εργολάβων δακοκτονίας  του νομού μας.

Ο κ. Μιχάλης Πλαστουργός μάλιστα, κατήγγειλε  ότι ο κ. Αγγελόπουλος  ενώ δεν είναι εκλεγμένος, αλλά ορισμένος από τον Περιφερειάρχη  με τομέα ευθύνης του τον αγροτικό, δεν έχει επισκεφθεί ούτε μια φορά την Ηλεία! Αντιθέτως  ενώ έχει φροντίσει ήδη για την έναρξη των ψεκασμών στην περιοχή του ( Αχαγιά), παρέλειψε να προωθήσει τις διαδικασίες για την έγκριση αγοράς των φαρμάκων στην Ηλεία!

Στην Ηλεία λοιπόν υπάρχει «ντεπό» φαρμάκων για ένα μόνον ψεκασμό!  «Και για το λόγο αυτό δεν έχουμε υπογράψει τις συμβάσεις ακόμα για να αρχίσουμε την εφαρμογή του προγράμματος», είπε ο κ. Πλαστουργός και συνέχισε :

«Αν προωθηθούν  τώρα οι διαδικασίες από πλευράς του κ. Αγγελόπουλου ( έγκριση ποσού για προμήθεια των φαρμάκων που απαιτούνται  για το σύνολο των ψεκασμών, διαγωνισμός και κατάθεση προσφορών από τις εταιρείες, επιλογή αναδόχου κλπ ) πότε ακριβώς πρόκειται  να ολοκληρωθούν ; Μετά από δυο μήνες;

Στο Κάστρο και στο Βαρθολομιό  τα ελαιόδεντρα πρέπει να ψεκαστούν από τις 12 του Ιουλίου, καθώς τότε κάνει εκεί τον πρώτο κύκλο του ο δάκος, όπως δηλώνουν παγιδοθέτες που δουλεύουν 25 χρόνια στην περιοχή. Αν δεν καταπολεμηθεί  ως τότε, εισχωρεί στην ελιά, οπότε αρχίζουμε να μετράμε τις πρώτες απώλειες… Ως τις 15 το αργότερο δηλαδή πρέπει  να έχουμε ψεκάσει ! Ρωτούμε στην αρμόδια διεύθυνση πότε θα υπογράψουμε τις συμβάσεις για να αρχίσει το πρόγραμμα και μας απαντούν ότι δεν ξέρουν! Αν δεν ξέρουν αυτοί τότε ποιος ξέρει;»
Νέο πλήγμα από τη  μείωση των επιδοτήσεων

Τέλος για το θέμα της μείωσης των επιδοτήσεων βάσει της νέας ΚΑΠ ( θέμα που η « Π» έχει ήδη προβάλει ) είπε ότι η καταστροφή στην αγροτική οικονομία του τόπου μας θα είναι άμεσα ορατή από το 2015 καθώς δυο βασικά και παραδοσιακά προϊόντα της Ηλείας πλήττονται σε βαθμό εξαναγκασμού σε εγκατάλειψη της καλλιέργειας, καθώς η επιδότηση στην ελιά θα αγγίζει τα 28 ευρω το στρέμμα ( όσο ένα σακί λίπασμα όπως είπε χαρακτηριστικά ) και της σταφίδας από 330 ευρώ στα 60 -80 ευρω το στρέμμα ! Ο κ. Πλαστουργός χαρακτήρισε «άσχετους» όσους συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις και συμφώνησαν με τη νέα ΚΑΠ. 

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας με κλιμάκιο ΣΚΟΣ

02/08/2013
aleuras17Συ­νάν­τη­ση με κλι­μά­κιο της Συ­νε­ται­ρι­στι­κής Κο­ριν­θια­κής Στα­φί­δας (Σ.Κ.Ο.Σ) εί­χε χθες ο Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Π.Ε. Μεσ­ση­νί­ας Πα­να­γι­ώ­της Α­λευ­ράς στο γρα­φεί­ο του. Το κλι­μά­κιο α­πο­τε­λού­σαν ο δι­ευ­θύ­νων σύμ­βου­λος και πρό­ε­δρος της Πα­ναι­γι­ά­λει­ου Έ­νω­σης Συ­νε­ται­ρι­σμών Α­θα­νά­σιος Σω­τη­ρό­που­λος, ο δι­ευ­θυν­τής της Δ. Σταυ­ρό­που­λος και α­πό την Ε­ΑΣ Μεσ­ση­νί­ας πα­ρα­βρέ­θη­κε ο Πρό­ε­δρος Κώ­στας Κα­τσού­λης και ο Γε­ώρ­γιος Λα­ζό­για­ννης.
Στη συ­νάν­τη­ση συ­ζη­τή­θη­κε η δι­α­μόρ­φω­ση του κα­θε­στώ­τος ε­νί­σχυ­σης της στα­φί­δας στο πλαί­σιο της νέ­ας Κοι­νής Α­γρο­τι­κής Πο­λι­τι­κής, κα­θώς η πο­ρεί­α της φε­τι­νής ε­σο­δεί­ας.
Ο κ. Α­λευ­ράς α­νέ­φε­ρε για το θέ­μα τα ε­ξής: «Με την α­να­θε­ώ­ρη­ση της νέ­ας ΚΑΠ γί­νε­ται πε­ρι­φε­ρει­ο­ποί­η­ση των ε­πι­δο­τή­σε­ων. Η κο­ριν­θια­κή στα­φί­δα εί­ναι έ­να προ­ϊ­όν που τυγ­χά­νει υ­ψη­λών χρη­μα­τι­κών ε­νι­σχύ­σε­ων. Αρ­κεί να α­να­φέ­ρω ό­τι τα δι­και­ώ­μα­τα για τη στα­φί­δα εί­ναι 330 ευ­ρώ το στρέμ­μα. Με τη νέ­α ΚΑΠ θα πά­ει στα 38 ευ­ρώ το στρέμ­μα. Αυ­τό θε­ω­ρού­με ό­τι εί­ναι πο­λύ χα­μη­λό για έ­να προ­ϊ­όν που έ­χει κα­θα­ρά ε­ξα­γω­γι­κό χα­ρα­κτή­ρα, που εί­ναι μια πο­λυ­ε­τής καλ­λι­έρ­γεια και κυ­ρί­ως έ­χει φι­λο­πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή δι­ά­στα­ση, κα­θώς καλ­λι­ερ­γεί­ται σε πλα­γι­ές που υ­πάρ­χουν δι­α­βρώ­σεις. Χρει­ά­ζε­ται λοι­πόν ει­δι­κή μέ­ρι­μνα για τον φά­κε­λο που θα φτια­χτεί α­πό το υ­πουρ­γεί­ο, ώ­στε η στα­φί­δα να δι­α­σφα­λί­σει τις ε­νι­σχύ­σεις που εί­χε μέ­χρι τώ­ρα.
Εί­μαι σί­γου­ρος ό­τι θα πεί­σου­με το υ­πουρ­γεί­ο η κο­ριν­θια­κή στα­φί­δα να εν­τα­χθεί σε ει­δι­κό κα­θε­στώς».

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αχαΐα: Μεγάλη η ζήτηση μαύρης σταφίδας από το εξωτερικό αλλά η παραγωγή δεν επαρκεί


Φωτογραφία για Αχαΐα: Μεγάλη η ζήτηση μαύρης σταφίδας από το εξωτερικό αλλά η παραγωγή δεν επαρκεί
Η ιστορία θέλει τη μαύρη σταφίδα να έσωσε τους Αθηναίους από τη λιμοκτονία στην Κατοχή. Πολλές θερμίδες, γεύση και θρεπτικά συστατικά, σε μια μικρή ποσότητα. Αρκούσε μια χούφτα για να εξασφαλίσεις την επιβίωση. Το άλλοτε διάσημο προϊόν, ακολουθώντας την τύχη πολλών άλλων ελληνικών αγροτικών προϊόντων τις τελευταίες δεκαετίες, μετά το 1985 παράγεται σε όλο και μικρότερες ποσότητες. Σήμερα η παραγωγή παραμένει χαμηλή, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να καλυφθεί η ζήτηση από το εξωτερικό, όπου διοχετεύεται το 90% της παραγόμενης ποσότητας. Ενδεικτικά, η τιμή της μαύρης σταφίδας πριν από μόλις πέντε χρόνια ήταν 0,50 ευρώ το κιλό και φέτος εκτιμάται ότι θα φθάσει το 1,45 ευρώ το κιλό.

Αθέμιτος ανταγωνισμός

Από την άλλη, οι νέοι καλλιεργητές που θα ήθελαν να επενδύσουν στο συγκεκριμένο προϊόν θα αντιμετωπίσουν αθέμιτο ανταγωνισμό από τους παλαιότερους, που διατηρούν το δικαίωμα επιδότησης για το προϊόν.


Η καλλιέργεια της μαύρης σταφίδας επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω στρεμματικής ενίσχυσης με περίπου 300 ευρώ το στρέμμα. Υπολογίζοντας ότι το στρέμμα αποδίδει από 180-350 κιλά σταφίδα, το εισόδημα του παραγωγού διαμορφώνεται στα 570-825 ευρώ το στρέμμα. Σύμφωνα με τον κ. Αθανάσιο Σωτηρόπουλο, πρόεδρο της Παναιγιαλείου Ενωσης Συνεταιρισμών και παραγωγού, το 70% αυτού του ποσού αφορά στα καλλιεργητικά έξοδα, οπότε είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει του ανταγωνισμού ένας παραγωγός χωρίς την οικονομική στήριξη της επιδότησης. Οπως εξηγεί ο κ. Σωτηρόπουλος, η σταφίδα μαζεύεται με τα χέρια και «απαιτεί» τον καλλιεργητή στο χωράφι 10 με 11 μήνες τον χρόνο, σχεδόν καθημερινά. Δεν μπορεί, δηλαδή, να είναι παράπλευρη απασχόληση για κάποιον.

Πάντως, λόγω των αλλαγών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., το ποσό της επιδότησης ενδέχεται να μειωθεί δραστικά.

Τη δεκαετία του ’50, η συνολική ελληνική παραγωγή της μαύρης σταφίδας έφθανε τους 250.000 τόνους. Από το 1985 και μετά η παραγωγή βαίνει μειούμενη και τις τελευταίες χρονιές έχει σταθεροποιηθεί σε 20.000 - 24.000 τόνους. Η κορινθιακή μαύρη σταφίδα, όσο και να φαίνεται παράξενο, δεν παράγεται κυρίως στην Κόρινθο, αλλά στην Αιγιαλεία (με την επωνυμία Βόστιτσα), στο περίπου 60% της συνολικής ελληνικής παραγωγής. Καλλιεργείται επίσης και στην Κορινθία, στην Αχαΐα, στην Ηλεία, στη Μεσσηνία, στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο. Σε κάθε περιοχή, ωστόσο, η μαύρη σταφίδα που παράγεται είναι «διαφορετική» ως προς το γενετικό υλικό. Το 90% αυτής της παραγωγής εξάγεται κυρίως σε Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία και Ιταλία και η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς.

Ενδιαφέρον από Κορέα

Ο κ. Σπύρος Γιακουμέλος, γενικός διευθυντής και γεωπόνος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας - Ολυμπίας, που απορροφάει περίπου 2.000 τόνους από τη σταφίδα που παράγεται στην Ηλεία (περίπου 6.000 τόνοι), εξηγεί ότι πρόσφατα έλαβε «μήνυμα» πως υπάρχει ενδιαφέρον για τη μαύρη σταφίδα από την Κορέα. «Ομως εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε τα εισιτήρια μέχρι την Κορέα», εξηγεί.

Η Παναιγιάλειος κάνει προσπάθεια να ανοίξει και τις αγορές της Ρωσίας, της Αμερικής, της Ουκρανίας. Αν η προσπάθεια πετύχει, θα απαιτηθεί να παραχθούν μεγαλύτερες ποσότητες σταφίδας.

Πηγή: kathimerini

Μικρή βελτίωση στην τιμή σταφίδας από Μεσσηνία

 23/09/2009 - 09:09 πμ
Στα 1,06 ευρώ το κιλό και ένα μήνα μετά την παράδοση του προϊόντος, πληρώνει την αμακινάριστη σταφίδα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Η τιμή αυτή είναι ελαφρά βελτιωμένη, σε σύγκριση με την αρχική στα 1,03 ευρώ το κιλό. που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η ΕΑΣ Μεσσηνίας, συνεπής στη δέσμευσή της απέναντι στους σταφιδοπαραγωγούς ότι τα 1,03 ευρώ το κιλό αποτελούσαν τιμή βάσης για την αμακινάριστη σταφίδα, οριστικοποίησε με απόφασή της το τελικό κόστος (φύρα, εργατικά, μεταφορά) στα 4 λεπτά το κιλό, με δοκιμή μακιναρίσματος που έγινε στο εργοστάσιο της Θουρίας. Συνεπώς, όσοι παραγωγοί παραδώσουν αμακινάριστη σταφίδα στην Ένωση, θα πληρωθούν 1,06 το κιλό, σ' ένα μήνα από την παράδοση».

23.9.09

« Τσίμπησε » η τιμή της αμακινάριστης σταφίδας από την ΕΑΣ Μεσσηνίας !!


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας βελτίωσε την τιμή της αμακινάριστης σταφίδας στα 1,06 ευρώ το κιλό, από 1,03 που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Όπως τονίζεται η πληρωμή των παραγωγών θα γίνεται σε ένα μήνα παό την παράδοση του προϊόντος.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Η ΕΑΣ Μεσσηνίας, συνεπής στη δέσμευσή της απέναντι στους σταφιδοπαραγωγούς ότι τα 1,03 ευρώ το κιλό αποτελούσαν τιμή βάσης για την αμακινάριστη σταφίδα, οριστικοποίησε με χθεσινή της απόφαση (16/9) το τελικό κόστος (φύρα, εργατικά, μεταφορά) στα 4 λεπτά το κιλό, με δοκιμή μακιναρίσματος που έγινε

στο εργοστάσιο της Θουρίας. Συνεπώς, όσοι παραγωγοί παραδώσουν αμακινάριστη σταφίδα στην Ένωση, θα πληρωθούν 1,06 το κιλό, σ' ένα μήνα από την παράδοση»

Στα 1,06 ευρώ διαμορφώθηκε η τιμή της αμακινάριστης σταφίδας από την ΕΑΣ Μεσσηνίας

23.09.2009 | 07:07

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας βελτίωσε την τιμή της αμακινάριστης σταφίδας στα 1,06 ευρώ το κιλό, από 1,03 που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Όπως τονίζεται η πληρωμή των παραγωγών θα γίνεται σε ένα μήνα παό την παράδοση του προϊόντος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Η ΕΑΣ Μεσσηνίας, συνεπής στη δέσμευσή της απέναντι στους σταφιδοπαραγωγούς ότι τα 1,03 ευρώ το κιλό αποτελούσαν τιμή βάσης για την αμακινάριστη σταφίδα, οριστικοποίησε με χθεσινή της απόφαση (16/9) το τελικό κόστος (φύρα, εργατικά, μεταφορά) στα 4 λεπτά το κιλό, με δοκιμή μακιναρίσματος που έγινε στο εργοστάσιο της Θουρίας. Συνεπώς, όσοι παραγωγοί παραδώσουν αμακινάριστη σταφίδα στην Ένωση, θα πληρωθούν 1,06 το κιλό, σ' ένα μήνα από την παράδοση».

Girl VS Monsters

Μια ταινία που μου αρέσει είναι η "Girl VS Monsters" αυτή η ταινία είναι για ένα κορίτσι το οπoίο δε φοβόταν τίποτα,οι γονείς της ήταν κυνηγοί τεράτων και επειδή ήταν και Haloween όλα τα τέρατα κυνηγούσαν εκείνη κι για αυτό οι γονείς της δεν την άφηναν να πάει σε ένα πάρτι που γινόταν εκείνη την ημέρα,εκείνη κατέβασε το ηλεκτρικό και όλα τα τέρατα φύγαν μακριά από το εργαστήριο εκείνο.Όλοι οι φόβοι της ζωής της,δηλαδή αυτά τα 15 χρόνια φόβου ήρθαν όλα μαζί.Σε αυτήν την ταινία ο καθένας είχε και το δικό του τέρας,εκείνα είχα ένα αρχαίο και αθάνατο τέρας,αλλά καταπολέμησε τους φόβους της και το νίκησε μαζί με τους φίλους της.Αλλά στο τέλος έδειξε ότι είχε απομείνει λίγο από αυτή τη σκοτεινή μαγεία. Στο τέλος έγινε κυνηγός τεράτων μαζί με τους φίλους της.



Κορίτσι: Olivia Holt 
Μετάφραση or Translate

A movie that I like is the "Girl VS Monsters" this movie is about a girl not afraid of their constituent anything, her parents were hunters and monsters Haloween was because all the monsters chasing her and that is why the parents did not let to go to a party you were that day, she downed electrical and ran away all the monsters away from the lab ekeino.Oloi fears her life, ie those 15 years of fear came all mazi.Se this film everyone had and his own monster, those I had an ancient and immortal monster, but fought their fears and beat together with friends tis.Alla end showed that he had left little of this dark magic. At the end became monster hunter with her ​​friends.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013



πάλη έβαλε φωτιά ο Νικόλαος βερεσές στον μπόγο στο σπίτι που το έχει κτήση σε ξένη ιδιοκτησία



έκτες το απόγευμα στην Κορώνη Μεσσηνία  είδα ότι είχαν Βάλη φωτιά στο ίδιο μέρος  όπως και το 2009 δύστυχος θεωρό το Νικόλαο βερεσέ άτομο επικίνδυνο σίφωνα με τα παρακάτω γεγονότα


 2003 ο κύριος έκανε δικαστήριο για να πάρει και άλλο ακίνητο βρέθηκε ότι έχει καταπάτηση ξένη ιδιοκτησία αφού τα έχασε ακόμα και την έφεση εξαιτίας της πολεοδομίας Καλαμάτας από το 2004 έως και σήμερα

έκανε τα παρακάτω γεγονότα

2009 είχε κανί καταγγελία στην πυροσβεστική αλλά δεν είπε ότι είχε Βάλη φωτιά στο ίδιο σημείο για τη είχε μέλισσες

 2010 έκανε καταγγελία στο υγειονομικό Καλαμάτας για κότες και την άλλη μέρα πέταξε τα παραθυρόφυλλα του στην ξένη ιδιοκτησίας και έριξα και μήνυση

2012 εφεύρε πάλη το υγειονομικό Καλαμάτας για κότες και μετά από δέκα μέρες μου δηλητηριάστηκε κυνηγόσκυλο

2013 έβαλε πάλη φωτιά

εξαιτίας ότι ο Δήμος Καλαμάτας και η πολεοδομία Καλαμάτας τον καλύπτουν συνέχεια τον κοριό Νικόλαο βερεσέ θεωρούμε υπεύθυνο το ελληνικό κρατάς για ότι συμβεί

Αρχηγείο - PoliceNET of Greece

www.policenet.gr/policephones/Attiki_Arxigio.htm
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΕΘΝΙΚΗ ... ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ..... email: elasgrty@mopo.gr , elasekty@mopo.gr