Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Δώστε ώθηση στη ζωή της μπαταρίας του Laptop σας

Ο φορητός υπολογιστής, σας απαλλάσσει από το να τον συνδέεται με μια ηλεκτρική πρίζα μέχρι την στιγμή που η στάθμη του δείκτης της μπαταρίας, σας σηματοδοτεί ότι πρέπει να τον συνδέσετε αλλιώς διακινδυνεύεται με έναν τερματισμό.Ο τρόπος που χρησιμοποιείτε την μπαταρία σας, καθορίζει πόσο καιρό τρέχει χωρίς επαναφόρτιση. Η εφαρμογή των παρακάτω τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας θα βοηθήσει το laptop σας να τρέχει πλέον σε ατομικό κύκλο φόρτισης.
Επίπεδα φωτισμού
Κρατώντας την οθόνη του laptop σας σε έντονη φωτεινότητα προκαλείτε εγκαύματα στην μπαταρία. Ειδικά όταν εργάζεστε σε μια εφαρμογή που παρουσιάζει ένα ελαφρύ υπόβαθρο, όπως το Word-λογισμικό επεξεργασίας κειμένου, μπορείτε να χαμηλώσετε τη φωτεινότητα, χωρίς να ενοχλείστε από την αλλαγή.Ελέγξτε την τεκμηρίωση για το συγκεκριμένο σύστημα του φορητού υπολογιστή σας, και χρησιμοποιήσετε την συντόμευση πληκτρολογίου ή κάποιο εργαλείο παραγωγικότητας για να ρυθμίσετε την οθόνη σας. Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, screen savers που αφορούν πολύπλοκα γραφικά και κινούμενα σχέδια, όχι μόνο δεν βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιήσουν περισσότερη ενέργεια από ό, τι όταν είναι απενεργοποιημένα.
Εργαλεία και Διεργασίες
Οι χρήστες των Windows τρέχουν συχνά στο υπόβαθρο εκπληκτικά μεγάλο αριθμό εργαλείων και διεργασιών που τρώνε μπαταρία. Ελέγξτε τη γραμμή εργασιών στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας για τα εικονίδια που αντιπροσωπεύουν τoν συνολικό αριθμών των εργαλείων σας. Για να αποκαλύψετε τυχόν κρυμμένα αντικείμενα, κάντε κλικ στο βέλος επάνω στο τέλος της μπάρας, και κρατήστε τον κέρσορα πάνω από κάποιο που δεν αναγνωρίζετε για να αποκαλυφθεί το όνομά του κάτω από το δείκτη σας. Σβήστε οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο – ειδικά βοηθητικά προγράμματα αμφιβόλου αξίας που συνοδεύουν το σύστημά σας – και να περιορίστε τον αριθμό των προγραμματισμένων εργασιών που εκτελείτε.
Διαχείριση Ενέργειας 
Όταν ενεργοποιείτε τη διαχείριση ενέργειας των Windows, μπορείτε να επιλέξετε να αυξομειώνετε την ένταση ή να απενεργοποιήσετε την οθόνη σας και να βάλετε τον υπολογιστή σας σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ή αναμονής αφού έχει μείνει ανενεργός για τα ποσά του χρόνου που έχετε καθορίσει. Δείτε αυτές τις ρυθμίσεις από το μενού Έναρξη, πηγαίνοντας στον Πίνακα Ελέγχου. Μόλις ενεργοποιήσετε τη διαχείριση ενέργειας, μπορείτε να απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή σας και να ξέρετε ότι θα οδηγηθεί σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Θυμηθείτε ότι screen savers, ανοιχτά αρχεία δικτύου, online διαδικασίες, καθώς και κάθε επαφή με την πινακίδα αφής ή το πληκτρολόγιο αποτελεί δραστηριότητα, και θα αποτρέψει την μετάβαση του υπολογιστή σε κατάσταση αναμονής
Wireless
Εάν δεν χρησιμοποιείτε τις ασύρματες δυνατότητες του φορητού σας υπολογιστή, να τις απενεργοποιήσετε. Ανάλογα με το υλικό σας, μπορείτε να αφαιρέσετε την κάρτα Wi-Fi σας ή να αποσυνδέσετε το USB Wi-Fi στικάκι, μετά τον έλεγχο για δικτυωμένους δίσκους ή αρχεία, τις εν εξελίξει λήψεις αρχείων από ιστοσελίδες και οποιαδήποτε άλλη ανολοκλήρωτες ασύρματες-εξαρτώμενες εργασίες. Σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ασύρματη σύνδεση χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του λογισμικού. Ελέγξτε την τεκμηρίωση για το laptop σας και για τυχόν πρόσθετες ασύρματες διεπαφές για να καθορίσετε πώς και από πού μπορείτε να απενεργοποιήσει τη λειτουργία Wi-Fi.
Φόρτιση-Κύκλος Φροντίδας
Πώς η φόρτιση και η αποφόρτιση της μπαταρίας σας μπορεί να επηρεάσει πόσο διαρκεί η μπαταρία. Οι στρατηγικές αυτές εξαρτώνται από τον τύπο της μπαταρίας που έχετε. Παλαιότερα φορητοί  υπολογιστές νικελίου-υδριδίου μετάλλου, ή NiMH, μπαταρίες οι οποίες επωφελούνταν από τον περιοδικό κύκλο αποφόρτισης /επαναφόρτισης. Κάθε τρεις μήνες, λειτουργείστε  το σύστημά σας από την μπαταρία του μέχρι να τερματιστεί, τότε θα γίνει επαναφορτίσει της μπαταρία από το μηδέν. Ωστόσο, η ίδια στρατηγική πονάει πιο σύγχρονες μπαταρίες λιθίου-ιόντων, η οποία δεν πρέπει ποτέ να αποφορτιστούν πλήρως, οπότε βεβαιωθείτε πρώτα για τον τύπο που έχετε. Οι στρατηγικές χρήσης μπαταριών επίσης διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της μπαταρίας. Αποφύγετε την επαναλαμβανόμενη μικρού κύκλου φόρτιση με μπαταρίες NiMH. Αντιθέτως, αν έχετε μπαταρίες λιθίου-ιόντων στο σύστημα σας  τοποθετήστε τες σε ηλεκτρική ισχύ το συντομότερο δυνατό, ανεξάρτητα από το πόση διάρκεια ζωής μπαταρίας τους απομένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου