Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.....ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ NEW WORLD ORDER


Μοιάζει με κάποιου είδους ιστορία επιστημονικής φαντασίας, και πιο συγκεκριμένα
από κάποιο «κυβερνοπάνκ» μυθιστόρημα του Ουίλιαμ Γκίμπσον, αλλά το «χακάρισμα» ενός ανθρωπίνου εγκεφάλου και η υποκλοπή δεδομένων απευθείας από αυτόν φαίνεται πως είναι τελικά εφικτά, όπως έδειξαν ερευνητές των πανεπιστημίων της Καλιφόρνια, της Οξφόρδης και της Γενεύης.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μία συσκευή η οποία είναι διαθέσιμη στο εμπόριο: το Emotiv, κόστους 300 περίπου δολαρίων, που επιτρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ του εγκεφάλου ενός χρήστη και του ηλεκτρονικού του υπολογιστή. Το Emotiv αποτελεί μία πρωτοποριακή συσκευή, που λειτουργεί διαβάζοντας ηλεκτρικά σήματα που εκπέμπονται από τον εγκέφαλο και μεταφράζοντάς τα σε εντολές υπολογιστή. Σχεδιάστηκε ως μία συσκευή «επόμενης γενιάς» hands free χειρισμού ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ ενδείκνυται και για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες.
Αυτό που έκαναν οι ερευνητές, σύμφωνα με το CBS Seattle, ήταν να βάλουν τους συμμετέχοντες στο
πείραμα μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή και να τους δείξουν εικόνες από τράπεζες, ανθρώπους και αριθμούς PIN, καταγράφοντας τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, και ειδικότερα το αποκαλούμενο σήμα Ρ300, το οποίο «εκπέμπεται» όταν κάποιος βλέπει και αναγνωρίζει κάτι σημαντικό, με το οποίο ασχολείται τακτικά. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι , ανιχνεύοντας τις εκπομπές του Ρ300, είχαν τη δυνατότητα να περιορίσουν το εύρος των τυχαία προβαλλομένων εικόνων κατά 15 με 40%, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να «μαντέψουν» τον σωστό αριθμό ΡΙΝ- πρακτικά «υποκλέπτοντάς» τον από τον ίδιο τον εγκέφαλο του χρήστη.
Αν και απέχει αρκετά από το να μιλήσει κανείς για «χακάρισμα» ανθρωπίνων εγκεφάλων, σίγουρα η εν λόγω μέθοδος φαίνεται πολλά υποσχόμενη για χρήση σε ανιχνευτές ψεύδους. Αν και σίγουρα δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% επιτυχία, φαίνεται πιο αποτελεσματική σε σχέση με τις συσκευές που βρίσκονται σε χρήση σήμερα.
Ωστόσο, οι ίδιοι οι επιστήμονες κάνουν λόγο για την πιθανότητα εμφάνισης ενός νέου είδους απάτης στο κοντινό μέλλον, όπου οι κακοποιοί θα μπορούν να εμπλέξουν τα θύματά τους σε ιδιότυπα «παιχνίδια μυαλού», παραπλανώντας τα έτσι ώστε να μην αντιληφθούν ότι εκείνη τη στιγμή υποβάλλονται σε τεστ με στόχο την «υποκλοπή» πληροφοριών από τους εγκεφάλου τους.
naftemporiki.gr

Αύριο η «μπλε πανσέληνος»


Το φαινόμενο εμφανίζεται κάθε 2,5 χρόνια

Έχει συνδέσει το όνομά του με γλωσσικές εκφράσεις, μύθους, αστρολογικές προβλέψεις, ακόμα και σπάνια φυσικά φαινόμενα. Το «μπλε φεγγάρι», δηλαδή η πανσέληνος, για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα, θα συμβεί αύριο, συνοδευόμενο από πλήθος εκδηλώσεων.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 2,5 χρόνια. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Όταν αυτές αθροίζονται, εμφανίζεται ένα επιπλέον φεγγάρι.

«Καθώς ο σεληνιακός μήνας είναι μικρότερος από το μέσο μήνα του ημερολογίου, τυχαίνει να έχουμε δύο πανσελήνους μέσα στον ίδιο μήνα. Το φαινόμενο αυτό αποκαλείται "μπλε πανσέληνος", όρος που όμως δεν χρησιμοποιείται επίσημα στην Αστρονομία», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Νίκος Ματσόπουλος.

Φέτος έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο φαινόμενο, καθώς συμβαίνει τον Αύγουστο. «Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι στην αστρονομία η πανσέληνος του Αυγούστου δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες. Το λαμπρότερο φεγγάρι συμβαίνει όταν την ημέρα της πανσελήνου η Σελήνη βρίσκεται στην πιο κοντινή απόστασή της από τη Γη, δηλαδή περίπου μία φορά το χρόνο. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται και "Super moon"», διευκρινίζει ο κ. Ματσόπουλος.

Η παλαιότερη αναφορά του όρου «μπλε φεγγάρι» καταγράφεται το 1524 σε ένα έντυπο που επιτίθεται στον αγγλικό κλήρο. Στο κείμενο αυτό σημειώνεται: «Εάν πουν ότι το φεγγάρι είναι μπλε, τότε θα πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτό είναι αλήθεια». Στο πρωτότυπο κείμενο χρησιμοποιείται ο μεσαιωνικός όρος «belewe», που μεταφράζεται ως «μπλε», σημαίνει όμως και «προδοσία». Για το λόγο αυτό όταν το 18ο αιώνα κατά τη διάρκεια της Γρηγοριανής μεταρρύθμισης του ημερολογίου, όπου «χάθηκαν» κάποιες μέρες, «χάθηκε» και ένα φεγγάρι, αυτό ονομάστηκε «το φεγγάρι της προδοσίας».

Η πιθανότερη προέλευση του όρου «μπλε φεγγάρι» προέρχεται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια πυρκαγιών ή εκρήξεων ηφαιστείων και εξαιτίας του καπνού ή της σκόνης στην ατμόσφαιρα, το φεγγάρι φαίνεται κοντά στον ορίζοντα να έχει ένα μπλε χρώμα. Το γεγονός αυτό συνέβη μετά την έκρηξη του ηφαιστείου του Κρακατόα το 1883 και του ηφαιστείου Ελ Χιχόν στο Μεξικό το 1983 και στις πυρκαγιές του 1950 στη Σουηδία και του 1951 στον Καναδά.

Ο όρος «μπλε φεγγάρι» έχει και μεταφορική σημασία, που υπογραμμίζει τη σπανιότητα ενός φαινομένου. Χαρακτηριστική είναι η αγγλική έκφραση «once in a blue moon», που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει σπάνια.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι το «Μπλε φεγγάρι» θα συμβεί αύριο, 31 Αυγούστου, στις χώρες που βρίσκονται δυτικά της ζώνης ώρας UTC/GMT +8. Σε χώρες που βρίσκονται ανατολικά από τη ζώνη των UTC/GMT +9 ωρών (στον Ειρηνικό ωκεανό), οι δύο πανσέληνοι θα εμφανιστούν τον Σεπτέμβριο, την 1η και στις 30 του μήνα.

Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού θα γιορταστεί σε περισσότερα από 125 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Οι χώροι θα μείνουν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο, ενώ στους 85 από αυτούς θα διοργανωθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις.

Η επόμενη διπλή πανσέληνος θα συμβεί στις 2 και 31 Ιουλίου του 2015.

O Σαμαράς έκανε αγωγή Στο ΧΩΝΙ. Το ΧΩΝΙ αποδεικνύει ποιος ψεύδεται

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), όπου προεδρεύει ο Πρωθυπουργικός αδελφός Αλέξανδρος Σαμαράς, έκανε αγωγή στην εφημερίδα Το ΧΩΝΙ.
Το Ινστιτούτο αξιώνει ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ επειδή η εφημερίδα έγραψε –ψευδώς, όπως ισχυρίζονται- ότι το ΜΦΙ δεν υπέστη μείωση εσόδων.
Ιδού χαρακτηριστικό απόσπασμα της αγωγής, που αναφέρεται στο δημοσίευμά μας της 5ης Αυγούστου (το παρουσιάζουμε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το γράφουν):

Και τώρα η αλήθεια: Το συγκεκριμένο δημοσίευμα συνέκρινε τα έσοδα του 2010 με τα έσοδα του 2011. Ο υπότιτλος έλεγε χαρακτηριστικά: «Στο μνημονιακό έτος 2011, που τα πάντα περικόπτονταν, αύξησε τα έσοδά του κατά 87%». Και ιδού η απόδειξη, έγγραφα του ίδιου του Ινστιτούτου, με πρόεδρο τον αδελφό του πρωθυπουργού:
Προϋπολογισμός εσόδων–εξόδων του ΜΦΙ, οικονομικού έτους 2012, σελίδα 8 (αρ. πρωτοκόλλου 4022).

ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 2010: 3.884.483,77 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 2011: 7.300.671,41 ευρώ
ΠΟΙΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΠΟΙΟΝ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟΥ;

Με τις ειλικρινείς ευχές μας στον (εορτάζοντα σήμερα), Αλέξανδρο Σαμαρά.
Η συνέχεια Στο ΧΩΝΙ της Κυριακ

Αναστολή λειτουργίας εταιρείας εμφιαλωμένων νερών

Posted on
  • Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012
  • by
  • trofimos
  • in
  • Ετικέτες ,

  • Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης «Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε.» (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου) προέβη ο ΕΦΕΤ μετά τη δέσμευση 110.000 φιαλών εμφιαλωμένου νερού, λόγω ύπαρξης παθογόνου βακτηρίου. 

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του φορέα, το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης ελήφθη με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς κατά τους πραγματοποιηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις και παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας τόσον όσον αφορά στη λειτουργία της επιχείρησης, καθώς και στην ανίχνευση του παθογόνου βακτηρίου πυοκυανικής ψευδομονάδας (Pseudomonas Aeruginosa) στο νερό με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΡΟΒΗΣ».
    Ο ΕΦΕΤ καλεί και πάλι όσους καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τις παρτίδες προϊόντος με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΡΟΒΗΣ», σε συσκευασία των 1,5 l, με ημερομηνίες λήξης Λ 17.8.2013, Λ 18.8.2013 και Λ 20.8.2013, να μην τις καταναλώσουν.
    Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ  Γιάννης Μίχας, δήλωσε: «Η προστασία της υγείας των καταναλωτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου και στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε κάθε φορά που εντοπίζονται προϊόντα που μπορεί να τη θέσουν σε κίνδυνο. Οι υπηρεσίες του ΕΦΕΤ αξιολογούν μεθοδικά τα ευρήματα που εντοπίζονται και προβαίνουν σε άμεσες ενέργειες όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

    ΤΣΑΝΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


    ΕΝΤΟΝΗ ήταν η αντίδραση της Μόσχας στην κατασκοπευτική δράση των Βρετανών, μέσω των Βάσεων στην Κύπρο. Η δράση των Βρετανών αφορά στη συριακή διένεξη και είναι
    προφανές ότι έχει ενοχλήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία προχώρησε σε προειδοποιήσεις προς το Λονδίνο, υπενθυμίζοντας και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δύο σχεδόν εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ (www.mid.ru) αναρτήθηκε σχόλιο, σχετικά με πληροφορίες για χρήση των βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, προς όφελος του «Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού». 
    Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, η Μόσχα παρακολουθεί με προσοχή τις πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί σχετικά με το θέμα αυτό και κάνει ειδική αναφορά στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας SundayΤimes. Όπως αναφέρεται συναφώς από τους Ρώσους με νόημα, «μεταξύ των πληροφοριών αυτών, υπάρχουν ισχυρισμοί, περί συγκέντρωσης στοιχείων για τη δράση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία, τα οποία στη συνέχεια, παρέχονται στον «Συριακό Ελεύθερο Στρατό» ο οποίος αγωνίζεται εναντίον του καθεστώτος του Μπάσαρ Άσαντ». Στη συνέχεια, καταγράφεται η θέση της Μόσχας επί του ιδίου θέματος υποδεικνύοντας ότι η παροχή βοήθειας με οικονομικούς πόρους, τεχνικά μέσα και εξοπλισμό, με στρατιωτική ή πληροφορική υποστήριξη, προς μια από τις πλευρές της ένοπλης διαμάχης, εγκυμονεί την περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στη Συρία, με σοβαρές αποσταθεροποιητικές συνέπειες τόσο για την ίδια τη χώρα, όσο και για την ευρύτερη περιοχής της Μέσης Ανατολής.
     Τέτοιου είδους βοήθεια, σημειώνει, δίνει στην αντιπολίτευση τη δυνατότητα να συνεχίσει να τηρεί αρνητική στάση ως προς τη συμμετοχή της στον πανεθνικό διάλογο, κάτι που έρχεται σε αντίφαση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το ειρηνικό σχέδιο του Κόφι Ανάν και με το Τελικό Ανακοινωθέν της υπουργικής συνάντησης της «Ομάδας Δράσης» για τη Συρία, στη Γενεύη στις 30 Ιουνίου.

    Στο μεταξύ, η Κυπριακή Δημοκρατία προέβη σε διάβημα και στο υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σχετικά με το θέμα αυτό. Το διάβημα έγινε προχθές από τον πρέσβη της Κύπρου στο Λονδίνο, Αλέκο Ζήνων. Είναι προφανές και από τις δημόσιες τοποθετήσεις της βρετανικής πλευράς, η θέση παραμένει όπως διατυπώθηκε αρχικά. Ότι δηλαδή δεν σχολιάζονται θέματα πληροφοριών. Στη διπλωματική γλώσσα η αναφορά «δεν σχολιάζω» παραπέμπει τις πλείστες φορές στην επιβεβαίωση του γεγονότος.

    Θέμα Βάσεων και στη Βουλή Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗδράση των Βρετανών μέσω των Βάσεων τους στην Κύπρο θα εγγραφεί προς συζήτηση στη Βουλή. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβας, «η πρόσφατη αποκάλυψη βρετανικής εφημερίδας ότι μέσω των βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο διενεργείται κατασκοπεία προς όφελος των Σύρων αντικαθεστωτικών, με προφανείς τους κινδύνους για την ασφάλεια της Κύπρου και των πολιτών της και από τη στιγμή την οποία η μέχρι σήμερα στάση της Βρετανίας στα διαβήματα του υπουργείου Εξωτερικών είναι η πλήρης συσκότιση και σιωπή, ως Κ.Σ ΕΔΕΚ θεωρούμαι ότι δημιουργείται επιβαλλόμενη και επιτακτική ανάγκη για έμπρακτη αντίδραση του κυπριακού κράτους». 

    Γι’ αυτό το λόγο, σημειώνεται, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κ.Σ ΕΔΕΚ «έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητώντας την άμεση εγγραφή και συζήτηση του θέματος «Οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες των Βρετανών και η ανάγκη της επιβαλλόμενης νόμιμης αντίδρασης της Κυπριακής Δημοκρατίας» στο Κεφάλαιο Δ΄ της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Θεωρούμε, αναφέρεται, ότι η Βρετανία επιμένει να παραβιάζει τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης και αδίστακτα να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του κυπριακού λαού.

    Ενοχλημένη η Ρωσία από τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο

    Ενοχλημένη παρουσιάζεται, σύμφωνα με κυπριακή εφημερίδα, η Μόσχα από τις πληροφορίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από τη “Sunday Times”, και υποστηρίζουν ότι η Βρετανία μέσω των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο παρέχει βοήθεια στους Σύριους αντικαθεστωτικούς.

    Το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανάρτησε σχόλιο στην ιστοσελίδα του απευθυνόμενο τόσο στη Βρετανία όσο  και σε όσους κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, λέγοντας πως «η παροχή βοήθειας με οικονομικούς πόρους, τεχνικά μέσα και εξοπλισμό, με στρατιωτική ή πληροφορική υποστήριξη, προς μιαν από τις πλευρές της ένοπλης διαμάχης, εγκυμονεί την περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στη Συρία».
    Onlycy.com

    H.A.A.R.P = το μεγαλο οπλο της Νέας Τάξη Πραγμάτων ενάντια στην ανθρωπότητα


    Το υπερόπλο που θα χρησιμοποιήσει  η Νέα Τάξη Πραγμάτων ενάντια στην ανθρωπότητα για να την εξαπατήσει και να την αποτελειώσει...
    H.A.A.R.P., είναι τα αρχικά που παραπέμπουν στο High-frequency Active Aural Research Programme ή επί το ελληνικότερον, Ερευνητικό Πρόγραμμα Υψηλής Συχνότητας Δραστικής

    Ακτινοβολίας. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα τρομακτικό οπλικό σύστημα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας το οποίο αναπτύσσουν οι Η.Π.Α. συστηματικά από το 1987. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο όταν «τελειοποιηθεί» θα είναι σε θέση να προκαλέσει αλλαγές στο κλίμα μιας επιλεγμένης περιοχής, διακοπή λειτουργίας και καταστροφή κάθε ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής.....
    συσκευής σε συγκεκριμένο τόπο, πρωτοφανούς μεγέθους σεισμούς, τρύπες στην ιονόσφαιρα, απίστευτης έντασης κεραυνούς, έως και έλεγχο του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω εκπομπής χαμηλών συχνοτήτων παρόμοιες με τις ανθρώπινες! 

    Η ιδέα αυτή ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα από το γνωστό φυσικό Tesla. Το H.A.A.R.P. αποτελείται από ένα σύστημα κεραιών, μέσω των οποίων ηλεκτρικά κύματα παραγόμενα από ειδικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού διοχετεύονται σε μία υπερ-κεραία. Τα κύματα μέσω της αντανάκλασής τους στην ιονόσφαιρα πολλαπλασιάζουν την ισχύ της ραδιομαγνητικής συχνότητας (σε προχωρημένο στάδιο του σχεδιασμού θα φτάνει τα 10 δισ. Watt) και κατευθύνονται σε επιθυμητά σημεία. Τα πειράματα σε πρώτη φάση έλαβαν χώρα στην Αλάσκα, όπου έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο σύστημα κεραιών, ενώ οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μιλούν για άλλα δύο σημεία στον κόσμο, στην παγωμένη Νορβηγία και στο Ακρωτήρι της Κύπρου.

    xa xa oaed pare kosme

    9 προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους


    Σε 100.000 και πλέον ανέργους απευθύνονται τα 9 προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα
    οποία την περίοδο αυτή παραμένουν ανοικτά προς υποβολή αιτήσεων.
    Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ...
    αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

    Ειδικότερα, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:

    1. Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της

    απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων. Το πρόγραμμα
    απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα. Ως ποσό επιχορήγησης για πλήρη ή μερική απασχόληση ορίζεται το ποσό που ... αντιστοιχεί στο 80% για το πρώτο έτος και στο 60% για το δεύτερο έτος των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων). Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες.

    2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 άνεργων πτυχιούχων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

    3. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (δήμοι και περιφέρειες) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών.

    4. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας.

    Σκοπός του προγράμματος είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνουν οι άνεργοι σε «επίδομα απασχόλησης».

    5. Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 5.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον δώδεκα μήνες εφόσον η σύμβαση μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας.

    6. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης.

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απασχόληση 2.500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις.

    7. Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας. Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 40% των μηνιαίων εισφορών που βαρύνουν τον εργοδότη.

    8. Ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζομένους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ», «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ», «Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΓΑ», «Γενική Ενωση ΑΕΕΓΑ (General Union)», «Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ (General Trust)» και «ΕΟΣ ΑΕΑΖ» και 200 πρώην εργαζομένους που προέρχονται από την επιχείρηση «Commercial Value».

    9. Ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 άνεργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων, καθώς και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Ατομα με Αναπηρίες (AμεΑ).

    Πρωτότυπη πισίνα που… εξαφανίζεται!

    perierga.gr - Πρωτότυπη πισίνα που... εξαφανίζεται!Μια πισίνα που αλλάζει το σχήμα της ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, που μπορεί να...
    αυξηθεί και να μειωθεί σε διαφορετικά επίπεδα ή ακόμη να εξαφανιστεί εντελώς σχηματίζοντας ένα πλήρως σταγανό πάτημα, δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα.









    perierga.gr - Πρωτότυπη πισίνα που... εξαφανίζεται!
    Ένας ειδικός μηχανισμός επιτρέπει στο νερό να «απορροφηθεί» εντελώς, αφήνοντας στη θέση του ένα στεγανό πλακόστρωτο στον κήπο ή ένα στεγνό δάπεδο στο εσωτερικό του σπιτιού, προσφέροντας επιπλέον χρήσεις.
    perierga.gr - Πρωτότυπη πισίνα που... εξαφανίζεται!
    Επιπλέον, η πισίνα μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορα επίπεδα – ρηχά νερά για τα μικρά παιδιά και πιο βαθιά για καταδύσεις- εξασφαλίζοντας όλα τα… γούστα! Στα επιπρόσθετα πλεονεκτήματα είναι ο διπλασιασμός του χώρου (εσωτερικού και εξωτερικού) για πολλαπλές λειτουργίες.
    perierga.gr - Πρωτότυπη πισίνα που... εξαφανίζεται!
    Ως ένα πρωτότυπο αλλά και άκρως εντυπωσιακό τέχνασμα, μπορείτε να απολαμβάνετε μακροβούτια το πρωί και… ατελείωτο χορό το βράδυ, σε στέρεο έδαφος, ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού θα εντυπωσιάσετε τους πάντες… Μόνο να τους έχετε προειδοποιήσει πρώτα!
    perierga.gr - Πρωτότυπη πισίνα που... εξαφανίζεται!


    perierga.gr

    ΔΕΙΤΕ: Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα γίνουν έτσι;

    Τέλειο χαμόγελο, αψεγάδιαστη εμφάνιση, λαμπερό πρόσωπο και στιλ που περισσεύει...

     Είναι εύκολο να νομίζεις ότι οι σταρ που μονοπωλούν τη δημοσιότητα γεννήθηκαν έτσι. Αλλά αυτό δεν ισχύει.Από την Kelly Brook μέχρι την Drew Barrymore, δες πώς άλλαξαν από τα παιδικά τους χρόνια μέχρι σήμερα 10 celebrities.


    Όχι, στην περίπτωση των παρακάτω stars θα ήταν ψέμα να πούμε ότι ο χρόνος δεν άφησε τα σημάδια του πάνω τους. Δε συμφωνείς;
    Kelly Brook



    Την προτιμάμε σίγουρα ενήλικη.

    Ryan Seacrest



    Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοροϊδεύεις το "φυτό" του σχολείου σου.

    Kate Hudson



    Το θαύμα της πλαστικής ή (καλή) φυσική εξέλιξη;

    Daniel Radcliffe




    Καλά, στην περίπτωσή του δεν είναι και μεγάλη η διαφορά.

    Victoria Beckham



    Τουλάχιστον μικρότερη γελούσε...

    Justin Timberlake



    Άσχημο δεν τον λες τον Justin μικρό, αλλά απέχει πολύ από αυτό που θα έλεγες "ο ωραίος του σχολείου".

    Taylor Swift



    Ο στιλίστας πρέπει να είναι καλός φίλος της Taylor.

    Sarah Jessica Parker



    Ok, αλλαγές έχει κάνει, αλλά το χαμόγελό της ήταν το ίδιο γλυκό πάντα.

    Avril Lavigne



    Εδώ έχουν βάλει το χεράκι τους πολλοί επαγγελματίες.

    Drew Barrymore



    Εντάξει, κουκλάκι δεν την λες μικρή, αλλά έχει εγκάρδιο χαμόγελο και παιδικότητα που η Drew διατήρησε μεγαλώνοντας.

    Δώστε ώθηση στη ζωή της μπαταρίας του Laptop σας

    Ο φορητός υπολογιστής, σας απαλλάσσει από το να τον συνδέεται με μια ηλεκτρική πρίζα μέχρι την στιγμή που η στάθμη του δείκτης της μπαταρίας, σας σηματοδοτεί ότι πρέπει να τον συνδέσετε αλλιώς διακινδυνεύεται με έναν τερματισμό.Ο τρόπος που χρησιμοποιείτε την μπαταρία σας, καθορίζει πόσο καιρό τρέχει χωρίς επαναφόρτιση. Η εφαρμογή των παρακάτω τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας θα βοηθήσει το laptop σας να τρέχει πλέον σε ατομικό κύκλο φόρτισης.
    Επίπεδα φωτισμού
    Κρατώντας την οθόνη του laptop σας σε έντονη φωτεινότητα προκαλείτε εγκαύματα στην μπαταρία. Ειδικά όταν εργάζεστε σε μια εφαρμογή που παρουσιάζει ένα ελαφρύ υπόβαθρο, όπως το Word-λογισμικό επεξεργασίας κειμένου, μπορείτε να χαμηλώσετε τη φωτεινότητα, χωρίς να ενοχλείστε από την αλλαγή.Ελέγξτε την τεκμηρίωση για το συγκεκριμένο σύστημα του φορητού υπολογιστή σας, και χρησιμοποιήσετε την συντόμευση πληκτρολογίου ή κάποιο εργαλείο παραγωγικότητας για να ρυθμίσετε την οθόνη σας. Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, screen savers που αφορούν πολύπλοκα γραφικά και κινούμενα σχέδια, όχι μόνο δεν βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιήσουν περισσότερη ενέργεια από ό, τι όταν είναι απενεργοποιημένα.
    Εργαλεία και Διεργασίες
    Οι χρήστες των Windows τρέχουν συχνά στο υπόβαθρο εκπληκτικά μεγάλο αριθμό εργαλείων και διεργασιών που τρώνε μπαταρία. Ελέγξτε τη γραμμή εργασιών στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας για τα εικονίδια που αντιπροσωπεύουν τoν συνολικό αριθμών των εργαλείων σας. Για να αποκαλύψετε τυχόν κρυμμένα αντικείμενα, κάντε κλικ στο βέλος επάνω στο τέλος της μπάρας, και κρατήστε τον κέρσορα πάνω από κάποιο που δεν αναγνωρίζετε για να αποκαλυφθεί το όνομά του κάτω από το δείκτη σας. Σβήστε οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο – ειδικά βοηθητικά προγράμματα αμφιβόλου αξίας που συνοδεύουν το σύστημά σας – και να περιορίστε τον αριθμό των προγραμματισμένων εργασιών που εκτελείτε.
    Διαχείριση Ενέργειας 
    Όταν ενεργοποιείτε τη διαχείριση ενέργειας των Windows, μπορείτε να επιλέξετε να αυξομειώνετε την ένταση ή να απενεργοποιήσετε την οθόνη σας και να βάλετε τον υπολογιστή σας σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ή αναμονής αφού έχει μείνει ανενεργός για τα ποσά του χρόνου που έχετε καθορίσει. Δείτε αυτές τις ρυθμίσεις από το μενού Έναρξη, πηγαίνοντας στον Πίνακα Ελέγχου. Μόλις ενεργοποιήσετε τη διαχείριση ενέργειας, μπορείτε να απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή σας και να ξέρετε ότι θα οδηγηθεί σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Θυμηθείτε ότι screen savers, ανοιχτά αρχεία δικτύου, online διαδικασίες, καθώς και κάθε επαφή με την πινακίδα αφής ή το πληκτρολόγιο αποτελεί δραστηριότητα, και θα αποτρέψει την μετάβαση του υπολογιστή σε κατάσταση αναμονής
    Wireless
    Εάν δεν χρησιμοποιείτε τις ασύρματες δυνατότητες του φορητού σας υπολογιστή, να τις απενεργοποιήσετε. Ανάλογα με το υλικό σας, μπορείτε να αφαιρέσετε την κάρτα Wi-Fi σας ή να αποσυνδέσετε το USB Wi-Fi στικάκι, μετά τον έλεγχο για δικτυωμένους δίσκους ή αρχεία, τις εν εξελίξει λήψεις αρχείων από ιστοσελίδες και οποιαδήποτε άλλη ανολοκλήρωτες ασύρματες-εξαρτώμενες εργασίες. Σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ασύρματη σύνδεση χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του λογισμικού. Ελέγξτε την τεκμηρίωση για το laptop σας και για τυχόν πρόσθετες ασύρματες διεπαφές για να καθορίσετε πώς και από πού μπορείτε να απενεργοποιήσει τη λειτουργία Wi-Fi.
    Φόρτιση-Κύκλος Φροντίδας
    Πώς η φόρτιση και η αποφόρτιση της μπαταρίας σας μπορεί να επηρεάσει πόσο διαρκεί η μπαταρία. Οι στρατηγικές αυτές εξαρτώνται από τον τύπο της μπαταρίας που έχετε. Παλαιότερα φορητοί  υπολογιστές νικελίου-υδριδίου μετάλλου, ή NiMH, μπαταρίες οι οποίες επωφελούνταν από τον περιοδικό κύκλο αποφόρτισης /επαναφόρτισης. Κάθε τρεις μήνες, λειτουργείστε  το σύστημά σας από την μπαταρία του μέχρι να τερματιστεί, τότε θα γίνει επαναφορτίσει της μπαταρία από το μηδέν. Ωστόσο, η ίδια στρατηγική πονάει πιο σύγχρονες μπαταρίες λιθίου-ιόντων, η οποία δεν πρέπει ποτέ να αποφορτιστούν πλήρως, οπότε βεβαιωθείτε πρώτα για τον τύπο που έχετε. Οι στρατηγικές χρήσης μπαταριών επίσης διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της μπαταρίας. Αποφύγετε την επαναλαμβανόμενη μικρού κύκλου φόρτιση με μπαταρίες NiMH. Αντιθέτως, αν έχετε μπαταρίες λιθίου-ιόντων στο σύστημα σας  τοποθετήστε τες σε ηλεκτρική ισχύ το συντομότερο δυνατό, ανεξάρτητα από το πόση διάρκεια ζωής μπαταρίας τους απομένει.

    Πόσο μπορεί να άλλαξε αυτό το κοριτσάκι μετά από 1 χρόνο φοιτήτρια??

    ΔΕΙΤΕ την αλλαγή...


















    http://periergaa.blogspot.gr 
     

    Οι 12 πιο παράξενοι θάνατοι στην ιστορία

    Στα βάθη των αιώνων, οι άνθρωποι έχουν υποφέρει από μια τρομακτική ποικιλία...

    όσο αφορά τον τρόπο θανάτου. Η συγκεκριμένη λίστα συνεχώς αυξάνεται, αλλά ας δούμε ενδεικτικά μερικούς από τους πιο παράξενους θανάτους στην ιστορία..
     
     
     
     
     
    Το 892…


    Ο «Sigurd the Mighty of Orkney» έδεσε το κεφάλι του νικημένου εχθρού του στη σέλα του αλόγου του. Την ώρα που κάλπαζε, τα δόντια του αποκεφαλισμένου κεφαλιού έγδαραν το πόδι του και προκάλεσαν τελικά μια θανατηφόρα μόλυνση.


    Το 1327…


    Ο Edward II της Αγγλίας δολοφονήθηκε μέσω της διείσδυσης ένας καυτού σίδερου στον πρωκτό του.

    Το 1478…


    Ο George Plantagenet, δούκας του Clarence, επρόκειτο να εκτελεσθεί. Η τελευταία του επιθυμία; Να πνιγεί σε ένα βαρέλι του κρασιού.

    Το 1649…


    Ο Sir Arthur Aston χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με το ξυλινο πόδι του.

    Το 1771…


    Ο Adolf Fredrik, βασιλιάς της Σουηδίας, έφαγε μέχρι θανάτου! Το τελευταίο του γεύμα περιλάμβανε αστακό, καπνιστές ρέγγες, χαβιάρι, ξινό λάχανο, σαμπάνια και δεκατέσσερις μερίδες του αγαπημένου του επιδορπίου, semla (μια παραδοσιακή ζύμη της Βόρειας Ευρωπης) σε ένα μπολ καυτού γάλακτος. Έχει μείνει γνωστός στη Σουηδία ως «ο βασιλιάς που έφαγε μέχρι θανάτου».

    Το 1814…


    Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη «London Beer Flood», όπου 323.000 γαλλόνια μπύρας από την Meux and Company Brewery ξεχύθηκαν από τις δεξαμενές της στους δρόμους.

    Το 1940…


    Ο Marcus Garvey πέθανε όταν υπέστη δύο εγκεφαλικά, αφού προηγουμένως είχε διαβάσει την πρόωρη, αρνητική νεκρολογία του.

    Το 1947…


    Οι διαβόητοι αποθησαυριστές, αδελφοί Collyer, βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στην πόλη της Νέας Υόρκης. Ο Langley, ο νεώτερος, πέθανε αφού παγιδεύτηκε σε δική του παγίδα και καταπλακώθηκε από βιβλία, εφημερίδες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Μερικές ημέρες αργότερα, ο τυφλός και παράλυτος αδελφός του Homer πέθανε από λιμό.

    Το 1960…


    Ο Alan Stacey, επαγγελματίας οδηγός αγώνων, έχασε τον έλεγχο και σκοτώθηκε σε τρακάρισμα κατά τη διάρκεια του Βέλγικου Grand Prix, εξαιτίας ενός πουλιού που έπεσε στο πρόσωπο του.

    Το 1974…


    Ο Basil Brown, υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής, πέθανε από υπερβολική δόση βιταμίνης Α, αφού έπινε 3,8 λίτρα χυμό καρότου κάθε μέρα επί δέκα συνεχόμενες μέρες με αποτέλεσμα να καταστρέψει το συκώτι του.

    Το 1998…


    Μια ολόκληρη ομάδα ποδοσφαίρου σκοτώθηκε από αστραπή κατά τη διάρκεια ενός ματς στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκο. Η γηπεδούχος ομάδα από την άλλη, δεν έπαθε τίποτα!

    Το 2010…


    Ο Ρώσος Vladimir Ladyzhensky πέθανε κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σάουνας στην Φιλανδία, αφού είχε κάτσει 6 λεπτά στην σάουνα σε θερμοκρασία 110 °C.

    13 κινήσεις για να μειώσετε δραστικά ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ
    Eco zone
    κερδίστε χρήματα και ενέργεια
    Κερδίστε χρήματα και ενέργεια με έξυπνους τρόπους σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας μειώνοντας τους λογαριασμούς




      Η οικονομική κρίση μας έχει κάνει προσεκτικούς με τα ψώνια αλλά και με τα περιττά έξοδα. Το σπίτι ωστόσο είναι ένας βασικός παράγοντας για τη σπατάλη χρημάτων. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τους τρόπους που θα κάνουν πιο οικονομικό το σπίτι σας, να γλυτώσετε ενέργεια αλλά και να δημιουργήσετε μια οικολογική οικία.

    Σαλόνι
     
    *Όταν δεν χρησιμοποιείτε συσκευές όπως τηλεόραση, βίντεο κ.α. ιδανικό είναι να τις κλείνετε. Όταν αυτές βρίσκονται stand-by καταναλώνουν περίπου το 1,5% της ενέργειας από το ρεύμα που καταναλώνεται στην Ελλάδα.
    *Επιλέξτε λαμπτήρες εξοικονόμησης αντί λαμπτήρες πυράκτωσης. Περίπου το 10%  της ενέργειας που καταναλώνουν οι κοινές λάμπες χρησιμοποιείται για φωτισμό. Το 90% γίνεται θερμότητα και εξαφανίζεται.

    Μπάνιο
    *Αν μπορείτε να εγκαταστήσετε ηλιακό θερμοσίφωνα τότε θα κάνετε απόσβεση των χρημάτων σας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με τον ηλιακό θερμοσίφωνα θα μειωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος σας έως και 25%.
    *Αν τώρα δεν μπορείτε να αγοράσετε ηλιακό θερμοσίφωνα τότε ρυθμίστε τον συμβατικό στους 60 βαθμούς κελσίου για μεγαλύτερη εξοικονόμηση.
    *Αντικαταστήστε το καζανάκι σας , αν δουλεύει με σταθερή ροή, με ένα καζανάκι ελεγχόμενης ροής.
    *Επιλέξτε να κάνετε μπάνιο με το ντους παρά να γεμίσετε την μπανιέρα με νερό. Την ώρα που σαπουνίζεστε κλείστε τη βρύση. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε στο μισό την κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας.

    Κουζίνα
    *Αν το ψυγείο σας δεν κλείνει σωστά τότε ελέγξτε το λάστιχο. Αν έχει αλλοιωθεί και δεν εφαρμόζει καλά τότε αντικαταστήστε το. Με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσετε ενέργεια ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα καταναλώνετε τη διπλάσια.
    *Αν θέλετε να αγοράσετε κάποια οικιακή συσκευή επιλέξτε ενεργειακής κλάσης Α που είναι φιλικές προς στο περιβάλλον.
    *Όταν χρησιμοποιείτε κάποιο σκεύος για να μαγειρέψετε επιλέξτε να έχει το ίδιο μέγεθος με το μάτι της κουζίνας αλλιώς θα χαθεί κατά τη διάρκεια της μαγειρικής αρκετή ενέργεια.
    *Όταν πλένετε τα πιάτα να κλείνετε τη βρύση κατά τη διάρκεια που τα τρίβετε για να αποφύγετε την άσκοπη κατανάλωση νερού.
    Κρεβατοκάμαρα

    *Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ρυθμίστε το κλιματιστικό σας στους 25-26 βαθμούς κελσίου. Έτσι ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα είναι αισθητά μικρότερος.
    *Μια καλύτερη λύση για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χρημάτων από τα κλιματιστικά είναι οι ανεμιστήρες οροφής. Με αυτούς η ενέργεια θα μειωθεί έως και 40 % σε σχέση με το air condition
    *Όταν φορτίσει το κινητό σας βγάλτε το από την πρίζα και μην το αφήνετε αρκετές ώρες ή ολόκληρο το βράδυ.

     →Γλιτώστε χρήματα στο σούπερ μάρκετ: 4 παγίδες, 6 συμβουλές
    →10 τρικ: Εξοικονομήστε χρήμα και ενέργεια στο σπίτι
    →Στην κουζίνα οικολογικά. Γλιτώστε ενέργεια και χρήμα
    →Έξυπνες λύσεις: Δροσιστείτε στο σπίτι χωρίς κλιματιστικά

    Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

    Αναθεώρηση προς τα κάτω για το συνολικό βάρος των οργανισμών στη Γη

    Η εκτίμηση για το συνολικό αριθμό μικροβίων στον πλανήτη αναθεωρείται προς τα κάτω κατά 50%

    Η συνολική μάζα της ζωής στη Γη είναι κατά το ένα τρίτο μικρότερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί ως σήμερα.


    Η συνολική βιομάζα στον πλανήτη αντιστοιχεί σε μόλις 700 δισεκατομμύρια τόνους άνθρακα, και όχι 1 τρισεκατομμύριο τόνους όπως υπολογίζαμε ως τώρα, αναφέρουν Ευρωπαίοι ερευνητές στην αμερικανική επιθεώρηση PNAS.

    Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, το 30% της ζωής κατά βάρος αντιστοιχεί σε μονοκύτταρους οργανισμούς που ζουν στον πυθμένα, ενώ το 55% αντιστοιχεί στα χερσαία φυτά και το υπόλοιπο στο φυτοπλαγκόν και τα ζώα.

    Το πρόβλημα, επισημαίνει η νέα μελέτη, είναι ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις για τη βιομάζα στα ιζήματα του ωκεάνιου πυθμένα βασίζονταν σε δειγματοληψίες σε περιοχές του βυθού εξαιρετικά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Στην πραγματικότητα, όμως, ο μισός ωκεάνιος πυθμένας είναι εξαιρετικά φτωχός σε αυτά τα συστατικά και δεν μπορεί να συντηρήσει τόσα μικρόβια.

    Σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση, ο πυθμένας φιλοξενεί 2,9x1029 μονοκύτταρους οργανισμούς, ή δέκα εκατομμύρια τρισεκατομμύρια μικρόβια για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη. Ο αριθμός αυτός ακούγεται βέβαια μεγάλος, είναι όμως 92% μικρότερος από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

    Σε όρους βιομάζας, τα μικρόβια του πυθμένα κρατούν αποθηκευμένους μόνο 4 δισεκατομμύρια τόνους άνθρακα, και όχι 300 δισ. όπως πιστεύαμε ως σήμερα. Με τη σειρά της, η αναθεώρηση αυτή μειώνει δραστικά τη συνολική βιομάζα του πλανήτη κατά το ένα τρίτο.

    Επίσης, ο συνολικός αριθμός των μικροβίων στη Γη μειώνεται στο μισό.

    «Εδώ και δέκα χρόνια υποψιαζόμασταν ότι ότι η βιομάζα κάτω από τον πυθμένα είχε υπερεκτιμηθεί. Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν δεδομένα για να το αποδείξουμε» σχολιάζει ο Γενς Κάλμεγιερ του Πανεπιστημίου του Πότσνταμ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

    Επισημαίνει επίσης ότι η εκτίμηση μπορεί να γίνει ακόμα ακριβέστερη με περαιτέρω μελέτες που θα εξετάσουν το ρυθμό σχηματισμού ιζημάτων στον ωκεάνιο πυθμένα, από τα οποία τρέφονται τα μικρόβια.
    Μετά τον Asimo, η Honda παρουσιάζει το Miimo, ένα ρομπότ-κηπουρό, που κουρεύει το γκαζόν της αυλής εύκολα και γρήγορα, φορτίζει μόνο του και διαθέτει αισθητήρες σωστού… κουρέματος! Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά το 2013.
    Το Honda Miimo είναι το πρώτο εμπορικό ρομποτικό προϊόν που κατασκευάζεται από την εταιρία για δημόσια χρήση – αντιπροσωπεύοντας το πρώτο βήμα στη δημιουργία ρομποτικών λύσεων για τους πελάτες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο σπίτι.
    Μια περίεργη ανακάλυψη που έγινε στην Νότια Αφρική...
    sfairidia


    Μια περίεργη ανακάλυψη που έγινε το1997 στην Νότια Αφρική, βγήκε τελευταία απ' την αφάνεια. Πρόκειται για μερικά περιστρεφόμενα σφαιρίδια, στα οποία ο ιδιοκτήτης τους δεν είχε δώσει και πολύ σημασία όταν τα βρήκε.
    Τώρα όμως έφτασαν να αποτελούν ένα μυστήριο απ' το παρελθόν, ηλικίας δισεκατομμυρίων ετών !!! Τα μυστηριώδη σφαιρίδια που έχουν διάμετρο από 30 έως 50 χιλιοστά και είναι φτιαγμένα από
    -ένα πάρα πολύ σκληρό υλικό, είχε ανακαλύψει στο ορυχείο Gestopiesfontein της Ν. Αφρικής ο John Hund, θαμμένα μέσα σε ένα ασβεστολιθικό πέτρωμα που ονομάζεται πυροφυλλίτης.
    Αρχικά έπαιζε μαζί τους σαν ένα ωραίο παιχνίδι, όπως κάποιος παίζει το κομπολόι του στο καφενείο, μιας και τα σφαιρίδια είχαν την ιδιότητα να περιστρέφονται γύρω απ' τον άξονα τους. Καθώς όμως ο κ. Hund συνέχιζε το παιχνίδι του, παρατήρησε την απόλυτη ισορροπία με την οποία, περιστρέφονταν τα σφαιρίδια. Το θέμα του κίνησε την περιέργεια και αποφάσισε να τα πάει στο Διαστημικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια για να τα υποβάλλει σε μια πιο λεπτομερή εξέταση.
    Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω απ" το αναμενόμενο: ο βαθμός ισορροπίας των σφαιριδίων ήταν τόσο μεγάλος ώστε να ξεπερνάει τα συστήματα μέτρησης των εργαστηρίων και - προφανώς - τις κατασκευαστικές δυνατότητες του συγκεκριμένου εργαστηρίου, το οποίο ας ληφθεί υπόψη ότι κατασκευάζει γυροσκοπικές πυξίδες για την NASA.
    Η απόκλιση των σφαιριδίων από την απόλυτη ισορροπία γύρω απ" τον άξονα τους καθορίστηκε τελικά στο ένα εκατοστό του χιλιοστού της ίντσας (δηλ. στο 1/100.000 της ίντσας)!!! Πιο επισταμένη έρευνα έδειξε ότι τα σφαιρίδια δεν είναι απόλυτα σφαιρικά, αλλά ελαφρώς επιμήκη. Όσο για το εσωτερικό τους: άλλα περιέχουν μια σπογγώδη ουσία και άλλα κάτι σαν ξυλάνθρακα.
    Τα μυστηριώδη αυτά αντικείμενα προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών ερευνητικών κέντρων και εργαστηρίων, που θέλουν να διεξάγουν περαιτέρω μελέτες πάνω τους. Πάντως είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι το παρελθόν της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας γενικότερα, κρύβει αινίγματα που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε και αφήνει ανοικτή την πιθανότητα ο σύγχρονος τεχνολογικός πολιτισμός μας να μην είναι απαραίτητα ο υψηλότερος που κατοίκησε τη Γη ...
    Εξάλλου οι μύθοι και οι παραδόσεις πολλών πολιτισμών σε Ανατολή και Δύση αναφέρονται σε πολιτισμούς, χαμένους στο χρόνο, με υψηλότατο τεχνολογικό επίπεδο.
    πηγή: alexiptoto.com

    ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ......ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ

    Από την αρχή να ξεκαθαρίσουμε πως το θέμα δεν έχει αυτή τη στιγμή να κάνει με τη δημιουργία θαλασσίων «οικοπέδων» στην Ανατολική Μεσόγειο – κάτι το οποίο

    προκαλεί πονοκέφαλους στην εγχώρια… φεουδαρχία και τους πολιτικούς της φίλους – αλλά με την ενεργοποίηση ενός ενεργειακού άξονα στην περιοχή ο οποίος εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει εν τέλει στην εγκαθίδρυση ενός στρατηγικού άξονα που θα σφυρηλατήσει και την ασφάλεια στη περιοχή, αποτέλεσμα το οποίο σε τελική ανάλυση θα βοηθήσει όχι μόνο τον ελληνισμό αλλά και τον κάθε λογής… φεουδάρχη να συνεχίσει να κάνει χρυσές δουλειές τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

    Και εξηγούμαστε:
    Στις 16 Ιουλίου του 2012 δηλαδή πριν από ενάμιση μήνα ο Κύπριος υπουργός εμπορίου, βιομηχανίας και τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης αποστέλλει δύο επιστολές προς τους ομολόγους του Ισραήλ, Δρ. Ούζι Λαντάου και της Ελλάδας, Ευάγγελο Λιβιεράτο. Στις επιστολές αυτές ο Κύπριος υπουργός αναφέρει τα αυτονόητα, δηλαδή ότι στα πλαίσια των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος έχει υποβάλλει στις Βρυξέλλες τρία πολύ σημαντικά ενεργειακά σχέδια τα οποία πρόκειται να ωφελήσουν τόσο την Ένωση όσο και τις χώρες οι οποίες θα λάβουν την ευθύνη υλοποίησης αυτών, δηλαδή την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα.
    Τα έργα αυτά είναι εξής:
    >O Trans-Mediterranean Gas -pipeline: Δηλαδή ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου του Ισραήλ (από τη Λεκάνη της Λεβαντίνης), μέσω της Ελλάδας και της Κύπρου προς την Ευρώπη.
    >Το Mediterranean Gas-storage: Το πρόγραμμα τροφοδοσίας των χωρών της Μεσογείου με υγροποιημένο φυσικό αέριο οι οποίες φυσικά διαθέτουν εγκαταστάσεις με σκοπό το αέριο αυτό να διανεμηθεί στις υπόλοιπες χώρες τη Ευρώπης.
    >Ο EuroAsia Interconnector: Το υποθαλάσσιο καλώδιο το οποίο πρόκειται να συνδέσει ηλεκτρικά την Κύπρο την Ελλάδα και το Ισραήλ.
    Τι ζητούσε λοιπόν; Πολύ απλά να κανονιστεί μία συνάντηση των τριών πλευρών έτσι ώστε να δοθεί μία νέα ώθηση στα συγκεκριμένα σχέδια και στη συνέχεια να σχηματιστεί μία ομάδα εργασίας η οποία θα τα επεξεργαζόταν περεταίρω.
    Αλλά φευ! Στο αίτημα απάντησε άμεσα ο Ισραηλινός, ενώ ο έτερος, ο Έλληνας, τίποτε… Δυστυχώς, στη χώρα του παραλόγου, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης δήλωσε άγνοια για το θέμα! Άντε να δεχτούμε πως η νέα ηγεσία, Ιούλιος γαρ, να χρειάζεται ενημέρωση, από τότε έχουν περάσει πάνω από 40 ημέρες και στο ΥΠΕΚΑ ακόμα να απαντήσουν.
    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων επισυνάπτουμε τα γράμματα του Ν. Συλικιώτη προς τον Ελλαδίτη και Ισραηλινό ομόλογό του.

    Τα σχόλια του defence-point.gr για την ώρα θα είναι δύο:
    Πρώτον, δεχόμαστε εκ προοιμίου πως οι προθέσεις του ΥΠΕΚ είναι αγαθές οπότε συμπεραίνουμε πως η καθυστέρηση δεν έχει δόλο, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο του τρόπου λειτουργίας ενός αποσαθρωμένου δημόσιου τομέα ο οποίος αδυνατεί πλέον να αντιληφθεί την έννοια της «προτεραιότητας» και του «εθνικού συμφέροντος», αδυνατεί δε να αντιληφθεί πως η λέξη. ανάπτυξη δεν είναι κάτι το μαγικό αλλά θέλει κόπο, δουλειά και θυσίες για να επιτευχθεί. Άρα αναμένουμε άμεσα, όχι κάποια απάντηση στο «defence-point.gr», αλλά ευελπιστούμε η… υπουργική ενημέρωση να έχει «ολοκληρωθεί» με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση τις επόμενες εβδομάδες να ενημερώσουμε πως τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους.
    Δεύτερον, στο πλαίσιο της «ενημέρωσης» των αξιωματούχων του ΥΠΕΚΑ να τους επισημάνουμε πως σε γεωπολιτικό επίπεδο, οι συγκεκριμένες συνέργειες με το Ισραήλ είναι πιο σημαντικές ακόμα και από την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας η οποία θα προέβλεπε πως σε περίπτωση κρίσης με τη Τουρκία, το Τελ-Αβίβ θα χτυπούσε τις αεροπορικές βάσεις των Οθωμανών από Νότο! Εξηγούμαστε: Η πραγματοποίηση και υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων μπορεί να έχει έναν καθαρά οικονομικό χαρακτήρα αλλά στην ουσία εξασφαλίζει στο Τελ-Αβίβ τη δημιουργία μίας ενεργειακής γραμμής-ζωής (life-line στα… αγγλοσαξονικά) την οποία θα υπερασπιζόταν εκ των πραγμάτων χωρίς να έχει υπογράψει καμία αμυντική συμφωνία με την Αθήνα και τη Λευκωσία, αφού η απώλεια της γραμμής αυτής στην ουσία θα σήμαινε και την αναστολή της παροχής οξυγόνου στην οικονομία και την κοινωνία του.
    Επειδή λοιπόν η Αθήνα εάν θέλει «συμμάχους» θα πρέπει επιτέλους να δράσει και η ίδια ως σύμμαχος, τέτοιες ολιγωρίες είναι απαράδεκτες και εκθέτουν τη χώρα. Είτε το να το παίζουμε «δύσκολοι», είτε να πέφτουμε θύματα της θερινής ραστώνης, σε τέτοια θέματα και με τη σημερινή πολιτική, οικονομική και γεωπολιτική συγκυρία μόνο ως εγκληματική αμέλεια, για να μη το χαρακτηρίσουμε αλλιώς, θα μπορούσε να παρομοιαστεί. Εν αναμονή λοιπόν…

    Βουλγαράκης: "Ήθελα να 'ξερα ποιος μ@@@@@ς τα σκέφτεται αυτά;"


    Πώς σχολίασε ο πρώην υπουργός την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει τα ακίνητα Ι.Χ.
    Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει ακόμα και την ακινησία των Ι.Χ.
    Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο φέρεται να σχεδιάζει την επιβολή φόρου στην προσωρινή ακινησία των Ι.Χ. με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία σκαφών αναψυχής.
    Η εισήγηση που έχει κατατεθεί στο ΥΠΟΙΚ προβλέπει την επιβολή ειδικού φόρου σε κάθε ιδιοκτήτη Ι.Χ. που καταθέτει πινακίδες του αυτοκινήτου του στην Εφορία.
    Ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος στο παρελθόν είχε εντυπωσιάσει το πανελλήνιο με τη θεωρία του για το "ηθικό" και το "νόμιμο", ξέσπασε κατά της κυβέρνησης με όχι και τόσο κόσμιο τρόπο.
    "Αν έχεις αυτοκίνητο, έχεις τεκμήριο.Αν καταθέσεις πινακίδες, θα βάλουν τέλος ακινησίας! Ήθελα να ξέρα ποιος μ@@@@@ς τα σκέφτεται αυτά;" έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

    Η βιταμίνη Β3 όπλο κατά των σούπερ-ιών

    • PDF

    Η βιταμίνη B3 μπορεί ενδεχομένως να αποτελέσει το νέο όπλο στη μάχη κατά των σουπερ- ιών, όπως ο MRSA, υπέδειξαν ερευνητές.
    Αμερικανοί ειδικοί ανακάλυψαν ότι η βιταμίνη B3, ενισχύει την ικανότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού να εξουδετερώνουν βακτήρια ( Staphylococcus ).
    Η B3 αυξάνει τον αριθμό και την αποτελεσματικότητα των ουδετερόφιλων, λευκών κυττάρων αίματος που μπορούν να εξουδετερώσουν βλαβερά μικρόβια.
    Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Clinical Investigation’, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική αλλαγή στην αγωγή, δήλωσε Βρετανός ειδικός.
    Η B3 εξετάστηκε σε λοιμώξεις ( Staphylococcal ) όπως ο δυνητικά μοιραίος MRSA.
    Τέτοιου είδους λοιμώξεις βρίσκονται σε νοσοκομεία αλλά είναι επίσης σε ανοδική τροχιά στο στρατό και μεταξύ αθλητών.
    Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν εξαιρετικά υψηλές δόσεις βιταμίνης B3 στα πειράματά τους σε ζώα και σε ανθρώπινο αίμα. Δήλωσαν ότι ακόμα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα συμπληρώματα Β3 θα μπορούσαν να εμποδίσουν την αντιμετώπιση των βακτηριακών λοιμώξεων. Πρόσθεσαν ότι η B3 φαίνεται πως είναι ικανή να ενεργοποιεί ορισμένα αντιμικροβιακά γονίδια ενισχύοντας τη δύναμη εξουδετέρωσης των κυττάρων του ανοσοποιητικού.
    Ο καθηγητής Adrian Gombart, του Oregon State University's Linus Pauling Institute, δήλωσε ότι δυνητικά είναι πολύ σημαντικό, αν και ακόμα χρειάζονται ανθρώπινες έρευνες. Τα αντιβιοτικά είναι φάρμακα- θαύματα αλλά αντιμετωπίζουν αυξανόμενα προβλήματα αντίστασης σε διάφορα είδη βακτηρίων, ιδιαίτερα του Staphylococcus aureus, δήλωσε. Πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να μας δώσει νέο τρόπο λοιμώξεων (από Staph ) που μπορεί να είναι θανατηφόρες και θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί με τρέχοντα αντιβιοτικά.
    Μοιάζει με τρόπο εκμετάλλευσης της δύναμης του ανοσοποιητικού συστήματος και της διέγερσής του για να οδηγήσει σε πιο ισχυρή και φυσική αντίδραση.
    Πηγές: ‘Clinical Investigation’ & iatronet.gr