Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

μια Μαρία Βεργή φερνή χαρά και Ευτύχιε

 ΤΩΟΜΑΟ ΟΝΕΡΡΑ ΕΧΩ ΝΕΥΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΡΟΣ ΚΑΛΙΤ


Γεώργιος Βερεσές
Στην κατοικία του Γεωργίου Βερεσέ έγινε έρευνα και κατασχέθηκαν, 1.000 ευρώ τα οποία ήταν μέσα σε λευκό φάκελο στην ντουλάπα υπνοδωματίου. Την ύπαρξη των χρημάτων υπέδειξε ο Βερεσές.



σιγά τα αυγά 
Γεώργιος Βερεσές  του Χανς στο marvel avengers allies   γίνετε   hulk
άμα τολμητής θα σας φάει καταστρεφη αυτοκίνητα εκκινήσει με ταχύτητα 18 χιλιόμετρα  του αίρεση Μαρία Βεργή και αμα δεν έχει γίνετε πόλεμος μια Μαρία Βεργή φερνή χαρά και Ευτύχιε

 

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ABASHOP.gr - Όλα τα Νέα προϊόντα είναι εδώ‎

Διαφ.www.abashop.gr/Μάρνης_33
21 2213 3683
Τηλεφώνησε ή έλα στο κατάστημα τώρα
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση · Πληρωμή με Αντικαταβολή · Ασυναγώνιστες Τιμές

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

δυο λέπυρα γεγονότα χάσαμε 2 κότες έχουν αποψινή 6 2 κ  3 ν  και ένας κόκορας


και εχτές κάηκε ένα σπίτι στην Κορώνη δεν ξερουμε ωρα στο δρομο για αρμενισα απο παντεκισεσλοκομα

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Τρόποι συγκομιδής της ελιάς..

sygkomidi-elias
Μέθοδοι ελαιοσυλλογής - μηχανική συγκομιδή της επιτραπέζιας ελιάς και της λαδολιάς(Video)


Οι ελαιοκαλλιεργητές πρέπει να συγκομίζουν τον ελαιόκαρπο την κατάλληλη χρονική στιγμή, όπως αυτή υποδεικνύεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή από συγκεκριμένες μεταβολές των χαρακτηριστικών των ελαιοκάρπων, ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη ποιότητα των παραγόμενων ελαιοκομικών προϊόντων (λάδι ή επιτραπέζιες ελιές).
Η ελαιοσυλλογή μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μηχανικά ή μη μέσα από κατάλληλα εκπαιδευμένους εργάτες σε θέματα υγιεινής και σε θέματα τεχνικής ελαιοσυλλογής, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Η προσωρινή συσκευασία των συγκομιζόμενων ελαιοκάρπων, όπως αυτή απαιτείται για την μεταφορά τους στα ελαιοτριβεία, γίνεται από υλικά ή με μέσα τα οποία επιλέγονται και διαχειρίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην συντελούν στην υποβάθμιση της ποιότητας των παραγόμενων ελαιοκομικών προϊόντων.

Χρόνος ελαιοσυλλογής

Γενικότερα, ο χρόνος ελαιοσυλλογής γίνεται με βάση τον προορισμό των συγκομιζόμενων προϊόντων και διαμορφώνεται ως εξής:
Ελαιοποιήσιμες ποικιλίες:
Η συγκομιδή των ελαιοποιήσιμων ποικιλιών πρέπει να γίνεται όταν αυτοί έχουν αποκτήσει τη μέγιστη ελαιοπεριεκτικότητα. Αρχίζει με την αλλαγή του χρώματος από πράσινο-κίτρινο σε πράσινο-ιώδες και κλιμακώνεται, ανάλογα με τις συνθήκες μέχρι την πλήρη ωρίμανση των καρπών (μαύρισμα).
Την καλύτερη ποιότητα λαδιού δίνει ελαιόκαρπος που είναι σε άριστο στάδιο ωριμότητας (μαύρο-ιώδες χρώμα).
Σε περίπτωση που θέλουμε να παράγουμε πιο αρωματικό λάδι η συγκομιδή πρέπει να γίνει στις αρχές της περιόδου ωριμάνσεως των καρπών, ανεξάρτητα αν χαθεί μικρή ποσότητα λαδιού.

Επιτραπέζιες ποικιλίες:
Για τις επιτραπέζιες ποικιλίες η συλλογή των καρπών γίνεται μετά την συμπλήρωση της αύξησης του μεγέθους και οπωσδήποτε πριν αρχίσει το μαλάκωμα της σάρκας και η μείωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των καρπών.
Πράσινες ποικιλίες:
Οι ελαιόκαρποι συγκομίζονται ενώ είναι ακόμα άγουροι, μόλις πάρουν το τελικό μέγεθος τους, τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη ανάλογα με την ποικιλία και την περιοχή.
Μαύρες ποικιλίες:
Οι ελαιόκαρποι συγκομίζονται αργότερα, όταν ωριμάσουν και πάρουν το επιθυμητό μαύρο χρώμα αλλά πριν αρχίζουν να μαλακώνουν. Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (θρούμπες μαύρες αλατισμένες) αφήνονται οι καρποί να υπερωριμάσουν.


Συγκομιδή μετά από φυσιολογική πτώση

Αυτός ο τρόπος συγκομιδής είναι πολύ διαδεδομένος. Περιορίζεται μόνο στις ελιές που βρίσκονται στο έδαφος. Συλλέγονται οι καρποί λόγω υπερωρίμανσης, ή από την προσβολή κάποιας ασθένειας. Αποτέλεσμα της πτώσης του καρπού είναι να βρωμίζει από το χώμα, τις λάσπες
και μετά από αυτό μολύνεται και αλλοιώνεται η ποιότητά του στο έδαφος, ακόμη και αν είναι υγιής πριν πέσει στο έδαφος.Το μάζεμα του καρπού με αυτόν τον τρόπο, επειδή είναι πιο εύκολο σε σύγκριση με τις άλλες μεθόδους, είναι ο πιο οικονομικός τρόπος.
Η μέθοδος αυτή παρουσιάζει και άλλους κινδύνους. Ένας από τους σημαντικότερους είναι να χαθεί σημαντικός ελαιοκάρπων από πλημμύρες, εκεί όπου τα εδάφη είναι επίπεδα.

Συμπερασματικά, τα μειονεκτήματα της συλλογής του ελαιοκάρπου από το έδαφος είναι:
α) Η περίοδος της συγκομιδής διαρκεί περισσότερο.
β) Φθορές της ελιάς από έντομα, ζώα και μύκητες.
γ) Μείωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών. (Αλεξάκης, 1998)

Εντούτοις, ο φυσικός τρόπος απομάκρυνσης του καρπού από το δέντρο έχει ένα καλό που αντανακλά στο φυτό: τη σωστή και πλούσια καρποφορία του δέντρου την επόμενη χρονιά. Αφού ο καρπός που πέφτει ενώ έχει ωριμάσει πλήρως, έχουμε την ανάπτυξη σωστής καλλιέργειας με τους κλώνους να βλαστάνουν πάλι απρόσκοπτα και φυσιολογικά.
Η συλλογή της ελιάς είναι από τα πιο σημαντικά στάδια της ελαιοπαραγωγής. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται, αποτελεί κριτήριο και επιβαρύνει οικονομικά την παραγωγή. Όλες οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσεων με μηχανικά μέσα και μεθόδους έχουν σκοπό την ελάττωση των εργατικών χεριών, με αποτέλεσμα τη μείωση της εργατικής δαπάνης.
Και αυτό, διότι το κόστος της συλλογής επιβαρύνει αρκετά το τελικό προϊόν. Φτάνει αυτή η δαπάνη το 50% του παραλαμβανόμενου ελαιολάδου. Αλλά, η ανεύρεση εργατικών χεριών την εποχή που πρέπει να πραγματοποιηθεί η συγκομιδή, γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Συλλογή από το δέντρο (άρμεγμα)

Με τα χέρια

Αυτή η μέθοδος συνίσταται για να έχουμε το καλύτερο ποιοτικώς λάδι.
Για τον τρόπο αυτό χρησιμοποιούνται σκάλες, με τις οποίες οι συλλέκτες συλλέγουν τις ελιές όταν πρόκειται για ψηλά δέντρα.
Για τα χαμηλά, η συγκομιδή γίνεται από το έδαφος.
Οι ελιές που μαζεύονται με τα χέρια δεν υφίστανται κακώσεις και γι’αυτό εκτός από όσες χρησιμοποιούνται για λάδι, οι επιτραπέζιες μαζεύονται αποκλειστικά με αυτόν τον τρόπο.
Με τη μέθοδο αυτή, οι ελιές είναι πάντα καλές λόγω ευγενικής μεταχείρισης.


Με χτένια

Θεωρείται η μέθοδος συγκομιδής που προκαλεί τις λιγότερες ζημιές στον ελαιόκαρπο.
Γι’ αυτόν το λόγο χρησιμοποιείται ευρύτατα στις βρώσιμες ποικιλίες.
Το μειονέκτημα της είναι το υψηλό της κόστος που την καθιστά σε πολλές περιπτώσεις ασύμφορη.






Συλλογή με ραβδισμό

Είναι ο παραδοσιακός τρόπος συλλογής που χρησιμοποιείται στην περισσότερη Ελλάδα και η αρχή του χάνεται στους αιώνες. Οι αρχαίοι έλληνες καθώς και οι ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν την ίδια μέθοδο. Κάτω από τα λιόδεντρα στρώνονται λωρίδες πανιών (τα ραβδιστόπανα ή λαδόπανα) και με ευλύγιστα ραβδιά, σε διάφορα μήκη, χτυπούν τους κλάδους του δέντρου μέχρι που να πέσει ο καρπός.
Τεχνική πιο οικονομική από την προηγούμενη με βασικότερο μειονέκτημα τον τραυματισμό ενός ποσοστού ελαιοκάρπου και των φυτών. Οι κακώσεις του καρπού αυξάνουν τις δυνατότητες μόλυνσης (βακτηριδίων, μυκήτων, κ.ά.) η οποία μπορούν να προκαλέσει αύξηση της οξύτητας και πτώση της ποιότητας του λαδιού.
Γι αυτό οι ειδικοί συμβουλεύουν οι ελιές που μαζεύονται με αυτή την μέθοδο να αλέθονται όσο τό δυνατό ενωρίτερα: 24-36 ώρες από την συλλογή.
Ο τραυματισμός που προκαλεί βλάβες στους οφθαλμούς του φυτού είναι μία από τις αιτίες της πτώσης της παραγωγής την επόμενη χρονιά.


Με τα χέρια

Για την εφαρμογή της μεθόδου, χρησιμοποιούνται μακριά ραβδιά από εύκαμπτο ξύλο, όπως είναι η λυγαριά, με τα οποία κτυπούν τους καρποφόρους κλάδους, όπου με τα κτυπήματα αποσπώνται οι ελιές οι οποίες πέφτουν στο έδαφος για να συλλεχθούν στη συνέχεια.
Παρόλο που αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται από αρχαιοτάτων χρόνων, παραδοσιακή καθώς είναι, και θα λέγαμε προσφιλής σε σχέση με τις άλλες, παρουσιάζει ορισμένα μειονεκτήματα, τα οποία είναι:
Ο καρπός και το δέντρο τραυματίζονται, με αποτέλεσμα το δέντρο να προσβάλλεται πολύ εύκολα από ασθένειες.
Ο καρπός έχει κακώσεις, όπου μέσα από αυτές ανοίγεται ο δρόμος από το έδαφος σε όλους τους μικροοργανισμούς (βακτηρίδια, μύκητες, κ.λ.π.) να μπουν μέσα στη σάρκα της ελιάς, όπου και προκαλούν μολύνσεις με αποτέλεσμα το λάδι που παράγεται από τέτοιες ελιές, να είναι κατώτερης ποιότητας, έχοντας αυξημένη οξύτητα.Ακόμη, με το ραβδισμό προκαλούνται βλάβες στους οφθαλμούς του φυτού, αποσπώνται φύλλα και μικροί κλάδοι, που έχει ως αποτέλεσμα το δέντρο να μην έχει καρπούς την άλλη χρονιά.

Με μηχανήματα

Σε μερικά μηχανήματα η απόσπαση του καρπού γίνεται με παλμική ή με συνδυασμό περιστροφικής και παλμικής κίνησης.
Τα ελαιοσυλλεκτικά μηχανήματα γενικά σε ελαιοποιήσιμες ποικιλίες ελιάς χαμηλών σχημάτων ανάπτυξης, βοηθούν στη συλλογή του ελαιόκαρπου περιορίζοντας τις ζημιές στο δέντρο και τον καρπό.
Η ποιότητα του καρπού και του παραγόμενου λαδιού, με σωστή χρήση των μηχανημάτων αυτών, είναι πολύ υψηλή καθώς ο καρπός τραυματίζεται λιγότερο από το συνήθη τρόπο ραβδισμού.



Τα κριτήρια επιλογής ελαιοραβδιστικού είναι τα εξής:
1. Η αρχική τιμή
2. Η ταχύτητα συγκομιδής
3. Το κόστος συντήρησης
4. Η αντοχή των υλικών
5. Η ευκολία χρήσης
6. Το πόσο κουράζει
7. Η ζημιά που κάνει στο δέντρο
8. Το πόσο αυτή επιβαρύνει τη μελλοντική καρποφορία
9. Τα πόσα ημερομίσθια θα μειώσει

Συλλογή με καροτσάκι

Ταυτόχρονα με την συγκομιδή στις ελαιοποιήσιμες ποικιλίες γίνεται και το κλάδεμα (ελεύθερο κύπελλο).
Για τη συγκομιδή του καρπού, οι καρποφόροι κλάδοι τοποθετούνται επάνω στους περιστροφικούς κυλίνδρους, με αποτέλεσμα τα δάκτυλα να μπαίνουν στο φύλλωμα και να ατενίζουν τον καρπό.
Επιπλέον αυτοκινείται, διαχωρίζει τα φύλλα από τον καρπό και συλλέγει τον καρπό με κοχλία στο σάκο. Παράλληλα μπορεί να τοποθετηθεί και ηλεκτρικό ελαιοραβδιστικό με μία έως τρείς βέργες για την περισυλλογή του καρπού από το δέντρο.
Το καροτσάκι είναι ηλεκτροκίνητο μηχάνημα που αποσπά τον καρπό από τα κλαδιά που έχουμε κλαδέψει.
Το ίδιο μηχάνημα διαχωρίζει τον καρπό από τα φύλλα.


Σύνθετα μεγάλα μηχανήματα

Η μηχανική συγκομιδή με τη χρήση μεγάλων μηχανημάτων για να γίνει πρέπει να το επιτρέπουν η ποικιλία, η ηλικία των δέντρων, ο σχηματισμός τους, η παραγωγικότητά τους και η μορφολογία του εδάφους.
Στην Ελλάδα, παρ’ όλες τις προσπάθειες, τα μηχανήματα αυτά δεν αποτελούν πρακτικά εφαρμόσιμη και παραδεκτή οικονομικά λύση.
Ένας βασικός περιοριστικός παράγοντας είναι το ότι πολλοί ελαιώνες στη χώρα μας βρίσκονται σε λοφώδεις και επικλινείς εκτάσεις.
Επιπροσθέτως η πυκνότητα φύτευσης των νέων ελαιώνων και η ακανόνιστη φύτευση των παλιών, δυσκολεύουν την κίνηση των βαριών μηχανημάτων ανάμεσα στα δέντρα.
Εξάλλου οι κυριότερες ελληνικές ελαιοποιήσιμες ποικιλίες είναι μικρόκαρπες (‘Κορωνέϊκη’, ‘Μαστοειδής’ κ.λπ.) και παρουσιάζουν μεγάλη κλιμάκωση στην εποχή ωρίμανσης και ισχυρή πρόσφυση του καρπού στον ποδίσκο του.

Δονητές κορμού

Η δόνηση της κεφαλής λειτουργεί με υδραυλικό μοτέρ, λόγω της δυνατότητας του να περιστρέφεται κατά (60°), επιτρέπει τη συλλογή σε όλες τις συνθήκες.
Επίσης, έχει την ικανότητα να συνδέσετε την “δαγκάνα” και στα κλαδιά, όσο απότομη κλίση κι αν έχουν, σε οποιοδήποτε κορμό.
Εξαιτίας των μικρό-δονήσεων, με περιστροφές δεξιόστροφα και αριστερόστροφα, εγγυάται πολύ υψηλό ποσοστό συλλογής.
Μία ειδική σχεδίαση της “δαγκάνας” σας επιτρέπει να ταιριάζει απόλυτα στα κλαδιά ή τους κορμούς των δέντρων που είναι πολύ μικροί και συγχρόνως με μία προοδευτική διέξοδο να εξασφαλίζει και την ασφάλεια του φλοιού.


Δονητές κλαδιών

Η δόνηση της κεφαλής λειτουργεί με υδραυλικό μοτέρ, λόγω της δυνατότητας του να περιστρέφεται κατά (60°), επιτρέπει τη συλλογή σε όλες τις συνθήκες.
Η ειδική σχεδίαση της “δαγκάνας” σας επιτρέπει να ταιριάζει απόλυτα στα κλαδιά ή τους κορμούς των δέντρων που είναι πολύ μικροί και συγχρόνως με μία προοδευτική διέξοδο να εξασφαλίζει και την ασφάλεια του φλοιού.





Δονητές κορμού με ανάποδη ομπρέλα

Τα μηχανήματα που δονούν την κόμη του δένδρου, μερικές φορές, εξοπλίζονται και με μια ανάποδη ομπρέλα, ώστε να γίνεται και ταυτόχρονη συγκομιδή του καρπού, χωρίς τη χρήση δικτύων.







Βραχίονας κόμης ελαιόδενδρου

Μηχανική περιστροφική εύκαμπτη χτένα που προσαρμόζετε σε τρακτέρ για το τίναγμα των ελαιοδένδρων, μια πολύ καλή εφαρμογή που δεν τραυματίζει το δένδρο και τον καρπό. Ο μηχανισμός που δεν τραυματίζει το δένδρο και αποσπά άφοβα ολο τον καρπό χωρίς κόπο.






Συγκοµιδή µετά από φυσιολογική πτώση:

Ο τρόπος αυτός χρησιµοποιείται στις περιοχές εκείνες όπου τα δέντρα είναι πυκνοφυτεµένα και αφήνονται ελεύθερα να αναπτυχθούν σε ύψος.
Στα δέντρα αυτά η συγκοµιδή είναι αδύνατη µε τα χέρια ή ραβδισµό. Στην περίπτωση αυτή ο καρπός αφήνεται να ωριµάσει τελείως και να πέσει φυσιολογικά στο έδαφος από όπου και συλλέγεται.
Την εργασία συλλογής του καρπού από το έδαφος διευκολύνει η χρησιµοποίηση κυλίνδρων µε βελόνες και πλαστικών διχτύων. Με την κίνηση ειδικών κυλίνδρων στο έδαφος καρφώνονται οι ελιές στις βελόνες από όπου πέφτουν σε υποδοχέα.
Τα μηχανήματα αυτά έχουν το μειονέκτημα ότι αλλοιώνεται η ποιότητα του παραγόμενου ελαιόλαδου, τόσο επειδή ο καρπός παραμένει στο έδαφος για αρκετό διάστημα, όσο και γιατί παρασύρονται και μαζεύονται και άλλες ξένες ύλες (χώμα, μικρές πέτρες, φύλλα) που τελικά δεν καθαρίζονται απόλυτα.
Το παραγόμενο ελαιόλαδο συνήθως παρουσιάζει κακή και ανεπιθύμητη οσμή και γεύση, προκαλώντας υποβάθμιση των οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών.


Μηχανική συγκομιδή υπέρπυκνης φύτευση ελιάς

Αποτελεσματικότητα συγκομιδής(Video)

Σε αυτές τις φυτεύσεις προτιμούνται δένδρα με μικρό ύψος, ώστε να διευκολύνεται η αυτοματοποίηση της συλλογής. Οι ελαιοσυλλέκτες για αυτές τις καλλιέργειες είναι, ουσιαστικά, μια εξέλιξη των γνωστών σταφυλοσυλλεκτών. Έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν μέχρι και δένδρα ύψους άνω των 2.5 μέτρων. Τα μηχανήματα αυτά μπορούν να συγκομίζουν 5 στρέμματα την ώρα και απαιτείται μόλις ένας χειριστής.


Ελαιοσυλλέκτης
Από την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από εταιρίες, που έχουν δραστηριοποιηθεί στη Θεσσαλία, φαίνεται ότι το κόστος μηχανικής συγκομιδής είναι μόλις το 1/10 του συμβατικού, ενώ η ποιότητα του προϊόντος αυξάνει. Οι πρώτες τέτοιες γεωργικές εκμεταλλεύσεις δείχνουν να κάνουν απόσβεση σε 5 με 6 έτη (Agrenda, 2009).

Η τάση αυτή τη στιγμή είναι οι εταιρίες να προσφέρουν τα κατάλληλα δένδρα για τέτοιου τύπου εκμετάλλευση και οι ίδιες αυτές εταιρίες να αγοράζουν τους ελαιοσυλλέκτες, που στη συνέχεια ενοικιάζουν στους πελάτες τους. Κατά τον τρόπο αυτό, η δυσκολία στην απάντηση αν συμφέρει τον παραγωγό να προχωρήσει σε εκμηχάνιση της συγκομιδής μένει να απαντηθεί για τους εντατικούς παραδοσιακούς ελαιώνες.
Η συγκομιδή, όταν γίνεται με μηχανικό τρόπο, ρίχνει σημαντικά το κόστος.
Όμως, οι συνήθως μικρές και κατατετμημένες ιδιοκτησίες στην Ελλάδα δεν δικαιολογούν την αγορά πολύ ακριβών μηχανημάτων, τα οποία θα αποσβεστούν πολύ δύσκολα.
Επίσης, ανάλογα με τον ελαιώνα, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν συνδυασμοί συγκεκριμένων μηχανημάτων σε κάθε περίπτωση από αυτές που περιγράφηκαν πιο πάνω.
Λύση θα μπορούσε να αποτελέσει η ενοικίαση μηχανημάτων από εταιρίες ή η οργάνωση συνεταιρισμών, που θα αγοράζουν αυτά τα μηχανήματα και στη συνέχεια θα τα παραχωρούν στα μέλη τους.

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ  www.giantsakiplants.gr

κοιτα πωσ θα μαζεβεισ ελιεσ


Θετικές εντυπώσεις από την πρώτη μηχανική συγκομιδή ελιάς στο Αγρίνιο (9/12/2009 14:15)

Θετικές εντυπώσεις από την πρώτη μηχανική συγκομιδή ελιάς στο ΑγρίνιοΜε την παρουσία αγροτών από όλη την Ελλάδα, εκπροσώπων της ΓΕΣΑΣΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη μηχανοποιημένη συγκομιδή της ελιάς στην Ελλάδα την Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου, στο Αγρίνιο, στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Αχελώου στη Νεάπολη Αιτωλοακαρνανίας.
Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Geoplant ΑΕΕΓΕ και η Ελαιοκομική ΑΕ, που αποτελούν τους επίσημους αντιπροσώπους της ισπανικής Agromillora Iberia και των φυτών Olint και η μηχανή συγκομιδής είναι η New Holland VX 7090 της Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ που αποκτήθηκε από τις δύο εταιρείες για τον σκοπό αυτό.
Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη μηχανή είναι ελαιοσυλλεκτική, αλλά μπορεί με κάποιες μετατροπές να γίνει και σταφυλοσυλλεκτική. Η μηχανή έχει σχεδιαστεί για να δουλεύει όλο το χρόνο από τα προκλαδέματα και τον τρύγο του αμπελιού έως και τη συγκομιδή της ελιάς. Μπορεί να δουλεύει σε χωράφι που έχει κλίση εδάφους μέχρι 15%.
Μετά από δύο επιτυχημένες δοκιμαστικές συγκομιδές σε Λάρισα και Ηλεία, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συγκομιδή του συστήματος υπέρπυκνης γραμμικής ελαιοκαλλιέργειας στο Αγρίνιο, παρουσία παραγωγών και ανθρώπων του επιχειρηματικού χώρου.
ΕλαιώναςΟι ποικιλίες που συγκομίσθηκαν είναι η Ελληνική Koroneiki i-38 σε Αγρίνιο και Ηλεία καθώς και η Arbequina i-18 στη Λάρισα. Θα ακολουθήσει παρόμοια εκδήλωση και στη Φθιώτιδα.
Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές, με τον ελαιώνα του Αγρινίου να βρίσκεται μόλις στα 2,5 χρόνια από την εγκατάστασή της, ενώ η παραγωγή του ξεπέρασε κάθε αναμενόμενη προσδοκία, με 800 περίπου κιλά ελαιόκαρπο και 15 % ελαιοπεριεκτικότητα (αγουρέλαιο), δηλαδή 120 κιλά λαδιού ανά στρέμμα, μόλις σε δέντρα 2,5 ετών.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Geoplant ΑΕΕΓΕ, τα συμπεράσματα από τις πρώτες συγκομιδές υπέρπυκνης γραμμικής ελαιοκαλλιέργειας, είναι τα εξής:
  • Η παραγωγή στην Ελλάδα, τόσο για την ποικιλία Arbequina i-18 όσο και την Koroneiki i-38 ήταν σαφώς μεγαλύτερη από τις αναμενόμενες που αρχικά γνωρίζαμε από τους Ισπανούς εμπνευστές του συστήματος (Agromillora - Olint). Έτσι παρατηρήσαμε στα κτήματα 2,5 ετών παραγωγή περίπου 800 κιλά καρπού / στρέμμα ενώ στα κτήματα 3 ετών έως και 1,7 τόνους καρπού / στρέμμα, δηλαδή τουλάχιστον 20 % περισσότερη από την αναμενόμενη.
  • Η μηχανική συγκομιδή ήταν απόλυτα επιτυχημένη, ανεξαρτήτως βαθμού ωριμότητας του καρπού
  • Η αποτελεσματικότητα της μηχανικής συγκομιδής εξαρτάται άμεσα από τη διαμόρφωση των δέντρων, η οποία πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη.
  • Η ποιότητα του ελαιολάδου, γευστικά και οπτικά είναι άριστη. Αναμένουμε όμως τις εργαστηριακές αναλύσεις ποιότητας του ελαιολάδου, προκειμένου να τις κοινοποιήσουμε στο επόμενο δελτίο τύπου. 
Δείτε την ιστοσελίδα του αποκλειστικού αντιπρόσωπου για την Ελλάδα της Ισπανικής Agromillora Catalana και των φυτών Olint (πυκνή γραμμική φύτευση ελιάς): www.geolivo.gr
Δείτε σχετικό video...
καρποί ελιάςΣταύρος Παϊσιάδης press@agrotypos.gr

malaka akoma mazeveis elies pare mia na telionis

NEW HOLLAND BR7090, Used NEW HOLLAND BR7090 ...

www.tractorhouse.com/.../list.aspx?...NEW...
NEW HOLLAND BR7090 For Sale At TractorHouse.com. 2013 NEW HOLLAND BR7090, 2012 NEW HOLLAND BR7090, 2011 NEW HOLLAND BR7090, 2009 ...

[PDF]NEW BRAUD 9O9OX OLIVE - New Holland

agriculture.newholland.com/.../IR3201NIN...
This has been certified by French homologation specialists UTAC in comparison tests between existing VX7090 and new BRAUD. 9090X OLIVE harvesters.

New Holland VX7090 Olive Harvester - Mascus Ελλάδα

www.mascus.gr › ... › Άλλες γεωργικές μηχανές › New Holland
New Holland VX7090 Olive Harvester - Έτος κατασκευής: 2007 - Αριθμός κατασκευής: 665007024, Εξαρτήματα: Enclosed Cab, A/C... - ID: 57BF5764 - Mascus ...

2007 New Holland VX7090 Olive Harvester Combine 558234

www.ironplanet.com/...New-Holland-VX7...
Used New Holland VX7090 Olive Harvester Combine in Somerton, Arizona, United States for sale in online auction, inspected and guaranteed. Enclosed Cab ...

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ατροδικαστής

Γενική Περιγραφή: Ο Ιατροδικαστής συμβάλλει με το έργο του στη διαλεύκανση, κυρίως, ανθρωποκτονιών, βιασμών, θανάτων και άλλων αξιόποινων πράξεων, μετά από εισαγγελική παραγγελία. Πιο συγκεκριμένα, είναι το πρόσωπο που όλοι περιμένουν με αγωνία να αποφανθεί, όταν ένας θάνατος δεν θεωρείται φυσιολογικός και υποκρύπτει εγκληματική ενέργεια. Για το σκοπό αυτό διενεργεί νεκροτομές, εξετάζει ευρήματα και αξιοποιεί κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης που έχει αναλάβει. Ακόμη, σκιαγραφεί τον δολοφόνο, κάνει την ανατομία του εγκλήματος και συντάσσει ιατροδικαστική έκθεση με την οποία αποφαίνεται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε εγκληματική ενέργεια. Χρησιμοποιεί ιατρικά εργαλεία (νυστέρια κ.ά.), αρχεία, φωτογραφικό υλικό, βίντεο, αναπλάσεις προσώπων, DNA και άλλες σύγχρονες τεχνικές για τη διευκόλυνση του έργου του.Τέλος, κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, συνεργάζεται με εισαγγελείς, δικαστές, αστυνομικούς και άλλους ειδικούς και συμμετέχει και ο ίδιος, ως μάρτυρας, στην εκδίκαση της υπόθεσης σε περίπτωση που οδηγηθεί στο δικαστήριο.
Εργασιακές Συνθήκες και Περιβάλλον: Το επάγγελμα του ιατροδικαστή κατατάσσεται στα βαρύτερα και πλέον ανθυγιεινά επαγγέλματα. Το ωράριό του δεν είναι σταθερό και μάλιστα το υπερβαίνει πολύ συχνά αλλά αμείβεται πολύ καλά. Πολλές φορές χρειάζεται να επισκέπτεται το χώρο που έχει διαπραχθεί κάποιο έγκλημα προκειμένου να ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου. Πρόκειται για ένα αγχωτικό και ιδιαίτερα δύσκολο επάγγελμα, καθώς είναι αναγκασμένος να εξετάζει νεκρούς ή ανθρώπους που έχουν υποστεί βιασμό ή οποιαδήποτε άλλη κακοποίηση, σεξουαλική ή μη. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση αυστηρών μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στους θαλάμους των νεκροτομείων ή άλλων χώρων.
Απαιτούμενες δεξιότητες: Ο Ιατροδικαστής πρέπει να διαθέτει:
  • Υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματική ευσυνειδησία
  • Υπομονή
  • Επιμονή
  • Εχεμύθεια
  • Σωματική και ψυχική αντοχή
  • Αποφασιστικότητα
  • Γνώσεις ανατομίας
  • Επικοινωνιακές δεξιότητες 
Ο Ιατροδικαστής πρέπει επίσης να είναι ψύχραιμος, παρατηρητικός, μεθοδικός και σχολαστικός.
Σπουδές:
Σπουδές παρέχονται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας, Θράκης, Ιωαννίνων, Κρήτης και Πάτρας. Η διάρκεια σπουδών είναι 12 εξάμηνα, ενώ η εκπαίδευση των φοιτητών περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα καθώς και φροντιστηριακές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική στις φροντιστηριακές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις, ενώ δεν απαιτείται διπλωματική εργασία. Για την άσκηση του επαγγέλματος είναι απαραίτητη η άδεια που χορηγείται από το υπουργείο Υγείας, ενώ πριν από την ειδικότητα απαιτείται θητεία ενός έτους σε αγροτικό ιατρείο. Στη συνέχεια, ο ιατρός μπορεί να ειδικευτεί, μεταξύ άλλων, στην ειδικότητα του ιατροδικαστή (3 χρόνια) που παρέχεται στον Τομέα της Κλινοεργαστηριακής και Εργαστηριακής Ιατρικής.
Επαγγελματικά Δικαιώματα: Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Ιατρικών Σχολών προβλέπονται από το Β.Δ. 25-3/6-7-1955, ΦΕΚ Α/171 και τον Αναγκαστικό Νόμο 1565/1939, ΦΕΚ Α/16. Οι διατάξεις του Ν. 1397/83 καθορίζει επακριβώς τις δυνατότητες εργασίας και απασχόλησης. Ακόμη, σύμφωνα με τη διάταξη της Ε.Ε., που ισχύει για την Ελλάδα από 1-1-1981, οι γιατροί των χωρών - μελών έχουν το δικαίωμα εγκατάστασης και εργασίας σε οποιαδήποτε χώρα - μέλος.
Επαγγελματικές Προοπτικές: Ο ιατροδικαστής μπορεί να εργαστεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης κατόπιν συμμετοχής του σε προκηρύξεις του Δημοσίου. Οι πτυχιούχοι των τμημάτων Ιατρικής μπορούν να απασχοληθούν τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σε νοσοκομεία, σε κλινικές, σε ιατρικά κέντρα, ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ παράλληλα κατέχουν και μία έμμισθη θέση, που μπορεί να είναι στο δημόσιο ή στον ευρύτερο τομέα του δημοσίου, σε πανεπιστήμια, σε δήμους, σε κοινωφελή ιδρύματα, τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς (ΙΚΑ, Ο.Α.Ε., κ.ά.), ή ως γιατροί σε διεθνείς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (UNICEF, Γιατροί χωρίς σύνορα κ.ά.). Καλές προοπτικές απασχόλησης υπάρχουν στον τομέα της επιστημονικής έρευνας σε ζητήματα της ειδικότητάς τους.
Πηγές Πληροφόρησης:
  • ΥΠΕΠΘ, Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών: Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80, Μαρούσι, τηλ.: 210-3442505-6-8, 210-3442514-520, φαξ: 210-3442365, www.ypepth.gr
  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μ. Ασίας, Γουδί, 115 27, Αθήνα, τηλ.: 210-7462002, www.uoa.gr/uoagr/uoaindex.htm
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Πανεπιστημιούπολη, 540 06, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-999283, 999285, www.med.auth.gr
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Παπακυριαζή 36 και Ασκληπιού, 412 22, Λάρισα, τηλ.: 2410-565002-3, www.med.uth.gr
  • Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Καβύρη, 681 00, Αλεξανδρούπολη, τηλ.: 25510-34346, www.med.duth.gr
  • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Πανεπιστημιούπολη Δουρούτη, 451 10, Ιωάννινα, τηλ.: 26510-97198-9, http://medlab.cs.uoi.gr/medicalschool
  • Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αμπελόκηποι, 714 09, Ηράκλειο, τηλ.: 2810-394800-1,
    www.med.uoc.gr
  • Πανεπιστήμιο Πάτρας: Πανεπιστημιούπολη, 265 00, Ρίο, Πάτρα, τηλ.: 2610-992942, www.med.upatras.gr
  • Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πλουτάρχου 3, Κολωνάκι, τηλ.: 210-7258660, 210-7295030, www.pis.gr
Κατηγορία επαγγέλματος: 

Ιατροδικαστική Εξέταση. | PoliceNET of Greece

policenet.gr/forum/25415
Απ: Ιατροδικαστική Εξέταση. 1. ... Για κάθε ανακριτική πράξη συντάσσεται έκθεση σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους. Top ..... [edit time=1365186442]SREK[/edit].

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Roofus-snow-bot-by-Michal-Glogowski.jpg
Roofus-χιόνι-bot-από-Michal-Glogowski.jpg

  
Όταν το χιόνι απογοητεύσει πολλούς, τα σούπερ μάρκετ και τα κτίρια γραφείων με επίπεδες στέγες είναι laid'm είναι επικίνδυνα. Έτσι, καθαρίστε τα μάτια σας, αλλά ως επί το πλείστον δεν μπορώ να το καθαρίσει έξω στο κρύο χέρια άγγιξε, χάιδεψε nunsap. Ωστόσο, όταν ο Michal Glogowski εδώ είναι το ρομπότ σχέδιο πρόκειται να είναι μια πραγματικότητα που δεν χρειαζόμαστε πια υποφέρουν από το κρύο.

  
Roofus στο μηχάνημα αυτόματα Εκχιονιστικά μηχανήματα, doeeoteoyo επίσης να ελέγχεται εξ αποστάσεως και έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζει στο καθάρισμα της οροφής. Το ρομπότ να περιπλανηθεί στην οροφή του κτιρίου για να σπάσει ο πάγος, το οποίο μέχρι να καθαρίσει όλα το χιόνι κουτάλα μέχρι το χιόνι στο βαρέλι, και στη συνέχεια θα πρέπει να επαναληφθεί Βάλτε σε ένα γωνιακό κτίριο.

  
Το ρομπότ είναι τοποθετημένος στην οροφή και ασφαλή notahdo, διότι όχι μόνο £ 220, μπορώ να χρησιμοποιήσω το μηχανικό βοτάνισμα για κούρεμα χλόης και να επικολλήσετε τις ημέρες κατά τις ζεστές.

  
Τώρα, η Glogowki Δοκιμάστε βλέποντας τις φωτογραφίες του σχεδιασμού του ρομπότ.

Roofus-the-Robot-Gallery-05.jpg

Roofus-the-Robot-Gallery-04.jpg

Roofus-the-Robot-Gallery-03.jpg

Roofus-the-Robot-Gallery-02.jpg

Roofus-the-Robot-Gallery-01.jpg

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Combined 50 cal machine gun and sniper rifle by Je-hutypolemos stin messinia     tha pasoune maseles
laxanou 7 sakia elies

Νόμιμο Σπρέυ Αυτοάμυνας - FarbGel Self Defense Spray

www.geta.gr/eshop/products/spray-autoamunas/...farbgel.../401-10962
Προσοχή: Το FarbGel δεν περιέχει τοξικές ή άλλες ερεθιστικές ουσίες με συνέπεια η κατοχή και χρήση του να είναι απολύτως νόμιμη. Άλλα σπρέυ αυτοάμυνας με